Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]
De lekkerste spaghetti bolognese van de regio eet u nabij het MAS. Uit uw selectie koos de jury na ernstige overweging voor de nieuwste telg van spaghettihuis Bavet. Café De Vryheyt op het Zuid is na een fotofinish mooi tweede. En Den Trol uit Schoten houdt zijn reputatie hoog. Ook in Mechelen en Kempen kozen we een winnaar. [naar artikel]
“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en iedereen heeft er ook een uitgesproken mening over. Lara Laporte (27) weet er alles van. Ze blogt erover... [naar artikel]
“Bolognese is mijn favoriete gerecht en mijn absolute maatstaf voor de kwaliteit van een restaurant”, aldus Lara Laporte. Daarom richtte ze de blog... [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
“Als ik op restaurant ga, hoeft dat geen stukken van mensen te kosten”, lacht kunstexperte Bie Baert (57). “Ik geniet zowel van fine dining als van alledaags eten. Kiezen is moeilijk, want ik lust zo goed als alles.” En bij de keuze van eetadresjes beperkt ze zich zeker ook niet tot één stad. Hier tafelt de kunstschatter altijd graag. [naar artikel]
De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.