15/09/2017 - 23:45
"Club Brugge heeft vanavond zonder al te veel problemen KV Mechelen opzij gezet. Blauw-zwart kwam al na acht minuten op voorsprong via Wesley en"

1. VIDEO: Wat zou de videoref beslist hebben na het zien van deze fase? Moest 2-0 van Diaby afgekeurd worden? (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft vanavond zonder al te veel problemen KV Mechelen opzij gezet. Blauw-zwart kwam al na acht minuten op voorsprong via Wesley en [naar artikel]

2. Stond Diaby nu buitenspel of niet? Spits van Club Brugge zag zijn gelijkmaker alvast afgekeurd door de videoref (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt voor- en tegenstanders van de videoref. "De videoref? Dat ze die maar gewoon afschaffen", was Gent-trainer Yves Vanderhaeghe gisteren na de... [naar artikel]

3. VIDEO: videoref grijpt in aan de kust, maar werd doelpunt Cordaro wel terecht afgekeurd? (05/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het is zo'n fase waarover je kan blijven discussiëren. Cordaro lijkt Zulte Waregem in minuut 54, bij een 2-0 voorsprong voor KVO, opnieuw in de... [naar artikel]

4. Ref Serge Gumienny over betwiste beslissing van videoref in STVV-Zulte Waregem: “Bezus leek niet verrast door rood” (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)

“De vraag die ik me bij de fase van Bezus stel: moest de videoref hier ingrijpen? Want dan ging hij er van uit dat ref Lardot de fase niet gezien had en dat de overtreding een duidelijke rode kaart verdiende. [naar artikel]

5. Club Brugge kan met hulp van videoref zege veiligstellen, maar was het wel strafschop? (29/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

De videoref was deze namiddag ook aanwezig op Jan Breydel en dat hebben de voetballiefhebbers geweten. Op een cruciale fase in de wedstrijd ging... [naar artikel]

6. Onze WK-videoref: “Doelpunt Costa moest afgekeurd worden” (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Onze videoref Serge Gumienny neemt elke actie van de WK-refs onder de loep. Streng maar rechtvaardig. “Portugal-Spanje was niet alleen het eerste spektakelstuk op dit wereldkampioenschap, het was ook de eerste wedstrijd waarin de VAR had moeten tussenkomen.” [naar artikel]

7. Om deze fase draait het allemaal: werd de gelijkmaker van De Sart terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Alweer controverse met de VAR in een hoofdrol. Ditmaal in Anderlecht-AA Gent. De 1-1 van de Buffalo’s werd afgekeurd omdat de videoref en nadien ook scheidsrechter Laforge tijdens de hoekschop een overtreding van Kandouss zagen op Arnstad. Hein Vanhaezebrouck was in alle staten. “Waar zijn wij mee bezig?” Terecht of niet? Oordeel vooral zelf. [naar artikel]

8. Om deze fase draait het vooral: werd de gelijkmaker van De Sart terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9. Anderlecht klopt Club Brugge met hulp van videoref: gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge. [naar artikel]

10. Falende videoref beslist titelstrijd in Australië, twee spelers die band met Club Brugge hebben de pineut (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Niemand minder dan de videoref heeft beslist over de afloop van de Australische titelstrijd. 'Gefundenes Fressen' voor de criticasters van de VAR,... [naar artikel]

11. VIDEO. Moest VAR ingrijpen voor deze penaltyfase in STVV - Genk? (28/01/2024 - Het Belang van Limburg)

In de derby STVV - KRC Genk kwam Kanarie Yamamoto in de slotfase van de eerste helft in de Genkse zestien in contact met bezoeker Fadera. Videoref Bert Put analyseerde de fase, maar greep niet in. Strafschop of niet? Oordeelt u zelf. [naar artikel]

12. Vanhaezebrouck in alle staten: werd gelijkmaker van AA Gent terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Alweer een gecontesteerde fase in onze Jupiler Pro League met de VAR in een hoofdrol. Ditmaal in Anderlecht-AA Gent. De gelijkmaker van de Buffalo’s werd afgekeurd omdat de videoref en scheidsrechter Laforge tijdens de hoekschop een overtreding van Kandouss zag op Arnstad. Hein Vanhaezebrouck was in alle staten. En gebaarde dat we er dan beter mee kunnen stoppen. [naar artikel]

