Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]
Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]
Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]
Frituur Pat@friet en Taxi Walter uit Zaventem leveren samen frietjes aan huis. Klanten kunnen hun bestelling online plaatsen en voor 5 euro extra worden de frietjes thuis geleverd met de taxi. "Da's ook veiliger voor de friturist en zo kunnen we nog een kleine beetje blijven werken", vertelt de uitbater van het taxibedrijf. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]
Frituur Lutselus in Diepenbeek gooit vier maandagen op rij de deuren open voor veganisten. Met een aangepast assortiment en met frietjes die in plantaardige olie worden gebakken. De eerste editie bleek alvast een groot succes. De frituur zat vol met veganisten en vegetariërs die voor één keer wel eens naar de frituur konden. [naar artikel]
Friturist Bas Van Chastelet trakteert alle 70-plussers uit Weelde bij Ravels op gratis frietjes. “Voor hen is het niet makkelijk om elke dag in hun huis te blijven. Daarom wil ik ze een leuk moment bezorgen met gratis frietjes”, klinkt het. [naar artikel]
Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Het Nieuwsblad. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Op vrijdag 12 februari trakteerde het oudercomité van GBS De Boomhut in Mal al voor het derde jaar op rij op frietjes, een snack en saus tijdens de carnavalsviering op school. [naar artikel]
Frietjes! Wie lust ze niet? Heerlijk bij tomaat-garnaal, met een biefstuk, bij kip aan het spit of gewoon zo met lekker veel mayonaise. En ook: helemaal vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek. [naar artikel]
Zanger en televisiepersoonlijkheid Sergio moet afvallen, op doktersadvies. Een opdracht die voor hem makkelijker gezegd is dan gedaan, want hij is al sinds kinds af aan verslaafd aan frietjes. “Elke keer als ik een frituur passeer, is het een gevecht met mezelf”. In Showbits vertelt Sergio hoe hij dat vermageren precies aanpakt. [naar artikel]
Samen frietjes bakken. Het was voor radiopresentatrice Anke Buckinx (39) en haar mama Rina Vandeurzen (64) een magisch moment in frituur Fritstyle in Zonhoven afgelopen donderdag. Al was het maar omdat beide een flashback kregen naar een tijd toen Rina nog zelf frituur uitbaatte. De quality-time kwam tot stand in het kader van ‘Schatten voor Altijd-actie’ van Joe. Als eerste proeven deed Lou, de dochter van Anke. [naar artikel]
Frituur Cité bakt vandaag frietjes voor de getroffen families van de dodelijke brand in Beringen, vorig weekend. [naar artikel]
Ben je vegan maar snak je toch naar een portie frietjes met een bicky van de frituur? Dan kan je voortaan terecht in Leuven, waar een vegan frituur met liefst 37 speciale snacks de deuren opent. Inspiratie vonden ze bij het Hasseltse restaurant Lento. “We serveren stoofvlees, maar ook kroketjes van bospaddenstoelen.” [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
We houden allemaal van onze frietjes. Zes op de tien Belgen eet ze minstens wekelijks. Maar hoe maak je zelf lekker klaar? Wij vroegen Davy... [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
Eerst een frietje eten en daarna in een piepkleine privézaal met je bubbel een film bekijken. Dat kan in frituur Friet & Co in Sint-Idesbald in Koksijde. "Achter in de frituur kunnen 5 à 6 mensen genieten van een goede film", zegt uitbater Ed Quintens. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.