Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen

24/04/2018 - 01:02
"01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


2. GAIA: “Zalm op uw bord wordt in erbarmelijke omstandigheden gekweekt” (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De zalm die op ons bord komt, wordt gekweekt in vaak erbarmelijke omstandigheden. Dat zegt GAIA, dat met behulp van drones en duikers, 22 Schotse zalmkwekerijen onder de loep nam. “We zagen zalmen met ziektes, ontbrekende ogen, zeewier dat groeit uit grote open wonden. Volstrekt onaanvaardbaar”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. [naar artikel]


3. GAIA: ‘Zalm op uw bord wordt in erbarmelijke omstandigheden gekweekt’ (23/03/2021 - De Morgen)

De zalm die op ons bord komt, wordt gekweekt in vaak erbarmelijke omstandigheden. Dat zegt GAIA, dat met behulp van drones en duikers, 22 Schotse zalmkwekerijen onder de loep nam. ‘We zagen zalmen met ziektes, ontbrekende ogen, zeewier dat groeit uit grote open wonden. Volstrekt onaanvaardbaar’, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. [naar artikel]


4. Voedingsreeks De Tijd bekroond (28/05/2018 - De Tijd)

22:42 In de voedingsreeks gingen De Tijd en de VRT na hoe onze voeding in de komende jaren zal veranderen. [naar artikel]


5. Hoe veldbonen, soldatenvliegen en grasklaver eiwitten kunnen leveren voor dierenvoeding (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Vlaanderen maakt 3,5 miljoen euro vrij voor 19 projecten die de productie van eiwitten voor dierlijke en menselijke consumptie versterken. Veldbonen, soldatenvliegen en klaver zijn de opvallende wapens waarmee de Limburgse landbouwpraktijkcentra PVL vzw en PIBO-campus meer eiwitten willen produceren. [naar artikel]


6. Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel (02/09/2017 - Express)

Op bovenstaande foto is een Panamese AquAdvantage zalm te ziem, samen net een “gewone” leeftijdsgenoot. De eerste wordt diep in het Panamese regenwoud door een Amerikaans bedrijf gekweekt, niet ver van de grens met Costa Rica en ver van pottenkijkers en bemoeials. De AquAdvantage zalm groeit zes keer sneller dan een normale.  Sinds begin augustus […] The post Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


7. Getest: zalm zonder zalm, burger zonder rundsvlees en martino zonder filet american (13/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Burger zonder rundvlees [naar artikel]


8. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


9. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!