Mag Jeff Beyens zich in 2018 ‘Viskok van het Jaar’ noemen? Maandagmiddag zullen we het weten. Dan neemt de chef van het Genkse restaurant Poorthuys het in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent op tegen vier andere finalisten. Ze moeten alle vijf aan de slag met rode poon, de Vis van het Jaar 2017. [naar artikel]
Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is sinds deze week Viskok van het Jaar 2022. Zijn culinaire hoogstandje met als hoofdingrediënt de Vis van het Jaar 2021 – de rog – kon de jury het meest overtuigen. De topchef geeft enkele praktische tips om rog optimaal te bereiden. [naar artikel]
Er zijn maar weinig keukens in Vlaanderen die verder van zee verwijderd zijn dan die van Yves Aerts, maar toch maakt de chef van restaurant Amitié in Kinrooi kans om ‘Viskok van het jaar’ te worden. “De finaleopdracht sprak me meteen aan.” [naar artikel]
Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem is maandag gekroond tot Viskok van het Jaar 2024. Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi was ook genomineerd. [naar artikel]
Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem is uitgeroepen tot beste viskok van 2018. Dat heeft minister van Landbouw Joke Schauvliege bekendgemaakt in Gent. Aan de wedstrijd voor professionele koks namen vijf finalisten deel, die de opdracht kregen met rode poon een gerecht te bereiden. De vijf geselecteerde chefs kozen een […] [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Ook al konden we hem door een veranderd telefoonnummer pas erg laat bereiken en heeft hij het bijzonder druk in een topfunctie bij een grote oliemaatschappij, toch ging Thordur Gudjonsson (44) meteen in op de uitnodiging van de reünie van de Genkse bekerwinnaars van 1998. “Ik voel me vereerd. Wij komen nog elk jaar af naar Genk, dit waren de mooiste jaren uit mijn carrière.” [naar artikel]
Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Dat gebeurde op de bekendmaking van de twintigste editie van de culinaire gids. “Dit is belevingsgastronomie van het allerhoogste niveau, en een eetervaring die we gerust tot de wereldtop mogen rekenen”, vertelt CEO Marc Declerck over de keuze voor Bril. [naar artikel]
32 jaar is hij, de beste Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau. Davy Devlieghere startte vier jaar geleden met bistro – ondertussen restaurant - Julien in Lievegem, scoort een mooie 15,5/20 in de Gault&Millau en mag nu vooral pronken met zijn nieuwe titel. Wie is de jonge chef? En wat kan je verwachten in zijn restaurant? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.