Met de feestdagen in het vooruitzicht, worden er weer massaal flessen wijn ingeslagen. Maar hoe bewaar je de feestdrank eigenlijk eenmaal het de... [naar artikel]
Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt onvermijdelijk ook de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus... [naar artikel]
Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus geen overbodige luxe voor wijnliefhebbers. Maar ook met een klein budget kan je jouw wijn op een goede manier bewaren. [naar artikel]
Hoe vaak komt het voor dat je teveel hebt gekocht en jezelf de vraag stelt: hoe kan ik dit efficiënt bewaren zodat het zeker niet slecht wordt? [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
In 1847 werd de jeansbroek geïntroduceerd als werkuniform voor goudzoekers in Californië, 170 jaar later heeft bijna iedereen wel een broek in de [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.