Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van ajuinen snijden zonder te wenen tot je oud brood weer krokant maken: “Met deze 4 trucjes kook je slimmer met je microgolfoven”

17/01/2024 - 16:10
"Gebruik je die microgolfoven vooral om er nog wat restjes mee op te warmen? Daar ben je zeker niet alleen in, maar je kan met wat creativiteit nog véél meer uit je magnetron halen. Professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) verklapt vier verrassende trucjes met je microgolfoven die je kookervaring naar een hoger niveau kan tillen. “Zo behouden je groenten maximaal hun vitaminen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “In 20 seconden maak je oud brood weer krokant”: expert onthult 4 trucjes die je slimmer doen koken met de microgolf (17/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gebruik je die microgolfoven vooral om er nog wat restjes mee op te warmen? Daar ben je zeker niet alleen in, maar je kan met wat creativiteit nog véél meer uit je magnetron halen. Professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) verklapt vier verrassende trucjes met je microgolfoven die je kookervaring naar een hoger niveau kan tillen. “Zo behouden je groenten maximaal hun vitaminen.” [naar artikel]


2. Van lekker krokant spek tot instant granola en roerei: onze culinaire journaliste legt uit hoe je meer uit je microgolfoven haalt (20/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je jouw microgolfoven veroordeeld tot de perfecte opwarmhulp voor een restje spaghetti of een kant-en-klare maaltijd na een lange werkdag? Met het advies en de 7 verrassende microgolfrecepten van onze culinaire journaliste haal je hem vanaf nu ook boven op andere momenten: “met een microgolfoven kun je eigenlijk alles koken, van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” [naar artikel]


3. Hoe kan je oud brood nog eetbaar maken? “Zo krijg je zelfs de korst opnieuw krokant op amper 5 minuten” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


4. “Op amper 5 minuten kan zelfs de korst terug krokant worden”: bakker Toon De Klerck legt uit hoe je oud brood weer eetbaar maakt (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


5. Van spek tot roerei en cake: dit kan je allemaal klaarmaken met je microgolfoven om geld te besparen in de keuken. “Zelfs krokant spek is een optie” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]


6. Microgolfoven of oven? Bad of douche? Deze keuzes wegen het minst door op je energiefactuur (07/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Naarmate energie duurder wordt, kan je je beginnen afvragen of het nog loont om thuis te werken, te eten of de was te doen. Kook je beter in de microgolfoven of in de heteluchtoven? En hoeveel bespaar je als je eens een dag niet doucht? Wij onderzoeken enkele energiedilemma’s en berekenden de kostprijs van enkele ingrepen. [naar artikel]


7. Dit is de handigste manier om een brood te snijden (25/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Een brood snijden is makkelijk: je neemt een mes en begint eraan. En toch kan het praktischer, zo zegt de New Yorkse restaurantmedewerkster Sarah Jampel aan culinaire site Food 52. [naar artikel]


8. Microgolfoven of oven? Bad of douche? Thuis wassen of naar de wasserette? Deze keuzes kosten het minst (07/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Naarmate energie duurder wordt, kan je je beginnen afvragen of het nog loont om thuis te werken, te eten of de was te doen. Kook je beter in de microgolfoven of in de heteluchtoven? En hoeveel bespaar je als je eens een dag niet doucht? Wij onderzoeken enkele energiedilemma’s en berekenden de kostprijs van enkele ingrepen. [naar artikel]


9. Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


10. Hoera: van deze ajuinen moet je niet huilen (10/01/2018 - Metro)

Ajuinen snijden gaat steevast gepaard met een potje huilen. Maar als het van een Amerikaans bedrijf afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. Het snijden van ajuinen is een heuse klus. Net daarom bestaan er ook tientallen middeltjes die moeten voorkomen dat je begint te snotteren. Denk bijvoorbeeld aan een glas water naast je snijplank zetten, […] [naar artikel]


11. 30 euro in plaats van 300: kan je met deze goedkope broodbakbol van Aldi even lekker brood bakken als met een duurder model? (05/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]


12. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit? (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]


13. Hoe bak je brood of gebak zonder bloem? “Heel wat alternatieven kun je makkelijk zelf thuis maken” (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bloem is een basisingrediënt in heel wat recepten voor brood en gebak. De afgelopen weken was er in winkels een tekort aan bloem: hoe kun je die dan eventueel vervangen voor een even lekker resultaat? “Kijk eerst zeker naar de functie van bloem in je basisrecept”, tipt Laura Verhulst, bekend van de Gentse vegan bakkerij Madam Bakster. Ze geeft verschillende alternatieven voor in brood, cake, koekjes en taart. Daarnaast deelt ze exclusieve bakrecepten om te testen. [naar artikel]


14. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


15. Met deze trucjes blijven je kruiden langer vers (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Verse kruiden maken het verschil in de keuken, maar helaas bewaren ze niet lang in supermarktverpakkingen. Met deze trucjes lukt het wel. [naar artikel]


16. Onze Rode Duivels-watcher: “2-3 mag Tedesco niet verblinden, Oostenrijk is geen topteam” (14/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben gebibberd, maar haalden de kwalificatie wel weer binnen. Onze Rode Duivels-watcher was erbij in Wenen en trekt zijn drie conclusies. “Lukaku scoort altijd, Openda is geen tweede spits en Onana moet slimmer worden.” [naar artikel]


17. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


18. Lifehack: zo houd je je chips krokant als de zak al open is, en je hebt er maar 1 ding voor nodig (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Wat als… je een zak chips hebt geopend, maar die niet helemaal op krijgt? Met deze lifehack van oma mag dat geen probleem zijn. Want op deze manier blijven je chips zonder probleem krokant. [naar artikel]


19. Ajuinen zorgen voor gigantische salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

In de Verenigde Staten heerst een salmonella-uitbraak die wordt veroorzaakt door geïmporteerde ajuinen. Reeds 600 mensen werden ziek in 37 verschillende staten. “Gooi alle ajuinen weg waar geen label op staat”, meldt het Amerikaans Centrum voor Ziektepreventie. [naar artikel]


20. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


21. Vangrootloon lanceert nieuw Limburgs brood: “Opa’s brood is een nieuw Haspengouws streekproduct” (17/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Opa’s brood, dat is de nieuwste creatie van bakkerij Vangrootloon. Met tarwe uit Tongeren dat tot bloem verwerkt wordt in Beringen, is het een 100 procent Limburgs brood. “Hiermee willen we de Limburgse korte keten ondersteunen.” [naar artikel]


22. Geen kartonnen bakjes meer bij deze frituur: “Zo blijven ze veel langer warm, en krokant” (12/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]


23. Regula’s slimme baktips: snelle meringue in de microgolfoven (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je wil meringue maken, maar je hebt niet veel tijd? Regula toont je hoe op een snelle manier in de microgolfoven meringues kan maken. [naar artikel]


24. Brood op restaurant voor de maaltijd? Geen goed idee, tenzij je het in deze volgorde of met deze andere dingen eet (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!