De Wroeter gaat de zelfoogsttuin in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) serieus uitbreiden tot 2 hectare. Het aantal klanten dat verse groenten en fruit mag komen oogsten, wordt met 120 opgetrokken. Ook nieuwe groenten zoals paarse broccoli en yacón - een wortelgroente uit de Andes - komen op het menu. Elke ‘oogster’ betaalt 270 euro om een heel jaar langs te mogen komen. Geïnteresseerden kunnen maandag 12 februari naar een infoavond in de serre. [naar artikel]
De eigenaar van de ring die vorige week gevonden is tussen de broccoli in een Genkse winkel, heeft zich gemeld. Ze kon dinsdag haar ring ophalen. “Het is wel grappig dat die tussen de broccoli lag, ik ben daar namelijk verzot op.” [naar artikel]
Een Genkse winkeluitbaatster heeft vorige week een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. "Ze had eerst niet door dat ze hem kwijt was", vertelt winkeleigenares Ann Vandenwyngaert. [naar artikel]
De zogenaamde superfoods, zoals chiazaad en tarwegras, scoren helaas niet zo goed op ecologisch vlak en zijn meestal erg duur. En dat terwijl heel wat lokale lekkernijen evenveel vitaminen, antioxidanten of omegavetzuren bevatten. Elise Van de Poele deelt 5 (h)eerlijke receptjes met ingrediënten van eigen bodem en geeft nog enkele tips mee. “Vergeet niet dat de stronk van de broccoli bomvol vitaminen zit, dus eet die zeker mee op.” [naar artikel]
Soms is er niets zo snel als een pizza in de oven. Als je hem even pimpt met verse veggie-ingrediënten wordt hij nog lekkerder: broccoli, champignons en camembert. [naar artikel]
Tom Helsen is de stem en het gezicht van een campagne die ouders wil aansporen om zich een gezonde levensstijl aan te meten. Zo zijn ze een voorbeeld voor hun kinderen. [naar artikel]
Zalm en broccoli is een combinatie die in de keuken al-tijd werkt. Na een lange werkdag komt deze ovenschotel als geroepen. [naar artikel]
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg je een zachte saus die perfect matcht bij de scampi's. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.