Het kruid koriander wordt steeds populairder in onze keuken. Maar sommige mensen hebben er een hekel aan en vinden dat het naar zeep ruikt. De verklaring daarvoor ligt waarschijnlijk in de genen. [naar artikel]
Koriander: je houdt ervan of niet. Geen enkel exotisch kruid dat zoveel verschillende meningen oproept. Voor de ene is het een onmisbare smaakmaker, de ander krijgt al koude rillingen bij de gedachte het te moeten opeten. Hoe komt het dat we dit kruid allemaal zo anders proeven? En als je koriander wansmakelijk vindt, kun je het dan ooit lekker ‘leren’ vinden? Smaakexpert Peter Klosse geeft een antwoord op al je koriandervragen: “de ene persoon is bittergevoeliger dan de andere, maar wat koriander betreft, liggen de kaarten anders.” [naar artikel]
Koriander, you love it or you hate it. Lukas De Man (22) hoort bij die laatsten. Hij haat het kruid zo hartsgrondig dat hij een internationale mars op poten zet. “Het moet gedaan zijn met op al ons eten koriander te gooien. Dat smaakt gewoon naar zeep.” Volgens een studie proeft veertien procent van de bevolking inderdaad zeep. [naar artikel]
Over weinig kruiden zijn de meningen zo verdeeld als koriander. Wetenschappelijk onderzoek wees al uit dat 4 tot 14 % van de wereldbevolking de [naar artikel]
Het Voedselagentschap detecteerde te hoge concentraties op aardbeien uit Egypte, koriander uit Cambodja en Maleisië, drakenvrucht uit Vietnam, bonen uit Thaïland en thee uit China. [naar artikel]
Het zal je waarschijnlijk niet opgevallen zijn, maar afgelopen maandag was de internationale ‘I Hate Coriander Day’. De haat jegens de specerij is zo groot, dat sommige haters niets liever willen dan koriander voorgoed gebannen te zien uit de keuken. Koriander is een specerij met uitgesproken voor- en tegenstanders. In dit geval hebben de voorstanders […] Het bericht BIZAR. Koriander polariseert: haters botvieren hun afkeer met eigen merchandise verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Geen fan van de traditionele keuken? Dan is ‘Al het eten van de wereld’ vast iets voor jou. Het kookboek staat boordevol “avontuurlijke gerechten” die je mee op wereldreis nemen. Liefhebber van de Peruaanse keuken, of hou je meer van Israëlisch? Of zet je toch liever iets Indisch op het menu vanavond? Er is voor elk wat wils. Wij serveren je rundsvlees met wijnsaus en groene pindasaus, een abrikozentaart zonder bloem en pomelosalade met korianderdressing. [naar artikel]
Op zoek naar iemand die je huis (en je hoofd) kan opruimen? Of tips om te leren ademen? Misschien wil je wel mee zijn met cryptomunten. Van 25 tot 30 april pakken zestien starters van het Starterslabo in Hasselt uit met een pop-upinspiratiehuis rond ecologie, duurzaamheid en persoonlijke groei. [naar artikel]
Antwerpen krijgt van de Vlaamse regering 38 miljoen euro voor de opstart van een Vlaams Culinair Centrum. Dat moet verder springen dan bier, frieten en chocolade. Maar wat is dat nu precies, Vlaams culinair erfgoed? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.