13. VIDEO. Komt Beerschot hier goed weg? Geen VAR in 1B: gelijkmaker van Jong Genk wordt (onterecht?) afgekeurd (29/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Beerschot wist vanavond op het nippertje 1-0 te winnen van de beloften van KRC Genk op het Kiel, die op het einde van de wedstrijd hun gelijkmaker (onterecht?) zagen afgekeurd worden. De goal was na de wedstrijd dan ook voer voor enige discussie. Bekijk hier de fase. [naar artikel]

14. Videoref onder vuur: ‘historische’ rode kaart wordt meteen aangevochten (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)

De eerste rode kaart van een videoref krijgt meteen een staartje. In het bekerduel tegen Ajax werd Willem II-speler Anouar Kali op advies van de videoref uitgesloten, maar zijn club is het daar niet mee eens. “De fase was al beoordeeld”, klinkt het. “Een videoref mag de scheidsrechter op het veld overrulen”, stelt de Nederlandse voetbalbond. [naar artikel]

15. Diaby moet de goalgetter worden (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Abdoulay Diaby (29) speelde het afgelopen half jaar maar 121 minuten voor zijn huurclub Getafe en moest er weg. Paars-wit is echter niet vergeten dat hij nog niet zo lang geleden topscorer was bij Club Brugge. [naar artikel]

16. Scheidsrechtersbaas Verbist over soap op Mambourg: "Videoref moest Delferière aansporen om tóch naar beelden te kijken" (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Fase 1: "schoolvoorbeeld" Minuut 4. Dessoleil begaat een haakfout op Kubo, ref Delferière ziet er geen graten in. Videoref Tim Pots vraagt zijn... [naar artikel]

17. Videoref zorgt voor opschudding in FA Cup: Tottenham krijgt strafschop, maar die wordt na slechte aanloop afgekeurd (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

In de Premier League is het nog even wachten op de intrede van de videoref, maar in de FA Cup beschikken de scheidsrechters wel al over het... [naar artikel]

18. Operatie voor Diaby? (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Neen, dit wordt niet het seizoen van Abdoulay Diaby. De Malinees viel in op het uur en moest in de slotfase geblesseerd naar de kant. Onderzoek [naar artikel]

19. Scheidsrechtersbaas Verbist over soap op Mambourg: "Videoref moest Delferière aansporen om tóch naar beelden te kijken, want een penalty was hier zeker mogelijk" (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

20. “Iemand die denkt dat de videoref alles zal oplossen, is naïef” (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ook tijdens speeldag vijf van play-off 1 was er alweer veel te doen rond de videoref. Vooral de fase op de Bosuil in minuut 4, waar Van Damme... [naar artikel]

21. Boussoufa scoort. Of toch niet? 2-0 na enkele minuten afgekeurd (13/12/2017 - Sporza)

De halve finale tussen Al Jazira en Real Madrid op het WK voor clubs is uitgedraaid op een interessant schouwspel. Net na de pauze moest de videoref ingrijpen. [naar artikel]

22. Videoref steekt stokken in wielen van AS Roma, dat ultieme zege al aan het vieren was maar verweesd achterblijft (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

In de Serie A vervloekt AS Roma de videoref. Tot twee keer toe zagen de giallorossi een goal afgekeurd nadat ref Orsato geopperd werd videobeelden... [naar artikel]

23. Videoref dwarsboomt tot twee keer toe Frans feestje, nummer 71 voor Ronaldo (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pech voor Frankrijk gisteren in het Stade de France. Eerst zag Antoine Griezmann tegen Spanje zijn goal afgekeurd nadat de videoref offside had [naar artikel]

24. Videoref moet Afrikaanse voetbalbond moderner imago bezorgen (29/11/2017 - Sporza)

Vanaf januari 2018 doet de VAR (Video Assistant Referee) zijn intrede in Afrika. De videoref zal voor het eerst gebruikt worden op de CHAN, een variant op de Africa Cup. [naar artikel]

25. België beslist over toekomst videoref (10/04/2019 - De Morgen)

Het lot van de videoref ligt in Belgische handen. Professor Werner Helsen mag het systeem samen met zijn team van de KU Leuven twee jaar uitvoerig testen en beoordelen, om dan zijn conclusies te rapporteren aan de International Football Association Board (IFAB). Die beslist over de regels van het voetbal. [naar artikel]