Wie zijn gasten snel dronken wil voeren, moet heavy metal opleggen. Wie de indruk wil wekken dat hij goed kan koken, moet zwaar bestek kopen. In het boek ‘Gastrofysica’ legt Oxfordprofessor Charles Spence uit hoe ons brein zich in de luren laat leggen tijdens het eten. [naar artikel]
Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]
Het Disgusting Food Museum in het Zweedse Malmö. Hier staan op elke hoek de kotszakjes klaar en komen weerzinwekkende walmen je tegemoet. Reporter Arthur De Meyer trok ernaartoe, om de walgelijkste gerechten ter wereld te ontdekken én te proeven. Vandaag: een reuzenkever. [naar artikel]
Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.” [naar artikel]
De hersenen van pedofielen die nog nooit een kind hebben lastiggevallen zijn anders dan die van pedofielen die kinderen seksueel misbruiken. Dat [naar artikel]
Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]
Een groep van 25 hoogbegaafde kinderen heeft woensdag een bezoek gebracht aan de wereldbefaamde hersencollectie die opgeslagen ligt in een kelder van het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel. En wat blijkt: hoe slimmer je bent, hoe meer de zone onder de schedel blijkbaar fascineert. [naar artikel]
'Is de wereld waarin we leven niet gewoon een plaatje van onze hersenen?' Als tienermeisje al stelde Veerle Visser-Vandewalle zich moeilijke vragen. Nu ze internationaal wordt gewaardeerd voor haar werk in de neurochirurgie wil ze vooral het taboe rond hersenaandoeningen doorbreken. [naar artikel]
Ze mag niet zomaar alles eten om haar smaakpapillen niet aan te tasten. En onlangs liet ze haar tong verzekeren voor 1 miljoen Britse pond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.