16:20 Sterrenchef Kobe Desramaults gaat zijn restaurant De Vitrine te koop. Hij wil zich toeleggen op een nieuw restaurant, dat in de lente opent. [naar artikel]
Sterrenchef Kobe Desramaults (35) neemt na In De Wulf na zes jaar nu ook afscheid van zijn restaurant De Vitrine in Gent. Bedoeling is om zich met een kleiner team vanaf volgende lente toe te kunnen leggen op een nieuw restaurant. [naar artikel]
Chef Kobe Desramaults is aan het afronden. Nog één jaar blijft zijn Gentse restaurant Chambre Séparée open. Daarna wil hij opnieuw beginnen. Niet met een café in zijn geboortedorp Dranouter, zoals het plan was, maar in het buitenland. “Sinds ik In de Wulf gesloten heb, valt terugkeren me zwaarder dan ik had verwacht.” [naar artikel]
16:52 Nu het exclusieve Chambre Séparée dicht is, trekt chef-kok Kobe Desramaults naar Sicilië. In juni opent hij er een restaurant samen met twee Siciliaanse chefs. [naar artikel]
Het nieuwe adres van de Vlaamse chef Kobe Desramaults, "Chambre Séparée"(1 ster) in Gent, is zesde geworden in de lijst van 100 beste restaurants... [naar artikel]
Via Instagram maakte topchef Kobe Desramaults bekend dat er gereserveerd kon worden voor zijn nieuwe zaak Chambre Séparée. Het restaurant biedt plaats aan amper 16 tafelgasten die om en bij de 20 gerechten voorgeschoteld zullen krijgen. [naar artikel]
Het is zover, sterrenzaak In de Wulf in Dranouter is niet meer. Kobe Desramaults vierde samen met zijn personeel en vrienden het einde van zijn succesrijke restaurant en had op Instagram nog een woord van bedanking voor hen over. [naar artikel]
01:10 Duif gerijpt met hooi, zijn signatuurgerecht, staat niet op de kaart van Stazione Vucciria. In zijn nieuwe restaurant op Sicilië kookt Kobe Desramaults met wat de zee, het land en de boeren hem bieden... [naar artikel]
Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij. [naar artikel]
Eerst zou er een boek komen over In de Wulf, het vorige restaurant van Kobe Desramaults. Maar hij besloot dat restaurant te sluiten, en daar zou dan het boek dan over gaan, die sluiting. Of moest het boek dan over de opstart van zijn nieuwe, tijdelijke restaurant, Chambre Séparée in Gent, gaan? Het werd uiteindelijk een mix van sluiting, overgangsperiode en heropening, zonder recepten, maar met inzichten over eten, geïllustreerd met prachtige foto's. [naar artikel]
Restaurant In de Wulf van sterrenchef Kobe Desramaults heeft de deuren gesloten. "Culture club" toonde op Canvas beelden van de allerlaatste dag. [naar artikel]
Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Rode Duivels als Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois gooien hoge ogen op het internationale toneel, maar ook Vlaamse topchefs maken carrière in het buitenland, met Kobe Desramaults die op Sicilië een restaurant opent als jongste exponent. Wim Van Gorp (44) ging hem 25 jaar geleden al vooraf en verliet geboortegrond Kasterlee om jarenlang mee te draaien in sterrenzaken in onder meer New York, Moskou en Japan. Later opende hij twee eigen restaurants in Parijs. “Het is altijd een uitdaging om als Belg in het buitenland een restaurant te openen, maar dat is niet anders in Brussel of in de Ardennen.” [naar artikel]
Kobe Desramaults kondigt de sluiting van zijn Gentse restaurant Chambre Séparée aan. Na jaren koken in de stad, lonkt de natuur terug, klinkt het in een persbericht. [naar artikel]
Kobe Desramaults en zijn restaurant Chambre Séparée prijken op de dertiende plaats in de Opinionated About Dining-ranglijst voor de beste restaurants in Europa. De Belgische chef-kok troeft daarmee heel wat bekende collega’s af. [naar artikel]
De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]
Chef Kobe Desramaults wordt veertig en gooit straks voor de zoveelste keer het roer om.?Het buitenland lonkt, maar eerst lokt hij ons naar Oostende, als kersvers culinair curator van de stad. ‘Oostendenaars zijn koppigaards, die koppigheid wil ik vooral stimuleren.’ [naar artikel]
Eten aan de toog voor 200 euro per couvert. In totaal zestien gasten en maximaal twee mensen per reservatie. Op 1 juni opent Kobe Desramaults in Gent het exclusieve restaurant Chambre Séparée. De West-Vlaamse topkok, die eind vorig jaar afscheid nam van In De Wulf, blijft zweren bij seizoensgebonden gerechten, maar deze keer wordt het allemaal intiemer en nog puurder. “Noem Chambre Séparée gerust In De Wulf unplugged.” [naar artikel]
Meer dan een jaar na de sluiting van zijn Gentse sterrenrestaurant Chambre Séparée heeft chef Kobe Desramaults (41) er weer zin in. Eind oktober staat hij er achter het fornuis van een nieuw restaurant met zicht op de azuurblauwe zee in Sicilië, voor la dolce vita en la cucina Italiana. “Er is hier een enorme rijkdom aan ingrediënten", zegt hij enthousiast. “Alleen Italiaans spreek ik nog niet”. Hij vertelt alles over zijn ervaring in Italië en wat je kan verwachten van zijn restaurant. [naar artikel]
'Notre boy de l'année', schreef een Franse krant in 2012 over Kobe Desramaults. Dat was visionair: In de Wulf is sinds gisteren 'Beste restaurant van Europa'. Zegt een jury van 4.300 mensen en 140.000 restaurantbeoordelingen op de website Opinionated About Dining. 'Puur' is een woord dat altijd valt over zijn keuken. Mag daar het eenvoudige 'lekker' bij? [naar artikel]
Een van de meest bijzondere restaurants van Gent is voorgoed gesloten. Gasten van over de hele wereld trokken naar de Belgacomtoren om er te eten in Chambre Séparée. Maar na een kortstondige terugkomst zoekt sterrenchef Kobe Desramaults nu definitief andere horizonten op. [naar artikel]
Op de officiële opening van zijn nieuwe restaurant in Gent is het nog wachten tot 1 juni, maar reserveren kan sinds gisteren wel al. Wie een [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.