Anderlecht pakt felbevochten driepunter bij Charleroi na bizarre penaltyfase

06/04/2018 - 22:53
"Anderlecht heeft op de tweede speeldag in Play-off 1 de rug gerecht. Paars-wit ging met 1-2 winnen op het (nieuwe) veld van Sporting Charleroi en zet zo de nederlaag tegen AA Gent recht. Al had het daar wel een bizarre penaltyfase voor nodig."

1. LIVEBLOG OH LEUVEN-CHARLEROI (18u15). Wie pakt een levensbelangrijke driepunter? (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Met OH Leuven en Charleroi kijken twee staartploegen elkaar in de ogen. Welke ploeg pakt een levensbelangrijke driepunter? Volg het duel op de voet in onderstaande liveblog. [naar artikel]

2. VIDEO. Een discutabele penaltyfase, een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden (10/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Een discutabele penaltyfase (op 0.35), een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: je ziet het allemaal in deze compilatievideo. [naar artikel]

3. Charleroi slaat alweer toe in de slotfase en pakt cruciale zege in de stijd op play-off 1 (11/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

In de felbevochten strijd om de resterende plaatsen in de top zes heeft Charleroi in extremis de zege binnengehaald tegen staarttploeg Westerlo. [naar artikel]

4. Charleroi pakt gouden driepunter tegen Kortrijk dankzij treffer van Dari in minuut 94 (14/04/2024 - Sporza)

Grote stap richting behoud voor Charleroi. De degradatieclash tegen Kortrijk leek lange tijd op een gelijkspel te eindigen, maar in minuut 94 sloegen de bezoekers toe. Dari kopte de Carolo's op een corner naar een gouden driepunter. [naar artikel]

5. Standard sleept met tien man een punt uit de brand in felbevochten derby tegen Charleroi (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Standard en Charleroi hebben de buit verdeeld na een felbevochten onderonsje: 1-1. Charleroi leek in de tweede helft op weg naar de zege, nadat Standard-verdediger Laifis een strafschopovertreding beging en zo zijn tweede geel pakte. Rezaei scoorde, maar dankzij een doelpunt van Sa pakte Standard alsnog een puntje mee uit Charleroi. [naar artikel]

6. Vrancken na Mechelse 4 op 6: “Dit neemt de druk wat weg” (14/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Malinwa pakte vrijdagavond op Le Canonnier zijn eerste driepunter van het seizoen. Een bizarre penaltyfase na vijf minuten spelen leidde de zege tegen Moeskroen in. KV hield makkelijk stand en pronkt met een 4 op 6. “Deze mindset moeten we blijven tonen”, reageerde coach Wouter Vrancken na afloop. [naar artikel]

7. Onterechte strafschop en pareltje Stanciu bezorgen bleek Anderlecht de volle buit tegen STVV (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een felbevochten driepunter was het vanavond voor Anderlecht tegen een stug STVV. De Brusselaars hadden het negentig minuten knap lastig met de [naar artikel]

8. Charleroi ademt weer wat rustiger dankzij VAR-doelpunt tegen Eupen (31/01/2024 - Sporza)

Charleroi heeft een felbevochten maar broodnodige driepunter behaald tegen mededegradatieklant Eupen. Parfait Guiagon maakte het enige doelpunt, al kwam dat niet helemaal perfect tot stand. Ondanks hands werd de goal toch goedgekeurd door de VAR. [naar artikel]

9. Charleroi slaat alweer toe in de slotfase en pakt cruciale zege in de strijd om play-off 1 (11/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

10. Charleroi ademt weer wat rustiger dankzij omstreden doelpunt tegen Eupen (31/01/2024 - Sporza)

11. Antwerp pakt felbevochten driepunter na spektakelwedstrijd tegen 9 Tubekenaars (29/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het was bikkelen tot het einde, maar Antwerp is opnieuw alleen leider in 1B. 'The Great Old' trok in een spectaculaire wedstrijd met 2-4 aan het [naar artikel]

12. Twee strafschoppen (eerste onterecht) en Stanciu's pareltje bezorgen bleek Anderlecht de volle buit tegen STVV (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een felbevochten driepunter was het vanavond voor Anderlecht tegen een stug STVV. De Brusselaars hadden het negentig minuten lang knap lastig met [naar artikel]

13. Anderlecht zet Essevee met héél veel moeite opzij en kan volgende week 34ste titel vieren in hol van de leeuw (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar Anderlecht heeft met een felbevochten driepunter tegen Zulte Waregem een volgende stap gezet [naar artikel]

