Als het aan Bas Robben (27) ligt, maken vet en ossewit een comeback in de keuken. Zijn tweede kookboek, Vet, verschijnt vandaag. 'Dit is een... [naar artikel]
Sommige mensen zijn door hun naam als het ware voorbestemd om een bepaalde functie uit te oefenen. Ferry Kok bijvoorbeeld. De Nederlander werkt als kok... op een ferry. Hij won de prijs voor beste aptoniem, een verkiezing georganiseerd door de Nederlandse radiozender Radio 538. [naar artikel]
Net als zoveel horecazaken keek ook chef-kok Jean-Philippe Furnémont van het bekende restaurant Kok sur Mer in De Haan uit naar zaterdag. Naast een volboekt terras met 70 mensen over het ganse weekend en nog eens 100 takeaway maaltijden zou het een vruchtbaar weekend worden. Iets om naar uit te kijken na de lange sluiting, maar het mocht niet zijn. Furnémont testte dinsdag positief op corona en moest al zijn klanten afzeggen. “We hadden er zo naar uitgekeken, maar we moeten nu eerst de quarantaine uitzitten.” [naar artikel]
Net als zoveel horecazaken keek ook chef-kok Jean-Philippe Furnémont van het bekende restaurant Kok sur Mer in De Haan uit naar zaterdag. Naast een volboekt terras met 70 mensen over het ganse weekend en nog eens 100 takeaway maaltijden zou het een vruchtbaar weekend worden, maar het mocht niet zijn. Furnémont, die in Jabbeke woont, testte dinsdag positief op corona en moest al zijn klanten afzeggen. “We hadden er zo naar uitgekeken, maar moeten nu eerst de quarantaine uitzitten.” [naar artikel]
Margie Adriatico (46) kreeg het aanbod om chef-kok te worden van het Hilton hotel in Antwerpen, maar koos voor Brasserie WaseGolf in Sint-Gillis-Waas. “Hier heb ik meer tijd om echt creatief te zijn”, legt de gerenommeerde Filipijnse chef uit. [naar artikel]
Hotel De Zalm in Herentals wordt steeds exotischer. Maandagavond schrok de kok van het hotelrestaurant zich een bult toen hij in zijn keuken, onder een groentebak, een slang aantrof. De patron van de zaak, Frank Rastelli, wist het beest te vangen. Het dier is naar een opvangcentrum gebracht. [naar artikel]
Hotel De Zalm in Herentals wordt steeds exotischer. Maandagavond schrok de kok van het hotelrestaurant zich een bult toen hij in zijn keuken, onder een groentebak, een slang aantrof. De patron van de zaak, Frank Rastelli, wist het beest te vangen. Het dier is naar een opvangcentrum gebracht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. [naar artikel]
Soms beslist het leven voor jou. Zo had Kobe Desramaults de ster van Michelin en de 17,5 op 20 van Gault&Millau niet zien aankomen. Voor een boek met zijn naam erop koos de kok wel zelf. En dat Kobe Desramaults geen gewoon kookboek is, verrast evenmin. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.