Nadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is.?Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert??Aan de slag, dus! [naar artikel]
Het nieuwe Noma in Kopenhagen stond de voorbije weken in de spotlights. Ten huize Redzepi werd tegelijkertijd in alle stilte gewerkt aan een ander project. Nadine, de vrouw van René, maakte een boek over thuiskoken, dat ze Downtime doopte. [naar artikel]
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk! [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
De inktvis is voor de mens altijd een mythisch dier geweest, dat te allen tijde onverwacht kan opduiken uit het diepste van de oceanen. Het is inderdaad zo dat deze dieren respect afdwingen door hun bizarre morfologie en de verhalen van schepen die naar de bodem werden getrokken door monsterlijk grote pijlinktvissen. Denk maar aan de kraken, een Scandinavisch fabeldier met acht, enorme ‘armen’. De inktvis fascineert mij ook, en deze fascinatie zet zich voort in verschillende gerechten op het bord, waar dit weekdier heel erg veelzijdig, gezond en lekker is. Een overzicht. [naar artikel]
De lente is al even bezig en heel wat mensen zijn dan ook lekker aan het tuinieren. Zaaien, stekken, planten, gieten… De pret kan niet op. Maar wat nu als je niet gezegend bent met groene vingers? En wat met die hardnekkige hoek onkruid vanachter in je tuin? Geen nood, met wat geluk kan je […] Het bericht Met dit onkruid uit je tuin maak je de lekkerste gerechten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Als je gezond honderd wilt worden, eet dan als gezonde mensen die honderd zijn geworden”, zo begint Dan Buettner zijn inleiding in ‘Het Blue Zones kookboek - 100 recepten om 100 mee te worden’. In het boek bundelt hij niet alleen zijn eigen inzichten rond de beroemde ‘blue zones’ - bepaalde plekken in de wereld waar de mensen het langst leven - maar ook de recepten die hij op die verschillende plekken leerde van de locals. Is dit het geheim om gezond oud te worden? Het zou zo maar kunnen! En wij mogen je alvast 3 recepten verklappen! [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie om vanaf maandag een drukke werkweek door te komen én smakelijk eten op tafel te toveren? Deze 5 gerechten zijn de favorieten van onze redactie wanneer we iets snel klaar willen stomen dat lekker en betaalbaar is. Want geef toe, voor amper 23 euro een heel weekmenu: het kan slechter, toch? Smakelijk! [naar artikel]
Ook in de vakantie is het soms moeilijk om alle ballen tegelijk de lucht in te houden. De kinderen zijn vaker thuis, het werk vraagt aandacht én je moet nog steeds ‘s avonds maaltijden op tafel krijgen. Dankzij deze favorieten van de redactie stoom je voor amper 18 euro 5 betaalbare en lekkere weekgerechten klaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.