21/04/2018 - 23:01
"Bizarre taferelen rond minuut 70 in de Luminus Arena. Colley ging na licht contact met Dendoncker tegen de grasmat, scheidsrechter Dierick wees..."

1. VIDEO: Penalty of niet? Scheidsrechter herroept beslissing via beelden aan de zijlijn (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bizarre taferelen rond minuut 70 in de Luminus Arena. Colley ging na licht contact met Dendoncker tegen de grasmat, scheidsrechter Dierick wees... [naar artikel]

2. LIVE: Dierick wijst naar de stip, kijkt naar de beelden en herroept zijn beslissing, Anderlecht leeft nog (2-1) (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond trappen Racing Genk en Anderlecht de vijfde speeldag van play-off 1 op gang. Pakken de Limburgers in eigen huis de scalp van paars-wit of... [naar artikel]

3. VRT herroept beslissing om ‘Winteruur’ met Tess Uytterhoeven naar latere datum te verschuiven (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De aflevering van ‘Winteruur’ op Canvas met reportagemaker Tess Uytterhoeven wordt toch op woensdagavond uitgezonden. Een dag eerder had de VRT beslist om, naar aanleiding van het nieuws rond Bart De Pauw, de bewuste aflevering naar een latere datum te verschuiven. [naar artikel]

4. UEFA herroept zijn beslissing om Russische jeugdteams toe te laten in Europese competities (10/10/2023 - Sporza)

Er mogen voorlopig geen Russische jeugdteams bij de min 17-jarigen deelnemen aan UEFA-competities, dat stelt de Europese Voetbalconfederatie. De UEFA komt daarmee terug op de eerdere beslissing om de teams toe te laten tot de competities. [naar artikel]

5. Verwarring compleet rond penaltyfase op Anderlecht: VAR herroept beslissing Verboomen om strafschop te hernemen (23/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Consternatie in het Lotto Park halfweg de eerste helft. Nadat Schmeichel een penalty pakte van Heynen, trapte Sor in de rebound binnen. Maar het Genkse feestje was van korte duur. Tot onbegrip van velen. Ook van onze huisref Tim Pots, die het niet onmogelijk acht dat Genk als verliezer klacht indient en de match wil laten herspelen. “Als het hier effectief gaat om een foutieve spelherneming is dat een dwaling en moet de match herspeeld worden.” [naar artikel]

6. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

7. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

8. Schokkende beelden: vrouwenploeg valt scheidsrechter collectief aan na niet gegeven penalty in pijnlijke nederlaag (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)

De vrouwenploeg van DC Motema Pembe heeft een onderzoek aan de broek van de Congolese voetbalbond. Zowat de voltallige equipe viel de scheidsrechter van de partij tegen TP Mazembe Women aan bij een 5-1 achterstand, toen ze geen penalty kregen. De man zette het op een lopen, maar kreeg alsnog verschillende rake klappen. Verscheidene speelsters werden meteen geschorst, in afwachting van het resultaat van het lopende onderzoek. [naar artikel]

9. Turkije herroept bewering dat kind aanslag op Koerdisch trouwfeest pleegde (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het kind dat zichzelf heeft opgeblazen op een Koerdisch huwelijksfeest in Turkije was vergezeld van twee volwassenen. Dat meldt de Arabische [naar artikel]

10. Rome herroept de verbanning van de Oud-Romeinse dichter Publius Ovidius Naso (16/12/2017 - VRT NWS)

Het stadsbestuur van de Italiaanse hoofdstad Rome heeft de dichter Ovidius in ere hersteld. Iets meer dan 2.000 jaar geleden zou die door keizer Augustus verbannen zijn naar de stad Tomi in wat nu Roemenië is. [naar artikel]