18:22 De Amerikaanse e-commercereus Amazon gaat zijn eigen wijn verkopen onder het merk Next. Maar de flesjes zijn prijzig. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
In Italië zijn vier familieleden overleden toen ze hun eigen wijn wouden maken. De wijnkelder van de familie zou slecht verlucht zijn geweest, waardoor ze bevangen raakten door de dampen die vrijkomen bij het wijnbrouwproces. "Vooral mensen die als hobby wijn brouwen, moeten opletten", waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Wijngoed Monteberg, in Dranouter, brengt een eigen gin op de markt: de Mgin. De drank wordt gemaakt op basis van rode wijn. "Dat is vrij uniek in de wereld van de gin", zegt wijnmaker Edward Six. [naar artikel]
Voor het eerst in zo’n tien jaar tijd, lanceert Piet Huysentruyt (60) nog eens een nieuw product. Vanaf 24 februari koop je bij Aldi zijn eigen Zuid-Afrikaanse wijnen. “Ik wou al langer iets doen met wijn”, zegt de chef. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment. Zowel de witte als rode stelde ik zelf samen met een vriend, het zijn geen bestaande flessen waar ik een etiketje van Piet opplakte.” Het is ook niet het enige waarmee hij opnieuw in de rekken komt. [naar artikel]
Voor het eerst in zo’n tien jaar tijd, lanceert Piet Huysentruyt (60) nog eens een nieuw product. Vanaf 24 februari koop je bij Aldi zijn eigen Zuid-Afrikaanse wijnen. “Ik wou al langer iets doen met wijn”, zegt de chef. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment. Zowel de witte als rode stelde ik zelf samen met een vriend, het zijn geen bestaande flessen waar ik een etiketje van Piet opplakte.” Het is ook niet het enige waarmee hij opnieuw in de rekken komt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.