Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Op bezoek bij Limburgse sterrenchefs: Cuchara in Lommel

28/12/2017 - 14:00
"Een sterrenzaak met een heel eigen stijl. Dat is het minste wat je kan zeggen van Cuchara in Lommel. Al sinds 2013 de enige sterrenzaak in het Noorden van Limburg. Maar één die alsmaar meer mensen van verder weg weet aan te trekken. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Op bezoek bij Limburgse sterrenchefs: Cuchara in Lommel (28/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Een sterrenzaak met een heel eigen stijl. Dat is het minste wat je kan zeggen van Cuchara in Lommel. Al sinds 2013 de enige sterrenzaak in het Noorden van Limburg. Maar één die alsmaar meer mensen van verder weg weet aan te trekken. [naar artikel]


2. Sterrenchef Jan Tournier van Cuchara over zijn verloren jaar: “Collega's noemen me een gelukzak, omdat ik nu mijn baby'tje zie opgroeien. Ze hebben gelijk” (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als sterrenchef Jan Tournier (39) van Cuchara terugblikt op 2020, zal dat altijd met gemengde gevoelens zijn. Vloekend op de eerste lockdown, omdat hij zijn kersverse tweede Michelinster niet langer kon verzilveren. En vertederd door de tweede, want dan kwam dochtertje Léo in zijn leven. "Heel wat collega's noemen me een gelukzak omdat ik de eerste maanden van mijn dochtertje van zo dichtbij mag meemaken. En ze hebben gelijk." [naar artikel]


3. Op bezoek bij Limburgse sterrenchefs: Innesto in Houthalen-Helchteren (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Jonge, frisse gerechten. Dat is wat de keuken van Innesto in Houthalen-Helchteren wil serveren. Het toprestaurant startte zeven jaar geleden in de Barrier, onder toeziend oog van Bart Claes. Een jaar later kreeg topchef Koen Verjans al zijn eerste Michelinster. [naar artikel]


4. Onze man kookte voor drie Limburgse sterrenchefs en deelt zijn recepten (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie gangen, drie recepten, drie soorten wijn: hier het menu dat we Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans voorschotelden. [naar artikel]


5. In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro (11/08/2016 - Express)

In de openlucht voedingsmarkt ‘Chinatown’ van Singapore heeft Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle een Michelinster gekregen. Niets uitzonderlijks ogenschijnlijk, ware het niet dat het om een eetkraam gaat, geen restaurant.  Het eetkraampje is makkelijk te vinden, want de ganse dag door vormen er zich lange rijen die hevig worden gedocumenteerd op sociale […] The post In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


6. Hoeveel verdienen onze sterrenchefs? We doken in de boeken en zochten het uit (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Dat topchefs niet graag in hun potten laten kijken, is geen geheim. Maar achter elke topchef staat een bedrijf, en dat moet via de jaarrekening bij de Nationale Bank wél inzage geven in zijn financiële keuken. Die rekeningen leren één ding: een toprestaurant uitbaten is allesbehalve een goudmijn. “Nochtans is het precies dat wat veel mensen – zowel startende chefs als klanten – denken”, zegt horecaconsultant Gino Vermeulen. Waar loopt het dan fout? [naar artikel]


7. Is koken op sterrenniveau topsport? We lieten drie sterrenchefs screenen (19/11/2016 - Het Nieuwsblad)

“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?” [naar artikel]


8. Dit zijn de beste sterrenchefs ter wereld (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)

De Franse topchef Alain Passard van het Parijse driesterrenrestaurant l’Arpège prijkt helemaal bovenaan de lijst van honderd beste sterrenchefs. Daarin duiken ook vier Belgische namen op. [naar artikel]


9. Hier kan je een potje proeven van veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers (02/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Aan de Luchthavenlaan in Vilvoorde kan je sinds enkele weken terecht voor hoogstaande gastronomie in een glazen potje. Boco werkt daarvoor samen met veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers. [naar artikel]


10. Vlaamse Sterrenchefs vinden geen personeel van eigen bodem meer (18/08/2017 - De Morgen)

De helft van de afgestudeerde koks komt niet in de keuken terecht. Gevolg: onze chefs moeten in het buitenland op zoek naar personeel, de voertaal in onze keukens is stilaan Engels en chefs steken noodgedwongen meer energie in de opleiding van hun personeel dan in hun kookpotten. "Toen wij jong waren, kusten we beide handen voor een plek in De Karmeliet", zegt sterrenchef Filip Claeys. "Nu zoek ik al maanden naar twee goede krachten." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!