Zeker in de vakantie moet een ‘zondeke’ af en toe kunnen. Daarom deze week: de beste plaatsen om wafels of pannenkoeken te verorberen van de stad. [naar artikel]
Twintig jaar lang stond chef-kok Steve Smolders achter het fornuis in het restaurant van zijn ouders in Ham, maar een opflakkerende jeugdliefde deed de sympathieke Limburger halsoverkop naar de Verenigde Staten verhuizen. Zijn potten en pannen ruilde hij er in voor een wafelijzer ‘et voilà’ Steves eenmanszaakje ‘Waffle It’ was geboren. “In het begin verkocht ik enkel wafels, maar vandaag kunnen de inwoners van New Jersey bij mij terecht voor een hele reeks Belgische specialiteiten .” [naar artikel]
Met drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod. [naar artikel]
Wie kent ze niet, de typische witte dozen met vanillewafeltjes, al dan niet met een laagje chocolade? Wie in de verste verte ook maar iets te maken heeft met een school, een scoutsgroep of een turnclub, heeft ze al wel eens in huis gehaald. Want de oer-Vlaamse wafelverkoop heeft geen last van corona, integendeel. “We hebben dit jaar alle records gebroken”, klinkt het bij Wafeltjes.be in Aartselaar, dat veel van die wafeltjes verdeelt. [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Ruim 700 bezoekers proefden op paasmaandag de versgebakken pannenkoeken en wafels met siroop tijdens de Stroopfeesten. Voor het Loonse stadsbestuur zijn de feesten een uithangbord en een herinnering aan de gewonnen Monumentenwedstrijd uit 2007. [naar artikel]
Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Vandaag vieren we Maria-Lichtmis, dé gelegenheid om pannenkoeken op het menu te zetten. Geen tijd om ze zelf te bakken? Topchef Dominique Persoone proefde alvast 10 kant-en-klare varianten uit de supermarkt even voor, om er de beste uit te halen. “Sommige proeven wat zurig, andere pannekoeken zijn korrelachtig en droog, maar van één variant ben ik echt positief verrast. En straf voor die prijs ook.” [naar artikel]
Hilde Van Mieghem, acteur, regisseur en auteur, neemt u mee in haar leefwereld. [naar artikel]
Annelies De Rouck (37) woonde 15 jaar in Londen, Amsterdam en New York. Onlangs verhuisde ze terug naar Brussel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.