De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Zoon van vertrouweling "El Chapo" geeft zich over aan Amerikaanse autoriteiten

Het Laatste Nieuws

28/07/2017 - 15:01

De zoon van een belangrijke vertrouweling van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán heeft zich ter beschikking gesteld van


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Zoon van 'El Chapo' vrijgelaten na ontvoering" (21/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman is vrijdagavond opnieuw vrijgelaten nadat hij maandag ontvoerd werd in de Mexicaanse
  [naar artikel]
 2. Zoon van drugsbaron El Chapo ontvoerd in Mexico (17/08/2016 - Knack)
  De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán is een van de mensen die maandagochtend ontvoerd werd in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Dat bevestigt het parket.
  [naar artikel]
 3. Drugsbaron "El Chapo" is uitgeleverd aan de VS (20/01/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse autoriteiten beschuldigen hem onder andere van moord, drugshandel, bendevorming en witwaspraktijken. Hij riskeert er de doodstraf.
  [naar artikel]
 4. Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog” (19/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd...
  [naar artikel]
 5. Trump Junior geeft zelf mails over Russische hulp vrij: "Domste en grootste misdrijf in de Amerikaanse politiek ooit" (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zelf zijn e-mailverkeer met een vertrouweling vrijgegeven waarbij die
  [naar artikel]
 6. "El Chapo betaalde 100 miljoen dollar omkoopgeld aan Mexicaanse president" (16/01/2019 - VRT NWS)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, beter bekend als "El Chapo", zou de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto voor 100 miljoen dollar omgekocht hebben. Dat verklaart een getuige op het proces tegen "El Chapo" in New York City.
  [naar artikel]
 7. Zoon van Mexicaanse drugsbaron El Chapo uitgeleverd aan VS (16/09/2023 - VRT NWS)
  Mexico heeft Ovidio Guzman, een van de zonen van de beruchte drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman, uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bevestigd.
  [naar artikel]
 8. Trump Junior geeft zelf mails over Russische hulp in presidentscampagne vrij: "Geweldig" (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zelf zijn e-mailverkeer met een vertrouweling vrijgegeven waarbij die
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse jury oordeelt 'El Chapo' schuldig (12/02/2019 - Knack)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman aka "El Chapo" is in New York door een Amerikaanse jury na een beraadslaging van zes dagen schuldig bevonden aan alle tien aanklachten.
  [naar artikel]
 10. Amerikaanse jury bevindt drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán schuldig (12/02/2019 - VRT NWS)
  Een jury in de Amerikaanse stad New York heeft de Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán schuldig bevonden aan alle tien aanklachten tegen hem. Daardoor zal de man wellicht voor de rest van zijn leven naar de gevangenis moeten. Zijn strafmaat wordt eind juni bepaald.
  [naar artikel]
 11. Bendeleden te sterk voor Mexicaanse ordediensten bij actie tegen zoon drugsbaron El Chapo   (18/10/2019 - VRT NWS)
  In de Mexicaanse stad Culiacan, in het noordwesten van het land, zijn de ordediensten slaags geraakt met zwaarbewapende bendeleden toen ze een zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo probeerden te arresteren. De ordediensten moesten zich uiteindelijk terugtrekken, zonder de zoon van El Chapo. De stad leek wel op een oorlogsgebied, vertellen getuigen.
  [naar artikel]
 12. Vrouw van drugsbaron El Chapo vrijgelaten in VS (13/09/2023 - VRT NWS)
  Emma Coronel, de vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán, is vrijgelaten uit een Amerikaanse gevangenis, meldt de BBC. Ze zat een gevangenisstraf van drie jaar uit voor drugssmokkel en witwassen, maar is vervroegd vrijgekomen.
  [naar artikel]
 13. Vuurgevecht in Mexico: politie laat zoon van drugsbaron El Chapo noodgedwongen gaan (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten maakten eerder bekend dat de politie Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, had...
