De bakkers in Frankrijk willen dat het traditionele Franse stokbrood door de VN-cultuurorganisatie Unesco erkend wordt als immaterieel werelderfgoed. Dat hebben ze vrijdag bekendgemaakt. [naar artikel]
De Franse baguette behoort volgens de VN-organisatie Unesco tot het cultureel werelderfgoed. Frankrijk heeft afgelopen jaar om erkenning van het stokbrood gevraagd. Er worden in het land dagelijks naar schatting tien miljoen van gegeten. [naar artikel]
Bakkers in Frankrijk willen hun traditionele Franse stokbrood op de lijst van werelderfgoed. De 'baguette' is, samen met de Eiffeltoren, een van de... [naar artikel]
Het stokbrood is een van Frankrijks belangrijkste symbolen, maar bakkers sluiten in groten getale hun deuren. Immigranten houden de traditie in stand. Zoals Mahmoud M’seddi, winnaar van de Grote Prijs voor de Beste Parijse Baguette. "Ik zie mezelf als een tovenaar." [naar artikel]
Merchtem gaat bij de Unesco een dossier indienen om de Koninklijke Steltenlopers uit haar gemeente te laten erkennen als cultureel werelderfgoed. [naar artikel]
Meer dan drie decennia na de kernramp in het Oekraïense Tsjernobyl wil het land de site laten erkennen als UNESCO-werelderfgoed. In de spookstad Pripjat lijkt de tijd stil te staan op 26 april 1986, 1u23. De Sovjet-stad werd volledig ontruimd na de ergste kernramp die de wereld ooit gekend heeft. Sindsdien lokt de radioactieve omgeving rond […] Het bericht Oekraine wil Tsjernobyl-site laten erkennen als Werelderfgoed verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Oekraïne wil de ontplofte kerncentrale van Tsjernobyl laten erkennen als werelderfgoed bij Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties. De ramp in Tsjernobyl was de grootste kernramp in de geschiedenis. "Veel plekken op het Tsjernobyl-complex kunnen bewaard blijven zodat de mensheid zich herinnert wat ons hier is overkomen", zegt de Oekraïense minister van Cultuur. [naar artikel]
Half Europa moest bakker Stefaan Lievens voor de wereldrecordpoging “Langste stokbrood ter wereld”. Hij bedacht een zelfgemaakte oven om de recordpoging in Erpe-Mere tot een goed einde te brengen. “ik ben altijd al bezig geweest met sleutelen en lassen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.