20/06/2017 - 11:33
"De International Football Association Board (kortweg IFAB), de denktank van het wereldvoetbal, is met een aantal voorstellen op de proppen gekomen die het voetbal aantrekkelijker moeten maken. Een viertal suggesties springen eruit. We sommen ze even voor u op en vroegen een reactie van trainer Jos Daerden, analist Marc Hendrikx en speler Sascha Kotysch. Ze lopen niet over van enthousiasme. “Bepaalde nieuwigheden zijn het overwegen waard. Maar soms ontstaat de indruk dat men wil veranderen om te veranderen”, is de teneur."

1. Het nieuwe voetbal met wedstrijden van 60 minuten en self-passes: is dat wel een goed idee? (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De International Football Association Board (kortweg IFAB), de denktank van het wereldvoetbal, is met een aantal voorstellen op de proppen gekomen die het voetbal aantrekkelijker moeten maken. Een viertal suggesties springen eruit. We sommen ze even voor u op en vroegen een reactie van trainer Jos Daerden, analist Marc Hendrikx en speler Sascha Kotysch. Ze lopen niet over van enthousiasme. “Bepaalde nieuwigheden zijn het overwegen waard. Maar soms ontstaat de indruk dat men wil veranderen om te veranderen”, is de teneur. [naar artikel]

2. Tubeke moet Camargo drie wedstrijden en Zenke twee wedstrijden missen (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing en 300 euro boete opgelegd aan Andrei da Silva Camargo. Zijn ploeggenoot bij Tubeke Simon Zenke kreeg drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en dezelfde geldstraf van 300 euro. [naar artikel]

3. "Sinds mijn 4 jaar is het: voetbal, voetbal, voetbal" (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een ploegmaat vertelt, daags na de zege van KV Mechelen op Oostende. “Heb je het niet gezien op Instagram? We zijn speciaal naar de zee geweest... [naar artikel]

4. “Buitenlandse inbreng niet onverdeeld negatief, maar ons voetbal is er niet gezonder door geworden”: onze chef voetbal over de overnames in ons voetbal (13/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Ons dossier ‘Hoe gezond is uw club?’ zet aan tot denken. Onze chef voetbal Ludo Vandewalle evalueert de buitenlandse inbreng bij onze profclubs. [naar artikel]

5. Kruiswijk (ex-Anderlecht) scoort na 321 wedstrijden en 25.318 minuten zijn eerste doelpunt ooit (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Arnold Kruiswijk moest er 321 competitiewedstrijden of 25.318 minuten op wachten, maar eindelijk heeft de Nederlandse verdediger zijn eerste [naar artikel]

6. Spelen Rode Duivels wedstrijden van 100 minuten op WK in Qatar? FIFA bekijkt maatregelen tegen tijdrekken (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)

De FIFA denkt erover na om de wedstrijden op het WK voetbal in Qatar te verlengen naar 100 minuten in plaats van 90 minuten. Dat meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. [naar artikel]

7. Hein Vanhaezebrouck op zijn hoede voor promovendus RWDM: “Veertien wedstrijden binnen de 90 minuten niet verliezen, dat is niet voor veel ploegen weggelegd” (08/12/2023 - Het Belang van Limburg)

RWDM komt zaterdagavond op bezoek bij de Buffalo’s en dat duel is volgens Hein Vanhaezebrouck allerminst een makkelijke klus: “Als je puur naar de eerste 90 minuten kijkt, hebben ze in de laatste veertien wedstrijden geen enkele keer verloren. Ze verloren dit seizoen vier keer, maar telkens in de blessuretijd”, waarschuwt de Gentse coach. [naar artikel]

8. Gokken op eigen wedstrijden, speelminuten in ruil voor geld, een profcontract voor de zoon van de minnares… Onze redactie onderzocht hoe ziek het voetbal is, en de diagnose is ernstig (01/10/2016 - Het Nieuwsblad)

Het was een zwarte week voor het voetbal. Spelers gokken op eigen wedstrijden en coaches verdienen geld aan transfers. De potjes gaan almaar harder stinken, verhalen uit de onderbuik van het internationale en nationale voetbal worden met de dag hallucinanter. [naar artikel]

9. Makelaar Raiola over racisme in het voetbal: "Mama Lukaku ging met geboorteakte Romelu naar wedstrijden" (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Er is nog te veel racisme in het voetbal." Dat vertelde makelaar Mino Raiola in de Zweedse krant Expressen. De Nederlander haalde zo ook een... [naar artikel]

10. Spaanse voetbal gaat wedstrijden spelen in de VS (16/08/2018 - De Tijd)

15:05 Het Spaanse topvoetbal zet de aanval in op de Engelse competitie om wereldmarktleider te worden. [naar artikel]