De roep om gekwalificeerd horecapersoneel klinkt luider dan ooit en als er niets gebeurt, komen de Vlaamse eetcultuur en gastvrije traditie in het... [naar artikel]
De Brusselse horeca lijdt onder een tekort aan gekwalificeerd personeel, omdat het personeelsverloop in de sector veel te groot is. Dat zegt de Brusselse Federatie Ho.Re.Ca. “Het beeld is duidelijk: de gemiddelde werknemer blijft 2 à 3 jaar en daarna kunnen we opnieuw beginnen met gesprekken, testen en opleidingen.” De federatie wil langere en betere opleidingen en een terugkeer van de carensdag, waarbij werknemers hun eerste ziektedag niet betaald krijgen. [naar artikel]
De Brusselse horeca lijdt onder een tekort aan gekwalificeerd personeel, omdat het personeelsverloop in de sector veel te groot is. Dat zegt de... [naar artikel]
Ziekenhuizen met een groot aantal lager gekwalificeerde zorgverleners in verhouding tot het totaal aantal verpleegkundigen kampen met hogere sterftecijfers. Er doen zich ook meer complicaties voor na routineoperaties. Patiënten zijn bovendien ook vaker ontevreden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waarbij de gegevens van 275.519 patiënten uit 243 Belgische, Engelse, Finse, Ierse, Spaanse en Zwitserse ziekenhuizen geanalyseerd werden. [naar artikel]
Ziekenhuizen met een groot aantal lager gekwalificeerde zorgverleners in verhouding tot het totaal aantal verpleegkundigen kampen met hogere sterftecijfers. Er doen zich ook meer complicaties voor na routineoperaties. Patiënten zijn bovendien ook vaker ontevreden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waarbij de gegevens van 275.519 patiënten uit 243 Belgische, Engelse, Finse, Ierse, Spaanse en Zwitserse ziekenhuizen geanalyseerd werden. [naar artikel]
Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken. [naar artikel]
Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.