14. VIDEO: Anderlecht pakt de drie punten op Charleroi (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht heeft Charleroi verslagen met 1-2. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Lazar Markovic maakte zijn debuut aan de aftrap en... [naar artikel]

15. Anderlecht en Kompany boeken deugddoende overwinning in Charleroi: Refaelov en Gómez zorgen voor eerste driepunter in maand (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht weet weer wat winnen is. Op Charleroi haalde RSCA het met 2-3, na doelpunten van Refaelov en Gomez (2). De rust kan zo wat terugkeren op Neerpede, ook voor Vincent Kompany. [naar artikel]

16. Antwerp vecht terug na achterstand en pakt verdiende zege tegen Charleroi (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Felbevochten overwinning voor Antwerp. De Great Old kwam in het begin van de tweede helft op achterstand na een owngoal van Seck, maar ging alsnog op en over Charleroi. Benavente en Mbokani schonken Leko en co de drie punten. Antwerp is voorlopig vierde in het klassement, Charleroi blijft derde. [naar artikel]

17. LIVE CHARLEROI-RWDM. Vallen er doelpunten in de tweede helft? (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi en RWDM openen de 10de speeldag van de Jupiler Pro League. Pakt de ploeg van Felice Mazzu op eigen veld een broodnodige driepunter? [naar artikel]

18. LIVE CHARLEROI-RWDM. Thuisploeg domineert en krijgt ook de betere kansen (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

19. LIVE CHARLEROI-RWDM. Gueye straft blunder doelman Koffi keihard af (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

20. LIVE: Anderlecht komt goed weg in de eerste helft, doelpunt Sor afgekeurd na warrige penaltyfase (23/12/2023 - Sporza)

Boeiende topper net voor Kerstmis. Anderlecht en Racing Genk treffen elkaar vanavond voor ze aan de feesttafel aanschuiven. Wie pakt de drie punten? Volg het hieronder LIVE vanaf 20.45 u. [naar artikel]

21. Anderlecht pakt felbevochten driepunter tegen AA Gent, dat gelijkmaker afgekeurd ziet door controversiële VAR-interventie (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht heeft de drie punten thuisgehouden tegen AA Gent. Dreyer scoorde de enige goal van de avond vanop de stip. De Sart bracht Gent langszij, maar zijn goal werd afgekeurd door een controversiële VAR-interventie. Voor paars-wit is het de eerste zege van 2024. De Buffalo’s konden dit jaar nog geen enkele keer winnen en zullen nog moeten knokken voor een stek bij de zes. [naar artikel]

22. Brian Riemer pakt zege bij competitiedebuut: “Wisten dat het een moeilijk wedstrijd ging worden”, Felice Mazzu: “Gelijkspel had logisch geweest” (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Ze zullen er geen schoonheidsprijs voor krijgen, maar Anderlecht mag drie punten bijschrijven na de zege tegen Charleroi. Coach Brian Riemer was dan ook tevreden met zijn eerste driepunter als coach van Anderlecht. “Ik ben opgelucht”, verklaarde de coach. [naar artikel]

23. Cercle Brugge moet de rol lossen na nederlaag in Charleroi, dat over Anderlecht wipt (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het was een bar weekend voor Cercle Brugge, dat voorzitter Vincent Goemaere zag opstappen en ook sportief een opdoffer incasseerde. Na een goede eerste helft zakte de Vereniging compleet weg, in de wedstrijd en uiteindelijk ook in de rangschikking. Charleroi nadert tot op een punt van de Vereniging, en wipt door deze driepunter over Anderlecht in de rangschikking. [naar artikel]

24. LIVE: Anderlecht kruipt achteruit, maar pakt toch dubbele voorsprong in Charleroi (11/02/2024 - Sporza)

Door het puntenverlies van leider Union krijgt Anderlecht een uitgelezen kans om weer wat dichter te sluipen bij de stadsgenoot. Daarvoor moet het wel voorbij Charleroi. Wat kan paars-wit op Mambourg? Volg het hier live vanaf 18.30 uur. [naar artikel]

25. Pakt Anderlecht zijn eerste 9 op 9? Kompany: “Oostende was de eerste helft, Charleroi de tweede” (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Het is een gek seizoen”, vindt Vincent Kompany. Eén waarin Anderlecht eindelijk op toerental lijkt. Morgen wacht Charleroi, waar paars-wit voor de eerste 9 op 9 gaat. [naar artikel]