De herfst is het perfecte seizoen voor een kaas- en wijnavond. Maar wat dacht je ervan om die wijn eens in te ruilen voor bier? Wij kregen tips... [naar artikel]
Een kop koffie bij de boterham met kaas 's morgens is niet zo ongewoon. Maar voor een kaasavondje met vrienden of familie geven we nog steeds de [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Porto-tonic is back. Deze eenvoudige maar heerlijke cocktail is de laatste tijd overdonderd door allerlei trendy drankjes zoals gin-tonics, negroni’s en aperol spritzen. Het geheim voor een eerste klas Billie Boop is een goede porto en de betere tonic. Bij een cocktail met weinig ingrediënten gebruik je maar beter het beste. [naar artikel]
2022 was een boerenjaar voor de Belgische wijnbouw. De totale productie verdubbelde tot ruim drie miljoen liter en ook voor de negentien wijnbouwers in de provincie Antwerpen ging het hard. De opwarming van ons klimaat belooft meer druivennat van eigen bodem, maar supermarktprijzen moet de consument nog niet verwachten. “De productiekosten blijven een groot pijnpunt”, waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens. [naar artikel]
Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn dé wintersportlanden bij uitstek. Meer exotische wintersportgebieden zouden ook graag in onze gunst... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.