Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Kaaswinkel van de week: De Muizenval

18/02/2018 - 07:05
"De Muizenval is niet alleen een toneelstuk van Agatha Christie, maar sinds 2000 ook de speciaalzaak van Stef Demulder en zijn vrouw Nadia di Costanzo. Het aanbod is vooral gericht op het land van Petrarca en Versace."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kaaswinkel van de week: De Muizenval (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)

De Muizenval is niet alleen een toneelstuk van Agatha Christie, maar sinds 2000 ook de speciaalzaak van Stef Demulder en zijn vrouw Nadia di Costanzo. Het aanbod is vooral gericht op het land van Petrarca en Versace. [naar artikel]


2. Kaaswinkel van de week (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Jarenlang gaf Theo Bekkers fulltime muziekles in twee Bilzense scholen en in zijn vrije tijd zat hij bijna dagelijks achter de vleugel. Op zijn 49ste sloeg hij een totaal andere richting in. Na een opleiding tot kaasmeester opende hij vorige maand een kaaswinkel in een zijstraat van de Markt in Maaseik. Een buffetpiano in De Kieësklok herinnert aan zijn vorige beroepsleven. In een karaktervol pand verkoopt hij vooral ambachtelijke kazen. Roodbacteriekazen, bijvoorbeeld, maar ook de Achelse Blauwe en geitenkazen uit onder meer Frankrijk en Zwitserland. [naar artikel]


3. Kaaswinkel van de week: Domus Casei in Hasselt (26/11/2017 - Het Belang van Limburg)

In 2003 opende Philip Decoster (44) in Turnhout Domus Casei (Huis van de Kaas). Tien jaar geleden kwam daar een filiaal in Hasselt bij. Op de eerste locatie kan er ook geluncht worden en voor de anglofielen is er zelfs high tea. [naar artikel]


4. Kaaswinkel van de week: Catharinadal in Achel (03/12/2017 - Het Belang van Limburg)

In 2009 werd de Achelse Blauwe van kaasmakerij Catharinadal bij de uitreiking van de Caseus Awards in Lyon - zeg maar het WK voor kazen - uitgeroepen tot de origineelste kaas. Het bedrijf van de broers Peter en Bert Boonen kreeg er internationale bekendheid door. “Onze ouders maakten boter”, verduidelijkt Peter. “Bert en ik pikten de kaastraditie van onze grootouders weer op. Over het hele jaar maken wij 150 verschillende kazen, vooral van rauwe koemelk. Die wordt geleverd door twee Limburgse boeren. Daarnaast produceren we ook geiten- en schapenkazen.” [naar artikel]


5. Kaaswinkel van de week: Rok4 in Tongeren (09/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Jarenlang was Soffia Moës (35) gefascineerd door multimedia, maar in 2014 sloeg ze een totaal andere weg in. Op de Luikersteenweg in Tongeren opende ze samen met haar ouders, die voordien een populair mosselrestaurant hadden, pop-upkaaszaak Rok4. Vorig jaar verhuisden ze naar het centrum, waar ze een eigen rijpingscel hebben. [naar artikel]


6. Kaaswinkel van de week: Karditsel in Lummen (17/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Giedo De Snijder en zijn vrouw Maga Bauweleers hadden jarenlang een kaasmakerij in Werchter. Ze verkochten die in 2006, maar acht jaar later hadden ze het kaasvirus weer te pakken. Eind 2014 richtten ze in Lummen kaasmakerij Karditsel op. Ze produceren biologische, rauwmelkse kaas en werken daarvoor samen met twee bioboeren. Pieter Coopmans bewerkt de gronden van de Abdij van Herkenrode en levert het biologische gras en de klaver voor de geiten van geitenboerderij ’t Goerenhof van Koen Vanroye in Lummen. Ze richtten een landbouwvennootschap op en leveren de melk aan de buren van Karditsel. [naar artikel]


7. Kaaswinkel van de week: Ommersteyn in Rotem (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Stichting Ommersteyn werd in 2000 opgericht door Jos Vaessen (CEO Vasco, ex-voorzitter KRC Genk) en zijn vrouw Jeanine. Op de zorgboerderij werken zo'n dertig mensen, die in een gewone werk- of leefsituatie moeilijker functioneren. [naar artikel]


8. Kaaswinkel van de week: ’t Kaasplankske in Beringen (31/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Kaasmeester Peter Verbruggen is een bekende naam in de Belgische gastronomie. Hij zit al 35 jaar in het vak en vertegenwoordigde ons land een aantal jaren geleden op de Caseus Award in Lyon, zeg maar het WK voor kaas. [naar artikel]


9. Kaaswinkel van de week: Geiten melken voor het goede doel (07/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Geitencoöperatief De Levende Aarde in Alken is een kleinschalig landbouwbedrijf met een tachtigtal geiten. Remy Schiffeleers verwerkt de melk tot 22 kaassoorten en yoghurt. Zijn producten worden niet alleen ter plaatse verkocht, maar ook via de Voedselteams, op markten en in lokale zaken, zoals hoevewinkels Mattes in Alken en De Heerlijke Hoeve in Brustem. [naar artikel]


10. Kaaswinkel van de week: Holhoornhoeve in Peer (21/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Peter Vranken werkte acht jaar in de mijn, maar droomde van een job met dieren. Daarom startte hij in 1992 met een geitenboerderij, waar hij 260 geiten hield. Twee jaar later begon hij ook kaas te maken. Die bezigheid nam zoveel tijd in beslag, dat hij een aantal jaren geleden al zijn dieren verkocht. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!