16:20 Een, twee of drie sterren van Michelin, een score van 19 op 20 in Gault&Millau of een opname in de 50 Best. Ze zijn big business geworden. Wie gelooft die lijstjes nog? Een blik in de achterkeuken van... [naar artikel]
Aan de Muggenhoek in Schulen (Herk-de-Stad) is zondagmiddag de achterkeuken van Jos Vanroy uitgebrand. Dat gebeurde, nadat de frietketel in die achterkeuken vuur had gevat. [naar artikel]
Michelin heeft maandag voor het eerst een hotelgids uitgebracht, met 189 hotels in elke regio van Frankrijk. De bedoeling is hetzelfde te doen als met de wereldberoemde restaurantgids, niet met sterren, maar met sleutels. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie graag lekker gaat eten maar daar niet al te veel voor wil neertellen. In de Bib Gourmand Benelux-lijst voor 2017 staat één nieuw Limburgs adres: De Poorterij in Dilsen-Stokkem. In totaal telt onze provincie nu zes door Michelin geselecteerde budgetvriendelijke restaurants. [naar artikel]
10:55 Telt België straks weer drie eetpaleizen met drie sterren? En wie wordt de gelukkige die van Michelin een plaatse krijgt op de eretribune? Twee namen lijken in de running: ‘The Jane’ en ‘Bon Bon’. [naar artikel]
Voor het eerst in jaren heeft België geen drie driesterrenrestaurants meer: nu 'De Karmeliet' zijn deuren heeft gesloten, hebben alleen 'Hertog Jan' in Zedelgem en 'Hof van Cleve' in Kruishoutem nog drie sterren. De lijst van Belgische restaurants met twee sterren blijft ongewijzigd. [naar artikel]
17:37 België heeft volgens de restaurantgids Michelin voortaan maar twee tempels van de gastronomie meer. Na het afhaken van De Karmeliet kunnen enkel Hertog Jan en het Hof Van Cleve met drie Michelinsterre... [naar artikel]
Michelin heeft ons provincie niet beloond met een nieuw sterrenrestaurant. Limburg telt in de gids voor België en Luxemburg editie 2017 nog steeds elf Michelin-restaurants. België heeft na de sluiting van De Karmeliet nog maar twee driesterrenrestaurants. [naar artikel]
23:13 Met amper één restaurant dat zijn ster verliest en 11 zaken die voor het eerst een ster krijgen, is Michelin ook dit jaar erg gul voor de Belgische gastronomie. [naar artikel]
Lekke banden vormden de rode draad in het WK veldrijden. Bijna iedereen kreeg er meerdere keren mee af te rekenen, behalve Van Aert. "Met dank aan Niels Albert." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.