De prijs van cacao, de grondstof voor chocolade, heeft het hoogste niveau ooit bereikt. Op de termijnmarkt in New York tikte die vandaag 5.740 dollar per ton aan. Dat is meer dan de vorige recordprijs uit 1977. Wij peilden bij sectorfederatie Choprabisco naar de impact op de gerenommeerde Belgische chocoladesector. [naar artikel]
De prijs van cacao is in een jaar tijd twee tot drie keer duurder geworden. Zowel het warm en droog weer in West-Afrika als de armoede bij de boeren liggen aan de basis van de prijsstijging. “De boer zal niets verdienen aan die hoge cacaoprijzen.” [naar artikel]
We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. [naar artikel]
Is de overbekende chocopasta Nutella bleker geworden? Een Duitse consumentenorganisatie heeft vastgesteld dat het recept van de chocopasta licht is... [naar artikel]
Nutellafans zijn woedend: fabrikant Ferrero heeft volgens hen stiekem het recept van de chocoladepasta aangepast. De ophef ontstond toen een Duitse consumentenorganisatie verschil vond tussen de etiketten van twee Nutellapotten. Een nieuwe pot bevat meer melkpoeder en meer suiker. [naar artikel]
11:51 In een lichtgroene Bel20 laat Galapagos zich onderscheiden, na een relatief geruststellende onderzoeksupdate. [naar artikel]
Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten. [naar artikel]
Een xtc-lab op zolder, wiet in de zeecontainer en nu een cokewasserij in een woning. Het bedrijfje dat maandag explodeerde, is pas de tweede wasserij ooit in Nederlands Limburg ontdekt. “Drugsproductie zit overal, in buitengebied en in woonwijken.” [naar artikel]
5.400 jaar geleden dronken de indianen van Ecuador al speciaal bereide cacaodrank. Dat is niet alleen 1.500 jaar eerder dan verwacht, maar ook nog eens 2.000 kilometer zuidelijker dan het epicentrum van de cacaoconsumptie – het Mayarijk van Midden-Amerika. [naar artikel]
De Belgische chocoladesector ondertekent vandaag een nieuw plan om de productie een pak duurzamer te maken. De ambitie? Tegen 2030 verdienen cacaoboeren een leefbaar inkomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.