Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
Mensen meer groenten en fruit laten eten. Dat wil Michaël Sels aanwakkeren met zijn ‘500 gram challenge’, waar ook een app aan gekoppeld is. Al wil dat niet zeggen dat de hoofddiëtist van het UZA alle gezonde voeding met plezier eet. “IJsbergsla lust ik echt niet”, zegt hij in onze videorubriek ‘… kopt binnen’. “Ik vind het heel stugge bladeren met weinig smaak. De harde kern van een gewone krop sla zonder het lekkere groen dat erbij zit.” [naar artikel]
Vier op de vijf bedienden hebben in de eerste jaarhelft van 2018 gemiddeld 22,6 euro extra gekregen bovenop hun loon. Grotere bedrijven en bedrijven uit Brussel zijn het gulst. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstverlener Acerta van de lonen van de bedienden in de dienstensector. [naar artikel]
Reeds meer dan twee maanden gaan al onze selecties uit buitenlandse alternatieve media naar genocide in de 21ste eeuw, met openlijke militaire steun van onze bondgenoot VS, in het land waar 2000 jaar geleden een gezin met een pasgeboren baby op de vlucht sloeg voor moordende vervolging door een dictator. Woorden schieten tekort ... The post Mediafilters over ‘misdaden’ zonder bewijzen en misdaden mét bewijzen, wat maken onze media ervan? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters [naar artikel]
Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]
20 jaar lang werd er gekweekt en gekruist met verschillende soorten andijvie om tot deze nieuwe groente te komen: friseline. “Het is een frivole groente met een gekrulde rand die zowel in aperitiefhapjes als gemengde salades gebruikt kan worden”, zegt verdeler BelOrta. [naar artikel]
Uit een onderzoek blijkt dat we niet vijf stuks groente en fruit per dag moeten eten om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar 10. Dat is maar liefst 800 gram per dag. Voor een niet-vegetariër/veganist lijkt dit een onmogelijke opdracht. Enkele tips. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.