  [naar artikel]
 14. Voormalig huis van tot levenslang veroordeelde Mexicaanse drugsbaron "El Chapo" verloot tijdens Nationale Loterij (16/09/2021 - VRT NWS)
  In Mexico is een van de voormalige huizen van de beruchte drugsbaron "El Chapo" verloot tijdens de Nationale Loterij. El Chapo kon in 2014 uit het huis ontsnappen toen hij omsingeld werd door Mexicaanse soldaten. Sindsdien stond het leeg. Omdat het vorig jaar tijdens een veiling niet verkocht raakte, is het nu verloot.
  [naar artikel]
 15. Zoon van "El Chapo" vrijgelaten na ontvoering (21/08/2016 - De Redactie)
  Ook vijf andere mannen die samen met Jesus Guzman werden ontvoerd in een restaurant in het populaire vakantieoord zijn weer vrij.
  [naar artikel]
 16. Hoe het proces tegen El Chapo een unieke inkijk gaf in de bijna magisch-realistische drugswereld (04/02/2019 - VRT NWS)
  Na 12 weken valt het doek in het proces tegen de grootste drugsbaron aller tijden: Joaquin Guzmán, beter gekend als "El Chapo", "De Kleine". Het is nu wachten op het verdict van de 12-koppige jury, die zich vanaf vandaag beraadslaagt in de rechtbank van Brooklyn, New York. Guzmán is maar 1 meter 68 lang. Vroeger drager van een typisch Mexicaanse snor, tegenwoordig loopt hij zonder. De Mexicaanse drugsbaron staat terecht voor het leiden van een criminele organisatie, drugtrafiek van Zuid-Amerika naar de VS, het witwassen van miljarden dollars druggeld, en het onwettelijke gebruik van vuurwapens. El Chapo riskeert levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 17. Ontvoerden criminelen zoon El Chapo? (06/04/2019 - De Morgen)
  Maandag ontvoerden gewapende overvallers een zevental mensen uit een chic restaurant in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Onder hen mogelijk ook een zoon van drugsbaas El Chapo.
  [naar artikel]
 18. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100...
  [naar artikel]
 19. Drugsbaron El Chapo is uitgeleverd aan VS (20/01/2017 - Knack)
  De vermaarde drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 20. "El Chapo wordt gemarteld in de gevangenis" (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de advocaten van de Mexicaanse drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman stelt dat zijn cliënt in de gevangenis wordt mishandeld. Hij wil dat
  [naar artikel]
 21. Een vader op zoek naar zijn verdwenen zoon: "Hij zat uren in de cel. Waarom?" (17/11/2017 - VRT NWS)
  "Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." 
  [naar artikel]
 22. Vrouw El Chapo overweegt deelname aan omstreden realityshow waaraan ook zoon meedoet van ‘Godmother’ met ruim 200 moorden op haar actief (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is reëel dat de echtgenote van de El Chapo binnenkort te zien zal zijn in ‘Cartel Crew’, een Amerikaanse realityreeks die het doen en laten...
  [naar artikel]
 23. Na hallucinante taferelen gisteren: bij arrestatie van zoon ‘El Chapo’ zijn 29 doden gevallen in Mexico (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de arrestatie van Ovidio Guzmán, de zoon van de beruchte gevangen drugsbaron 'El Chapo', zijn 10 militairen en 19 criminele verdachten om het leven gekomen. Dat laat de Mexicaanse minister van Defensie Luis Cresencio Sandoval vrijdag weten. De 32-jarige Ovidio is de zoon van Joaquín 'El Chapo' Guzmán, de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas die momenteel in de Verenigde Staten een levenslange celstraf uitzit.
  [naar artikel]
 24. Openbare aanklagers vragen levenslang plus 30 jaar voor El Chapo (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman moet voor de rest van zijn leven, en daar bovenop nog eens 30 jaar, achter de tralies...
  [naar artikel]
 25. Vrouw El Chapo overweegt deelname aan omstreden realityshow waaraan ook zoon meedoet van beruchte ‘Godmother’ met ruim 200 moorden op haar actief (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is reëel dat de echtgenote van de El Chapo binnenkort te zien zal zijn in ‘Cartel Crew’, een Amerikaanse realityreeks die het doen en laten...
