Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Cacao in de sport: mogen sporters extra veel chocolade eten?

05/03/2018 - 10:11
"Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chocolade is hét wondermiddel tegen stress (09/03/2019 - Metro)

Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam. Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat […] Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. Eten we binnenkort nog chocolade? Dit zijn de uitdagingen van de cacao-industrie in West-Afrika (29/11/2016 - Knack)

We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. [naar artikel]


3. Ton cacao voor het eerst meer dan 10.000 dollar waard: ook chocolade wordt duurder (26/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao - de belangrijkste grondstof voor chocolade - is voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton gestegen. [naar artikel]


4. Nestlé pakt uit met chocolade die enkel van cacao wordt gemaakt (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]


5. De Grote Test. Pure sintchocolade: “Te veel suiker, te weinig cacao” (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Meester-patissier en chocolatier Herman Van Dender proefde voor ons tien sintfiguren in pure chocolade uit de supermarkt. Waar hij vooral naar zocht, was de unieke smaak van cacao. Maar het werd een lastige zoektocht. [naar artikel]


6. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


7. Chocolade is dan toch gezond (op voorwaarde dat je voldoende beweegt) (13/01/2018 - Metro)

Hoewel het boordevol suiker en vet zit, heeft chocolade ook iets nuttigs te bieden aan je lichaam. Zogenoemde cacao-flavonolen kunnen zelfs sportieve prestaties verbeteren. Cacao-flavonolen, afgekort CF, zijn de actieve bestanddelen van chocolade. Lieselot Decroix, onderzoekster aan het sportlab van de VUB, heeft ontdekt dat CF een gunstig effect kan hebben op sportprestaties. Meer bepaald verlagen […] [naar artikel]


8. Nieuw prijsrecord voor cacao (24/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao, de grondstof voor chocolade, is gisteren gestegen naar het hoogste niveau ooit. [naar artikel]


9. Prijs van cacao op recordhoogte: wordt chocolade een luxeproduct en is het al te laat om goedkope paaseitjes te hamsteren? (22/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich af. Wij maakten een vergelijking van de prijzen voor paaseitjes in de supermarkten. [naar artikel]


10. Ontdek de voordelen van donkere chocolade (04/05/2019 - Metro)

Chocolade maakt gelukkig. Het lekkere goedje is niet alleen hemels lekker, maar het kan ook nog eens bevorderend zijn voor de gezondheid. Vooral donkere chocolade biedt tal van voordelen!  Een bom aan vitaminen en mineralen Elke soort chocolade – dus ook melkchocolade en witte chocolade – zijn rijk aan vitamine A en B12. Die vitaminen […] Het bericht Ontdek de voordelen van donkere chocolade verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Chocolade beschermt je tijdens het sporten (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Nieuw onderzoek aan de VUB heeft aangetoond aan dat het actieve bestanddeel van chocolade, zogenaamde cacao-flavonolen (CF), oxidatieve stress... [naar artikel]


12. Chocolade duurder door prijsexplosie cacao: 'We betalen anderhalf keer meer dan in 2022' (21/02/2024 - De Tijd)

18:45 De prijs van cacao is in een jaar verdubbeld en die prijsexplosie is al aangekomen bij de chocolademakers. De consument zal binnenkort dieper in de buidel moeten tasten. [naar artikel]


13. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)

Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]


14. Bizar. Chocolade kan je hoest verzachten (11/01/2019 - Metro)

Goed nieuws voor chocoladeverslaafden – en zijn we dat niet allemaal? Onderzoekers hebben aangetoond dat chocolade zou helpen tegen die vervelende hoest. Begin al maar met inslaan! Theobromine Veel kans dat je niet weet wat theobromine is. Het is een bittersmakend alkaloïde en behoort tot dezelfde familie als cafeïne. Theobromine komt met name voor in […] Het bericht Bizar. Chocolade kan je hoest verzachten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


15. Prijs van cacao stijgt sneller dan die van de Bitcoin, en stabilisatie is nog niet voor meteen (26/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Eén ton cacao kost nu meer dan 10.000 dollar. Het hoofdbestanddeel van chocolade zit al maanden in de lift door tegenvallende oogsten. En een stabilisatie zit er nog niet aan te komen. [naar artikel]


16. Nu de prijs van cacao de lucht in schiet: waar kan je nog goedkope paaseitjes hamsteren? (22/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich af. Wij maakten een vergelijking van de prijzen voor paaseitjes in de supermarkten. [naar artikel]


17. BEKIJK – Cacao was nog nooit zo duur (09/02/2024 - Kanaal Z)

De prijs van cacao, de grondstof voor chocolade, heeft het hoogste niveau ooit bereikt. Op de termijnmarkt in New York tikte die vandaag 5.740 dollar per ton aan. Dat is meer dan de vorige recordprijs uit 1977. Wij peilden bij sectorfederatie Choprabisco naar de impact op de gerenommeerde Belgische chocoladesector. [naar artikel]


18. Nog snel een voorraad chocolade aanleggen, een goed idee? (23/02/2024 - De Standaard)

Nooit eerder was de prijs van cacao zo hoog als nu. Daardoor blijft ook chocolade duurder worden. Is het dan een slimme zet om nog snel een voorraadje snoepgoed in te slaan? [naar artikel]


19. Hasselts model Lien Mertens (17) gehuld in chocolade: “Ik eet het elke dag” (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Zwart of lekker zoet: met chocolade kan je alle kanten uit. De Hasseltse chocolatier Boon (echte naam Patrick Mertens) en dochter én model Lien zien cacao zelfs op de catwalk. Pure chocolade, pure schoonheid. [naar artikel]


20. Krijg je van chocolade écht puistjes? (14/03/2021 - Metro)

Je kent het vast wel: je eet een reep chocolade en de volgende dag staat er een grote puist op je voorhoofd. Acne komt voor op alle leeftijden, maar kan je het vermijden door chocolade links te laten liggen? Dermatologen roepen het al jaren: vermijd chocolade voor een mooie huid. Vettig voedsel en chocolade zouden […] Het bericht Krijg je van chocolade écht puistjes? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Neos Kuringen proeft lekkere chocolade (18/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Neos Kuringen ging op maandag 14 november op ontdekkingsreis in de wereld van cacao en chocolade. [naar artikel]


22. Chocoladefabrikant Barry Callebaut verandert recept: meer cacao, minder suiker (en hogere prijs) (28/10/2022 - VRT NWS)

Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]


23. Hoe (on)gezond is chocolade eigenlijk? En is de ene soort beter voor je dan de andere? (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Feestdagen staan in België gelijk aan een overdaad aan chocolade, zo lijkt het. Kerstmis, Pasen, een verjaardag … we zijn verknocht aan een rijkelijke portie cacao. En zien dat eigenlijk steevast als iets negatiefs. Maar is dat echt zo? Of kan chocolade ook gezond zijn, zoals je wel eens hoort? Wij vroegen raad aan voedingexperts. [naar artikel]


24. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)

Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.   [naar artikel]


25. Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren (19/04/2018 - Metro)

Ben jij ook gek op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek? Of ben je misschien gewoon fan van chocolade? Dan is het nieuwe Sjakie’s Chocolade Museum iets voor jou.  In het Nederlandse Middelburg opent dit weekend het Sjakie’s Chocolade Museum. Je komt er werkelijk alles tegen dat met het zoete goedje te maken heeft. […] Het bericht Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!