HASSELTHet Hasseltse interieurontwerp- en branding agency Creneau opent haar eerste eigen restaurant in België. Eén van hun horeca-concepten ‘Le Petit Belge’ is na het succes in Dubai nu ook terug te vinden in Maasmechelen Village. “Le Petit Belge wordt onze showcase voor het eigen land. De uitbating van horeca is een nieuwe poot van onze groep, naast het ontwerp en de bouw van interieurs”, zegt CEO Bart Canini van Creneau. [naar artikel]
Eind vorig jaar werd in Maasmechelen Village brasserie Le Petit Belge geopend. Chefs Filip Biesmans en Yanaïka Skryszkowiak serveren er Belgische gerechten, zoals stoofvlees en mosselen. [naar artikel]
Kleine prins, wonderkind, engeltje. Het zijn maar enkele namen waarmee ontwerper Olivier Theyskens de voorbije jaren is bedacht. Alom geprezen en bejubeld in de pers, en toch zag hij drie projecten stranden. ‘Ik had zin in iets realistisch’, vertelt hij in zijn toonzaal in Parijs. Die kans kreeg hij van het Japans-Amerikaanse merk Theory. [naar artikel]
De jongens van Bazart zul je deze editie van Pukkelpop nergens op een podium aan het werk zien. Maar ‘De Ideale Wereld’ had vrijdag wel een waardige vervanger voorzien. Oordeel zelf of u het optreden van ‘Petit Bazart’ in de Petit Bazar beter vindt dan het origineel. “Weliswaar met een kleine bezetting”, volgens Otto-Jan Ham. En dus moest Jelle De Beule zelf achter de drums plaatsnemen. [naar artikel]
Als de horeca opnieuw open mag, zal je op het terras van Hasselts restaurant Très Belge via een QR-code je bestelling kunnen doorgeven. Dat is tijdsbesparend en zo wordt al minstens één keer contact aan tafel vermeden. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Restaurant Giuliano in Maasmechelen heropent vandaag de deuren. Afgelopen donderdag viel de politie binnen in zeven Limburgse restaurants in het kader van een onderzoek naar fraude met de witte kassa. [naar artikel]
Yanaïka Skryszkowiak, de voormalige Lady Chef of the Year maar toch ook vooral bekend vanwege haar deelname aan de allereerste versie van ‘Mijn restaurant’, opent met haar voormalige rechterhand Filip Biesmans, die in zijn vorige restaurant nog ernstig verbrand raakte, een nieuw restaurant. [naar artikel]
Hasselaar Carlo Simons opent op 1 november zijn Belgisch-Frans-Marokkaans pop-up restaurant DAR SIMONS in de Kapelstraat in Hasselt. Door de coronacrisis heeft hij zijn restaurant in Marrakesh moeten sluiten. Het pop-up restaurant in Hasselt is open van november tot januari. Daarna hoopt hij weer vlakbij de Medina van Marrakesh te kunnen koken. [naar artikel]
Volgens Open VLD-Kamerlid Tim Vandenput is Plan BE meer dan een pleidooi voor herfederalisering. ‘Het is de eerste aanzet tot een mentaliteitsswitch om in dit land oplossingsgericht te werken. Meer als bedrijf en minder als logge, federale staatsstructuur.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.