'Het valt niet goed te praten dat een slachthuis fraude pleegt met vlees, maar ook de consumenten en de supermarkten dragen een impliciete medeverantwoordelijkheid.' Dat vindt Hans Verboven, professor zakenethiek en duurzaam ondernemen aan de Universiteit Antwerpen. [naar artikel]
Zijn de dagen van het vlees geteld? Sonja De Becker, voorzitter van de Boerenbond en Laurens De Meyer, beleidsmedewerker van Bond Beter Leefmilieu, kruisen de degens. [naar artikel]
De politie van Lokeren heeft een gelijktijdige controle gehouden bij vier slachthuizen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. De slachthuizen maakten gebruik van een onderaanneming uit Lokeren voor het aanwerven van buitenlandse werknemers en de politie vermoedt dat er sprake is van sociale fraude. [naar artikel]
Colruyt verhoogt de aankoopprijs voor karkassen rundsvlees opnieuw, nadat de retailer half februari al extra betaalde. “Het is duidelijk dat de rundvleessector vandaag stevig getroffen wordt”, zegt Gunter Uyttenhove, directeur Fine Food bij Colruyt Groep. [naar artikel]
1+1-promoties domineren de supermarkten. Nu ook Colruyt erin meegaat, stevenen we af op een prijzenoorlog. Gratis werkt, dus "we zouden gek zijn er ook niet mee te starten", klonk het in het Nieuwsblad. Maar aan het einde van de prijzenslag verliest de consument twee keer: onze gezondheid wordt bedreigd door almaar goedkopere producten, en er staan duizenden banen op het spel. The post 1+1 gratis, waarom de consument twee keer verliest door promoties: ‘De kwaliteit van onze voeding wordt steeds slechter’ appeared first on Trends. [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
De Federale Overheidsdienst Economie heeft het voorbije jaar 28.500 meldingen ontvangen over economische misleiding, fraude en oplichting. Elke dag moeten gemiddeld 78 klachten van gedupeerde consumenten en bedrijven worden geregistreerd. Door de tussenkomst van het meldpunt, dat in februari vorig jaar werd gelanceerd, werden volgens Kris Peeters, federaal minister van economie en consumentenzaken, het voorbije […] The post Belgische consument meldt vaker economische fraude appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Voor een zelfrijdende auto willen consumenten een meerprijs van 4.900 dollar betalen. Dat blijkt uit een enquête van wetenschappers aan de Cornell University bij meer dan twaalfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. Voor een auto die is uitgerust met technologie om aanrijdingen te vermijden, wil de gemiddelde klant een bijkomend bedrag van 3.500 dollar betalen. […] The post Hoeveel wil consument betalen voor een zelfrijdende auto? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Bram Claeys, spreekbuis van de hernieuwbare energiesector in Vlaanderen, roept in een opiniestuk op Livios om volop slimme huishoudtoestellen te... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.