  [naar artikel]
 26. Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El Chapo’, is woensdag geliquideerd. De...
  [naar artikel]
 27. Vrees voor geweld na ontvoering zoon El Chapo (19/08/2016 - De Redactie)
  Terwijl het westen van Mexico vreest voor een opleving van de bloedige drugsoorlog, na de ontvoering van een zoon van drugsbaron El Chapo, genieten toeristen aan de Caraïbische kust van een ongestoorde vakantie.
  [naar artikel]
 28. “Zoon van El Chapo gearresteerd” (18/10/2019 - Metro)
  In de Mexicaanse stad Culiacan zijn donderdag hevige vuurgevechten uitgebroken toen verschillende gevangenen konden ontsnappen uit een gevangenis. In de chaos die daarop volgde, zou de zoon van drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman opgepakt zijn. Volgens lokale media kon Ovidio Guzman Lopez geïdentificeerd en gearresteerd worden, maar dat is nog niet bevestigd. Leden van de drugskartel van Guzman bevrijden regelmatig bendeleden uit de gevangenis Aguaruto in Culiacan, de hoofdstad van de deelstaat Sinaloa. Zo’n 20 tot 30 gevangenen konden ontsnappen, melden de lokale autoriteiten. Ze roepen buurtbewoners op om thuis te blijven en een voetbalmatch moest afgelast worden. Culiacan is het terrein van het drugkartel Sinaloa, met “El Chapo” als leider. Hij werd tot een levenslange celstraf veroordeeld in de Verenigde Staten, maar zijn zonen zijn nog steeds spilfiguren in de bende. Bron: Belga   Het bericht “Zoon van El Chapo gearresteerd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. VS vragen uitlevering zoon ‘El Chapo’ (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben Mexico formeel om de uitlevering van Ovidio Guzmán, de zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo, gevraagd. Dat hebben bronnen uit de Mexicaanse regering maandag laten weten.
  [naar artikel]
 30. Zoon van Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' weer vrij na ontvoering (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De zoon van drugsbaas Javier 'El Chapo' Guzman, Jesus Guzman, is vrijdagavond bevrijd nadat hij was ontvoerd. Dat heeft de familie Guzman zondag
  [naar artikel]
 31. Trump geeft toe: zoon ontmoette Russische advocate om "informatie in te winnen over tegenstander" (06/08/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft de Amerikaanse president Donald Trump openlijk toegegeven dat zijn zoon een Russische advocate ontmoet heeft "om informatie in te winnen over een tegenstander". Dat gebeurde in de zomer van 2016, op het moment dat de presidentscampagne volop woedde.
  [naar artikel]
 32. Abbas noemt VS-ambassadeur "zoon van een hond", Witte Huis boos om "misplaatste beledigingen" (20/03/2018 - VRT NWS)
  Het Witte Huis is niet te spreken over de "totaal misplaatste beledigingen" van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Die noemde de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, een "kolonist" en de "zoon van een hond". 
  [naar artikel]
 33. Proces tegen drugsbaron El Chapo eindelijk van start in New York (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat hij twee jaar in de high security-gevangenis in New York heeft opgesloten gezeten, is het nu tijd voor het proces tegen Joaquín "El Chapo"...
  [naar artikel]
 34. Nederlandse politie luisterde drugsbaron El Chapo af voor de Verenigde Staten (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie heeft meegewerkt aan een Amerikaans onderzoek naar de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, bekend als "El Chapo". Hij werd...
  [naar artikel]
 35. Echtgenote van drugsbaron El Chapo gearresteerd in Verenigde Staten (23/02/2021 - VRT NWS)
  De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. De 31-jarige Emma Coronel Aispuro wordt verdacht van drugshandel.
  [naar artikel]
 36. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (16/01/2019 - De Morgen)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100 miljoen dollar betaald heeft om de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto om te kopen. Peña Nieto heeft altijd ontkend dat hij smeergeld heeft aangenomen van ‘El Chapo’.
