Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Je proeft meer met je hersenen dan met je tong

19/12/2017 - 11:55
"Wie zijn gasten snel dronken wil voeren, moet heavy metal opleggen. Wie de indruk wil wekken dat hij goed kan koken, moet zwaar bestek kopen. In het boek ‘Gastrofysica’ legt Oxfordprofessor Charles Spence uit hoe ons brein zich in de luren laat leggen tijdens het eten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Je proeft meer met je hersenen dan met je tong (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Wie zijn gasten snel dronken wil voeren, moet heavy metal opleggen. Wie de indruk wil wekken dat hij goed kan koken, moet zwaar bestek kopen. In het boek ‘Gastrofysica’ legt Oxfordprofessor Charles Spence uit hoe ons brein zich in de luren laat leggen tijdens het eten. [naar artikel]


2. “Een paarse tong kan erop wijzen dat je kanker hebt”: wat vertelt je tong over je gezondheid? (07/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]


3. Onze reporter proeft een reuzenkever: “Ik voelde die pootjes op mijn tong” (28/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Het Disgusting Food Museum in het Zweedse Malmö. Hier staan op elke hoek de kotszakjes klaar en komen weerzinwekkende walmen je tegemoet. Reporter Arthur De Meyer trok ernaartoe, om de walgelijkste gerechten ter wereld te ontdekken én te proeven. Vandaag: een reuzenkever. [naar artikel]


4. Van “smelt op de tong” tot “hiervan gaan je tanden uitvallen”: sterrenchef Luc Bellings proeft 10 kerststronken uit de supermarkt (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.” [naar artikel]


5. Hersenen van pedofielen die kinderen misbruiken werken anders dan hersenen van pedofielen die dat niet doen (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

De hersenen van pedofielen die nog nooit een kind hebben lastiggevallen zijn anders dan die van pedofielen die kinderen seksueel misbruiken. Dat [naar artikel]


6. Geen Antwerpen Proeft in de lente, wel Proeft Boutique in het najaar (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]


7. Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!” (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]


8. Hoogbegaafde kinderen bezoeken unieke collectie hersenen: “Als ze willen, mogen ze mijn hersenen later ook hebben” (16/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Een groep van 25 hoogbegaafde kinderen heeft woensdag een bezoek gebracht aan de wereldbefaamde hersencollectie die opgeslagen ligt in een kelder van het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel. En wat blijkt: hoe slimmer je bent, hoe meer de zone onder de schedel blijkbaar fascineert. [naar artikel]


9. Neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle: 'Zíjn we onze hersenen? Of hébben we onze hersenen?' (15/01/2021 - Knack)

'Is de wereld waarin we leven niet gewoon een plaatje van onze hersenen?' Als tienermeisje al stelde Veerle Visser-Vandewalle zich moeilijke vragen. Nu ze internationaal wordt gewaardeerd voor haar werk in de neurochirurgie wil ze vooral het taboe rond hersenaandoeningen doorbreken. [naar artikel]


10. Waarom deze wetenschapper haar tong liet verzekeren voor meer dan 1 miljoen (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ze mag niet zomaar alles eten om haar smaakpapillen niet aan te tasten. En onlangs liet ze haar tong verzekeren voor 1 miljoen Britse pond. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!