26/07/2017 - 17:03
"De regering heeft deze nacht een akkoord bereikt over de begroting. Dat draait vooral rond "jobs, jobs, jobs", zei premier Charles Michel. Wij"

1. VIDEO. Huilende Fabio Silva (ex-Anderlecht) ontroostbaar nadat hij in 97e minuut penalty veroorzaakt (04/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Fabio Silva, die in de eerste helft van vorig seizoen nog bij Anderlecht speelde, heeft niet de prettigste avond uit z’n leven beleefd. De spits van Wolverhampton veroorzaakte in 97e minuut een penalty, waardoor Sheffield United toch nog met de drie punten ging lopen. Fabio Silva was tot tranen toe bewogen. [naar artikel]

2. VIDEO. Van 2-0 naar 2-3 en terug naar 4-3: Chelsea na waanzinnige pot voetbal in minuut 101 voorbij Manchester United (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Op de 31e speeldag in de Premier League heeft Chelsea donderdagavond de topper tegen Manchester United gewonnen. Op Stamford Bridge haalden de Blues het met 4-3 na doelpunten in de 100ste en 101ste minuut. Manchester United blijft met 48 punten zesde in het klassement van de eerste divisie in Engeland, Chelsea is tiende met 43 stuks. [naar artikel]

3. Federaal & Vlaams Parlement keuren begroting 2021 goed: dit zijn de belangrijkste punten (18/12/2020 - VRT NWS)

Zowel de Kamer als het Vlaams Parlement hebben afgelopen nacht de begroting voor volgend jaar goedgekeurd na lang debatteren. Het is de eerste keer sinds de val van de regering-Michel eind 2018 dat er opnieuw sprake is van een volwaardige federale begroting. [naar artikel]

4. VIDEO. En dat op 3.600 meter hoogte: Union-spits Kevin Rodriguez trapt Ecuador in minuut 96 naar winst met eerste interlandgoal (13/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Bingo voor Kevin Rodriguez (23). De spits van Union heeft zijn eerste interlandgoal gemaakt voor Ecuador. En meteen een belangrijke: de winnende treffer in minuut 96 op het veld van Bolivië (1-2). [naar artikel]

5. Kwal. EK U21 2021 (m) – België boekt belangrijke zege tegen Moldavië (15/10/2019 - Metro)

De Belgische beloften hebben dinsdag in Leuven met een 4-1 tegen Moldavië hun eerste overwinning geboekt in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021. De Belgen konden best winnen met het oog op een eventuele kwalificatie en kwamen in de negende minuut al op voorsprong, dankzij een kopbal van Openda. De kansen bleven elkaar opvolgen […] Het bericht Kwal. EK U21 2021 (m) – België boekt belangrijke zege tegen Moldavië verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. [VIDEO] - Rekenhof signaleert begrotingstekort van 1 miljard euro (14/11/2016 - De Redactie)

De Vlaamse begroting zal volgend jaar volgens het Rekenhof 1 miljard euro in het rood gaan. De Vlaamse regering presenteerde die begroting eind september als een begroting in evenwicht maar volgens het Rekenhof zijn haar inschattingen veel te optimistisch en houdt de Vlaamse regering bepaalde uitgaven ten onrechte buiten de begroting. [naar artikel]

7. Eindelijk goed rapport (10/04/2019 - De Morgen)

België krijgt van Europa goede punten voor zijn begroting. Als de Belgische cijfers gunstig blijven evolueren, dan versoepelt de Europese Commissie in het voorjaar van 2014 de controle op de begroting. [naar artikel]

8. Italië past omstreden begroting niet aan (14/11/2018 - VRT NWS)

De Italiaanse regering houdt vast aan de belangrijkste punten van haar omstreden begroting, waaronder een tekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. [naar artikel]

9. Minister Wilmès: 'Begrotingsevenwicht in '18 of '19 niet echt noodzakelijk' (video) (16/11/2016 - Knack)

Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) wijst op de impact van de aanslagen van 22 maart en de migratiecrisis op de Belgische begroting, maar ook op de evolutie van de fiscale inkomsten, als verklaring voor de mogelijkheid dat de Belgische begroting niet aan de Europese regels voldoet. [naar artikel]

10. EREDIVISIE. Feyenoord voorkomt nederlaag in 99e (!) minuut (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Feyenoord laat van zijn pluimen. De Rotterdammers laten de laatste weken heel wat punten liggen. Zondag speelde het 3-3 gelijk bij Utrecht, na een wel heel late comeback. De aansluitingstreffer viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, de gelijkmaker kwam er in de negende minuut van de verlengingen. [naar artikel]