  [naar artikel]
 37. Zoon van 'El Chapo' ontkent in VS schuld aan drugssmokkel (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ovidio Guzmán, de zoon van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, zegt voor de Amerikaanse rechter onschuldig te zijn aan drugssmokkel. Guzmán, een van de leiders van het Sinaloa-kartel, werd vrijdag door Mexico uitgeleverd aan de VS, waar zijn vader een levenslange gevangenisstraf uitzit. Guzmán kan ook levenslang krijgen.
  [naar artikel]
 38. Zoon van drugsbaron 'El Chapo' Guzmán uitgeleverd aan VS (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ovidio Guzmán López, de zoon van drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán Loera, is door Mexico uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat maakte de Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland vrijdag. Guzmán junior, ook wel bekend als ‘El Ratón’ (‘De Muis’), zal worden vervolgd voor drugshandel in Washington D.C., de Amerikaanse hoofdstad.
  [naar artikel]
 39. Nederlandse politie luisterde drugsbaron El Chapo af voor de Verenigde Staten (09/01/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse politie heeft meegewerkt aan een Amerikaans onderzoek naar de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, bekend als "El Chapo". Hij werd in 2011 en 2012 afgeluisterd en het verkregen materiaal is doorgegeven aan de FBI. 
  [naar artikel]
 40. Zoon van drugsbaron El Chapo ontvoerd (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is een van de mensen die maandagochtend ontvoerd werd in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Er waren dinsdag al geruchten dat een zoon van Guzmán een van de tien leden van een criminele bende was die werden ontvoerd, en het nieuws werd dinsdag bevestigd door het parket van Jalisco.
  [naar artikel]
 41. Zoon van drugsbaron El Chapo ontvoerd (17/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is een van de mensen die maandagochtend ontvoerd werd in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Er waren dinsdag al geruchten dat een zoon van Guzmán een van de tien leden van een criminele bende was die werden ontvoerd, en het nieuws werd dinsdag bevestigd door het parket van Jalisco.
  [naar artikel]
 42. Zoon geeft cannabiskwekende vader aan (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Vindt u het niet beschamend dat uw zoon u moet aangeven bij de politie, nadat hij meerdere keren vroeg om die cannabisplantage op te doeken?",
  [naar artikel]
 43. Echtgenote drugsbaron El Chapo gearresteerd in de buurt van Washington (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsnetwerk, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
  [naar artikel]
 44. Echtgenote drugsbaron El Chapo gearresteerd op luchthaven nabij Washington (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsnetwerk, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
  [naar artikel]
 45. Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse overheid geeft het huis van waaruit de beruchte drugbaron Joaquin Guzman, alias El Chapo, in 2014 wegvluchtte, weg in een loterij. Het optrekje in Culiacan, in het noordoosten van Mexico, zou 3,6 miljoen pesos (150.000 euro) waard zijn, zo blijkt uit informatie van de nationale loterij. De trekking vindt plaats op 15 september. El Chapo zit in de gevangenis in de VS, waar hij in 2019 levenslang kreeg.
  [naar artikel]
 46. Londen "woedend" over perslekken in het buitenland (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autoriteiten zijn "woedend" na informatielekken over de aanslag in Manchester in de Amerikaanse media. Dat zegt een overheidsbron. "Wij
  [naar artikel]
 47. Zoekactie naar overlevenden bootbrand in Californië stopgezet: "34 doden" (04/09/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië werd de zoekactie naar de passagiers, die zich op een brandende boot bevonden, gestaakt. Dat hebben de autoriteiten van Californië laten weten. Ze hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden. 5 bemanningsleden konden zichzelf in veiligheid brengen. "34 mensen zouden zijn omgekomen", melden de autoriteiten nog.
  [naar artikel]
 48. Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag (08/11/2019 - De Morgen)
  De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El Chapo’, is woensdag geliquideerd. De moord, gepleegd met een kogelregen van 150 kogels, vond plaats op klaarlichte dag, op een parkeerplaats bij een winkelcentrum.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy