25.000 wafels bakken in 24 uur, een wereldrecordpoging dat basisschool De Twinkelaar in Dilsen-Stokkem wil halen. Met 2700 kilogram aan ingrediënten en 36 wafelijzers zijn ze klaar om de strijd aan te gaan. De leerlingen maken morgen overdag het deeg klaar en vanaf vijf uur in de namiddag gaat de recordpoging van start tot zaterdag vijf uur. Na de recordpoging worden de wafels uitgedeeld aan verenigingen, maar ook alle inwoners van het dorpje Elen mogen een pak wafels komen afhalen. [naar artikel]
In Elen in Dilsen-Stokkem heeft de ouderraad van basisschool De Twinkelaar een nieuw wereldrecord wafels bakken gevestigd. In 24 uur tijd bakten 300 medewerkers samen 26.200 wafels. Ze wilden de leerlingen tonen dat er in iedereen een wereldkampioen schuilt. [naar artikel]
De ouderraad van basisschool De Twinkelaar in Elen (Dilsen-Stokkem) wil op vrijdag 1 en zaterdag 2 april een wereldrecord wafels bakken vestigen. “Het is een spontaan idee van een leuke groep vrijwilligers,” zegt Berth Gonnissen. “Op vrijdag 1 april om 17 uur beginnen we. We gaan 24 uur door tot zaterdag 2 april om 17 uur. In deze 24 uur willen we 25.000 wafels bakken.” [naar artikel]
25.000 wafels bakken in 24 uur tijd. Dat is het wereldrecord waar de ouderraad van basisschool De Twinkelaar in Elen vollebak voor gaat. Een echt huzarenstukje. [naar artikel]
De leerlingen van 4 wetenschappen van het Inspirocollege in Houthalen, hebben dinsdag stapels wafels gebakken op een duurzame manier. De groene wafelenbak kadert in een project voor het vak CleanTech. “Alle energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt”, zegt leerkracht Wouter Hoebers, die het vak CleanTech onderwijst. De wafels worden aan 1 euro per stuk verkocht en er is keuze tussen groene en goudbruine wafels. Met de opbrengst wil de wetenschapsklas bomen laten planten op school. [naar artikel]
Met drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod. [naar artikel]
Iedereen kent ze wel: de wafels in witte kartonnen dozen die verkocht worden door de lokale sportclub, jeugdbeweging of school. Al twintig jaar worden ze in heel België verdeeld door het Mechelse bedrijf Bani Wafels, dat tijdens drukke periodes tot 2,5 miljoen wafels per maand verkoopt. [naar artikel]
De afgelopen weken heeft Tine Lenaerts uit Vosselaar zich elke dag beziggehouden met bakken. Door het coronavirus werd haar stage stopgezet en zocht ze iets om haar dagen te vullen. Ze riep mensen op Facebook op om eieren en restjes bloem te brengen en daar kwam veel reactie op. Uiteindelijk schoten ook bedrijven te hulp. Nu heeft ze al 7.000 wafels, cupcakes en koekjes gebakken. [naar artikel]
Hoe kan je warmer afscheid nemen van Marc Sleen dan met wafels bakken? De mensen stonden graag in de rij voor een lekkere wafel. Er is bijzonder [naar artikel]
De leerlingen van 4 MIa van SAB Bree verkochten maandag 30 mei zelfgemaakte wafels op school. De opbrengst daarvan, in totaal 407 euro, ging naar vzw ZeZijnZo. [naar artikel]
Heel wat vrijwilligers zetten zich tijdens de voorbije kerstperiode weer in voor het jeugdheem De Komberg in Sint-Martens-Voeren, waar zowel de leden van de Chiro als de schutterij, de drumband en andere verenigingen hun thuisbasis hebben. [naar artikel]
Zondag was het uitzonderlijk marktdag in Merchtem omdat de woensdagmarkt op Kerstmis valt. De markt pakte meteen uit met een opvallende blikvanger: Stany Wafels kwam in primeur langs met een nieuwe marktwagen. Stany Wafels is al 65 jaar een begrip in Merchtem. [naar artikel]
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
De kern van samana zorgde weer voor een opkikkertje voor de leden. Zo gingen enkele kernleden aan de slag om wafels te bakken. Die werden rondgebracht bij de leden, maar ook de huisgenoten werden niet vergeten. [naar artikel]
Het is een traditie in veel Vlaamse huiskamers én bij Nero: op tijd en stond een gezellige wafelenbak. Aan het einde van elk Nero-avontuur laat Madame Phiep telkens stapels wafels aanrukken voor Petoetje, Petatje, Adhemar, Jan Spier, Detective van Zwam en de rest van het bonte gezelschap. Als eerbetoon aan de striptekenaar mogen er dus nog eens Brusselse wafels op het menu staan en dit is het recept ervoor. [naar artikel]
Bijna vakantie, en dan zijn kinderen chef in de keuken. Op het menu: spaghetti met balletjes, gehaktmuffins en wafels. Wat heb je nodig:- 800 g [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
Wafels als hoofdgerecht? Jazeker! Deze hartige wafels maak ik op basis van een soezendeeg waar ik aardappelen aan toevoeg: een héél smakelijke [naar artikel]
Drie jaar geleden overleed de grootmoeder van Inge Agricola in Sporenpark. Samen met een groep vrijwilligsters kwam Inge ter plaatse om dit te herdenken met witte ballonnen. [naar artikel]
Lidl exporteert elk jaar 115 miljoen wafels van Thijs Biscuiterie uit Herentals naar liefst veertien landen. Dat is een stijging van 22% ten opzichte van 2017. [naar artikel]
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van Ter Duinen verkochten wafels in het teken van een mini-ondernemingsprojectje voor de aankoop van duurzame ledlampen. [naar artikel]
Zeker in de vakantie moet een ‘zondeke’ af en toe kunnen. Daarom deze week: de beste plaatsen om wafels of pannenkoeken te verorberen van de stad. [naar artikel]
Ik wandel rond in Slovyansk, een stad die op dertig kilometer van de frontlijn van de gevechten met Rusland in Bachmoet ligt. Wat hier heel populair is, zijn … Belgische wafels. “De Belgische wafels zijn de grootste bijdrage voor het welzijn van onze troepen”, lacht Anja, die me een wafel serveert in een plaatselijke eetgelegenheid. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Dag van de Arbeid verraste 50+Genk al zijn leden met versgebakken wafels. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.