De kans dat er gisterenavond ergens op een aanrecht, tafel of kast een verloren fles drank is blijven staan, is behoorlijk groot. Geen idee wat je... [naar artikel]
Knal een paar goede ingrediënten bij elkaar in een glas en je hebt meteen je nieuwe favoriete cocktail. Snel klaar en heerlijk fris. [naar artikel]
De tweede colonne won ternauwernood in Rusland. De Rode Duivels waren weliswaar dominant, maar het aanvalsspel was – zoals dat dan heet in het jargon – steriel. U mag het ook saai noemen. Het ontbrak aan genialiteit, zag ook onze chef voetbal. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Het is je misschien al eerder opgevallen dat elke fles cava en champagne een holle onderkant heeft, terwijl dat bij flessen wijn niet altijd het [naar artikel]
Champagne, cava, prosecco: de producenten beweren met grote stelligheid dat er op de markt plaats is voor alle drie. Dat is ook logisch: de kwaliteit van deze drie mousserende wijnen verschilt grondig. Uiteindelijk zijn je budget en de gelegenheid doorslaggevend. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.