11. Refaelov na winnende treffer: "Dit had ik nodig voor de rest van mijn play-offs" (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wat een ontlading in minuut 92. Niemand minder dan Lior Refaelov bezorgde Club Brugge vanop de stip belangrijke drie punten. Het was van december... [naar artikel]

12. Hazard houdt Anderlecht op 8 punten van Union, maar bibbert tot laatste minuut tegen Eupen (03/03/2024 - Sporza)

Geen doelpuntenfeest, wel een belangrijke driepunter. Anderlecht leek dankzij een vroege treffer van Thorgan Hazard op weg naar een makkelijke zege, maar dat draaide anders uit. Na de openingsgoal kon paars-wit niet meer scoren. De bezoekers kwamen zelfs nog het dichtste bij een doelpunt, maar troffen de lat. Door de overwinning blijft de kloof tussen Anderlecht en leider Union 8 punten. [naar artikel]

13. MINUUT PER MINUUT. Koude douche voor KV Mechelen - Club straks 15 punten los? (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een ouderwets drukke zaterdagavond - alle wedstrijden van de 29e speeldag gaan zaterdag door om 20u - kan dit weekend al beslissend zijn in de race... [naar artikel]

14. Invaller Pulisic schenkt Chelsea de drie punten, Lukaku mag kwartier voor tijd invallen (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chelsea pakt drie belangrijke punten in de strijd om de top vier in de Premier League. Pulisic viel in en scoorde net voor tijd het enige en winnende doelpunt. Romelu Lukaku startte op de bank, maar viel in in de 75e minuut. Craig Dawson, centrale verdediger van West Ham, pakte net voor het openingsdoelpunt een rode kaart na tussenkomst van de VAR. [naar artikel]

15. MINUUT PER MINUUT. Anderlecht en Genk virtueel uitgeteld voor play-off 1 - Club straks 15 punten los? (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

16. ‘Sanering van 3,6 miljard’, maar begroting blijft zorgenkind (11/10/2022 - De Tijd)

20:29 De regering-De Croo gaat er prat op dat ze de crisis bestrijdt én de begroting weer in veiliger wateren brengt. Maar enkele belangrijke vraagtekens en stijgende rentes doen de zorgen om de staatsfinan... [naar artikel]

17. MINUUT PER MINUUT. Koude douche voor KV Mechelen, Genk momenteel in play-off 1 - Club virtueel 15 punten los (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

18. MINUUT PER MINUUT. Koude douche voor KV Mechelen, Genk virtueel in play-off 1 - Club straks 15 punten los (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

19. VIDEO. Messi in de clinch met Valencia-fans (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)

In de 94ste minuut bezorgde Lionel Messi zaterdag Barcelona de drie punten en de voorlopige koppositie bij Valencia, maar na zijn winnende strafschopdoelpunt was de Argentijn vooral boos. [naar artikel]

20. Wordt Reynders Europees Commissaris voor Begroting? (07/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Kandidaat-Europees commissaris Didier Reynders (MR) zou de belangrijke portefeuille Begroting krijgen. Dat meldt De Standaard op basis van een... [naar artikel]

21. “Al dat drama maakt het alleen mooier”: geweldige beelden van Vincent Kompany, die spelers rond de nek vliegt na winner in minuut 100 (!) (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vincent Kompany blijft harten veroveren in Burnley. Tegen Rotherham leken ‘The Clarets’ lang op weg naar een thuisnederlaag, maar in een knotsgekke slotfase sleepte Burnley - mede dankzij een scorende Manuel Benson - alsnog een overwinning uit de brand. Na de winnende treffer in minuut 100 (!) was Kompany door het dolle heen (zie video boven vanaf 1'38"). Burnley nu vijf punten los op kop in de Championship. [naar artikel]

22. As-Niel in voorlaatste minuut genekt door ex-speler Mastroianni, die Heusden-Zolder drie punten schenkt (03/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Heusden-Zolder (tweede provinciale B) wist tweemaal een achterstand goed te maken om daarna in de allerlaatste minuut een verdedigend foutje van As-Niel af te straffen en zelf met de drie punten aan de haal te gaan. Vittorio Mastroianni, ex-speler van As-Niel, was de gevierde man van de winning goal. [naar artikel]