“Na de opnames van ‘Taboe’ kwam komiek Philippe Geubels zich bij mij verontschuldigen: Sorry Danny, maar over ALS kan ik écht geen grapjes maken.” Danny Czekaj (52) uit Opglabbeek leeft al meer dan 3 jaar met de verschrikkelijke ziekte. Maar ondanks alles kan hij wél nog grapjes maken. “Als ik alleen kijk naar wat ik allemaal niet meer kan, blijf ik zeuren. Ik geniet liever van elk moment.” [naar artikel]
Gebruik je die microgolfoven vooral om er nog wat restjes mee op te warmen? Daar ben je zeker niet alleen in, maar je kan met wat creativiteit nog véél meer uit je magnetron halen. Professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) verklapt vier verrassende trucjes met je microgolfoven die je kookervaring naar een hoger niveau kan tillen. “Zo behouden je groenten maximaal hun vitaminen.” [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze keer gingen we langs bij Ashley (27). Zij woont samen met Dimitri. Haar kinderen Liam (7) en Nora (5) uit een vorig huwelijk zijn om de week bij hen. “Ik kies consequent voor huismerken, maar mijn paprikachips, cola en icetea moeten van het A-merk zijn.” [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]
De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]
De 39-jarige Wahida Mohamed, beter bekend als Um Hanadi, leidt een militie van 70 mannen in Shirqat, een stad op 80 km van Mosoel. De huisvrouw [naar artikel]
Wat zetten doen bekende chefs tijdens de feestdagen en wat zetten ze op tafel? Wij schotelden zes chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Bart Desmit, chef van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Heist, bijt de spits af. Nog meer tips van Bart krijg je maandagavond in het nieuwe programma 'Het Perfecte Feestmenu' op zender njam!, waar hij toont hoe je zelf een lekker en haalbaar driegangenmenu in elkaar steekt. [naar artikel]
Foodblogster Jennifer Schleber (37) van EmptyTheFridge.be heeft de oplossing gevonden voor de overschotjes van je feestmaaltijd. Een hartige broodpudding, quiche of empanadas kunnen je restjes opwaarderen tot een volwaardig maal. [naar artikel]
Wetenschappers die stellen dat je het water voor thee geen twee keer na elkaar mag koken, dat moeten Britten zijn. Water een tweede keer koken, haalt alle zuurstof en stikstof uit het water. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.