Limburg United is deze week op stage in de Ardennen. Naast stevige trainingen hoort daar ook een uitgebreide teambuilding bij. De staf bedacht dit keer geen klassieke pokeravond of escape room, maar organiseerde een eigen versie van het bekende tv-programma ‘Komen Eten’. [naar artikel]
Deze week gaan in ‘Komen eten’ vier Vlaamse artiesten bij elkaar op bezoek. Eveline Cannoot (31) bijt maandag de spits af in Erpe-Mere. Dinsdag ontvangt Trisha (34), de ex van Ignace Crombez, in Olen. Daarna is het de beurt aan de Limburgers: woensdag kookt Christof Chapsis en donderdag is Loredana de gastvrouw in Zonhoven. [naar artikel]
Frieten eten, dat is niet al te moeilijk. Ze bakken, dat is een kunst. Onze man trok naar De Blauwe Frituur in Kortrijk om er de middagshift mee te draaien. Want de beste frituur van Vlaanderen zoeken, zonder de job te kennen, dat gaat niet. [naar artikel]
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]
Genkenaar Stefano (18), die begin vorig jaar ‘Komen Eten’ op stelten zette met uitspraken over de Kempen, parelhoenfilet en Nederlanders in België, beleefde gisteren een speciale avond. Hij kookte voor Boef. De Nederlandse rapper ligt onder vuur voor vrouwonvriendelijke uitspraken, maar “hij is een goede kerel” volgens Stefano. [naar artikel]
In Zottegem is net voor het weekend een auto binnengereden in frituur 't Friethuisje. De eigenaar van de auto was vergeten de handrem op te zetten. "Was het 30 minuten eerder geweest, was het rampzalig geweest, want toen zat de zaak vol", zegt uitbater Stefan De Coster aan VRT NWS. [naar artikel]
Hilde Van den Bosch baat samen met haar man Leo en dochter Joke Frituur de Ring uit in Opwijk en hoewel ze niet met olie bakken maar met vet, voelen ze dat de prijzen op een hoog peil staan: “In de 31 jaar dat we een frituur hebben zijn de prijzen voor het vet nog nooit zo hoog geweest." [naar artikel]
Zaakvoerder Bjorn Wolfs van Frituur Lutselus in Diepenbeek last twee vaste vegandagen in: op donderdag en zaterdag verkoopt hij geen vlees. “Dit is eerder uitzonderlijk, maar het vraagt een serieuze organisatie”, zegt Bernard Lefevre, voorzitter van frituristenbond Navefri. [naar artikel]
Topchef Sergio Herman opent eind november zijn gastronomische frituur in Antwerpen. De komst van 'Frites Atelier', want zo gaat Sergio's frituur heten, was al aangekondigd maar nu is ook bekend waar de zaak gaat komen. [naar artikel]
Gruitrode heeft er een frituur bij. Nele Diepvens en Jan Monten openden zopas Frats Frit. De frituur is genoemd naar hun kinderen, Fran en Mats. “Een kindvriendelijke frituur, ook voor ouders met kinderen, waar je rustig friet kan eten”, zeggen Nele en Jan. [naar artikel]
Wie dit weekend een frietje gaat eten bij Frituur Frittie in Nijlen, wordt getrakteerd op een sneeuwtapijt. De zaakvoerders zetten namelijk twee sneeuwkanonnen in, die moeten zorgen voor extra gezelligheid. [naar artikel]
Locatie is alles, zeker als het over reclame gaat. En dan is deze locatie - in combinatie met het thema - misschien niet zo goed gekozen. “Eet als een kampioen”, schreeuwt het bord boven Frituur Lily aan de Vlaamsekaai in Gent. Goed voor een glimlach bij de oplettende passanten. [naar artikel]
Met de jaarwisseling zijn heel wat atleten aan hun voorbereiding begonnen op de Olympische Spelen die (hopelijk) volgende zomer in Tokio plaatsvinden. Zo vertoeven de broers Borlée momenteel op stage in Zuid-Afrika. In hun zog reisden drie chefs van het Kontichse culinair bedrijf Kookeiland mee om voor de atleten dagelijks vier maaltijden te bereiden. [naar artikel]
Wie dit weekend een frietje gaat eten bij Frituur Frittie in Nijlen, wordt getrakteerd op een sneeuwtapijt. De zaakvoerders zetten namelijk twee sneeuwkanonnen in, die moeten zorgen voor extra gezelligheid. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Waar tot voor kort ’t Frit Uurke in Meise was, zal opnieuw een frituur komen. Toen ’t Frit Uurke enkele maanden geleden sloot, waren er nog nauwelijks horecazaken of winkels in het centrum van Meise. Maar nu neemt Jessica, de vrouw van uitbater Bas van restaurant Den Beiaard in Meise, de frituur over. [naar artikel]
Brute pech voor Matthias Casse. De Belgische topjudoka arriveerde deze week eindelijk op een langverwachte internationale stage in Oostenrijk om zich deftig voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen, maar moest na amper twee dagen alweer inpakken onder druk van de Oostenrijkse overheid. [naar artikel]
Eerst een frietje eten en daarna in een piepkleine privézaal met je bubbel een film bekijken. Dat kan in frituur Friet & Co in Sint-Idesbald in Koksijde. "Achter in de frituur kunnen 5 à 6 mensen genieten van een goede film", zegt uitbater Ed Quintens. [naar artikel]
2.943 frituren. Zoveel eettenten maakten er in 2018 kans op de titel van ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. In elke gemeente gingen we op zoek naar een ‘Beste Frituur’, om er uiteindelijk eentje uit te kiezen dat uitgeroepen zou worden tot het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. Ook dit jaar maakt je favoriete frituur weer kans op de titel, al heeft het daar wel jouw stem voor nodig. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Zangeres Laura Lynn (47) houdt ervan om eens goed te gaan eten. Al hoeft dat voor haar niet per se altijd een uitgebreide aangelegenheid te zijn. Ze deelt met ons haar zeven favoriete eetadresjes. “In deze horecazaken ben ik zeker duizend keer geweest en iedere keer was het dik in orde.” [naar artikel]
Gladiolen staat een voor een bijzondere editie van het muziekfestival. Zo worden er vrijdag en zaterdag samen 18.000 mensen verwacht. Nooit eerder waren er dat zoveel. En er is meer: de pintjes worden getapt in herbruikbare bekers. Op die bekers is de Olense pot met drie oren afgebeeld. [naar artikel]
Op de Bessemerstraat, dichtbij het kerkplein in Lanaken, hebben de afgelopen jaren steeds meer frituristen hun eigen frituur geopend. Met ‘t Frithuuske opende vorig week al de vierde frituur in de straat. En nog deze maand openen ook Ellen en Tim amper 50 meter verderop frituur Royal. “Elk heeft zijn specialiteiten. We zijn geen concurrenten. Ik noem het liever ‘concullega’s”, verduidelijkt Ellen. [naar artikel]
An-Sofie Vanhouche is in haar doctoraat nagegaan op welke verschillende manieren gevangenen kunnen eten in de gevangenis en welk effect dat op hun gedrag. Bij ons bereiden grootkeukens de maaltijden van gevangenen, maar in Tilburg mogen de gevangenen zelf koken. En wat blijkt? Het werkt! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.