Vlamingen zijn verzot op hun typische frietjes. Maar wij zijn lang niet de enige. Onze nationale trots is niet alleen in ons land een succes, maar ook in het buitenland staan er mensen voor in de rij om naar een echt fritkot te kunnen gaan. Zelfs over de oceaan, in de Verenigde Staten staan er Vlaamse frituristen achter de toog, klaar om de Amerikanen eens te leren hoe échte frietjes nu eigenlijk moeten proeven. [naar artikel]
Klikbare eettafeltjes waar die hamburger en frietjes perfect in passen. Een speciaal systeem om je drankje koel te houden. En natuurlijk die... [naar artikel]
Amper drie maanden met pensioen, maar Michel Van Kerschaver (68) overleed deze week compleet onverwachts in het ziekenhuis. De zestiger runde samen met zijn vrouw Marian Raeman (66) 34 jaar lang de frituur ’t Kastaarke in Zeebrugge. Het koppel zou na jarenlang hard labeur ook eindelijk zélf eens van het leven gaan genieten. Maar dat mocht niet zijn. Weduwe Marian doet het verhaal. [naar artikel]
De Vlaming is te vinden voor de typische Vlaamse kost, maar hij maakt steeds minder zelf klassiekers én hij let ook weinig op de herkomst van de producten. Nochtans geeft rechtstreeks kopen bij de boer een boost aan de lokale economie. [naar artikel]
Amper drie op de tien Vlaamse topambtenaren zijn vrouwen. Mensen van buitenlandse origine zijn er amper, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Wilde de overheid net niet meer werk maken van diversiteit? [naar artikel]
Met de bron in Wallonië en de monding in Vlaanderen is de Dender één van de grootste rivieren die volledig binnen onze landsgrenzen blijft. Maar toch dreigt bij onstuitbare regenval vooral overstromingsgevaar aan de Vlaamse kant. Hoe komt dat? En kunnen we de Denderstreek ooit waterdicht krijgen? We vroegen het aan hydroloog Patrick Willems (KU Leuven). [naar artikel]
Met de bron in Wallonië en de monding in Vlaanderen is de Dender één van de grootste rivieren die volledig binnen onze landsgrenzen blijft. Maar toch dreigt bij onstuitbare regenval vooral aan de Vlaamse kant overstromingsgevaar. Hoe komt dat? En kunnen we de Denderstreek ooit waterdicht krijgen? We vroegen het aan hydroloog Patrick Willems (KU Leuven). [naar artikel]
In navolging van Nederland, wil de N-VA met de nieuwe Vlaamse regering een Vlaamse canon opstellen. Dat is een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis die Vlaanderen als Europese natie typeren, klinkt het. Onze leerlingen op school en nieuwkomers in inburgeringscursussen zouden die lijst moeten kennen. Dit is wat u op dat canon zou zetten. [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.