De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster. [naar artikel]
Met de opening van Het Predikheren heeft Mechelen niet alleen de mooiste bibliotheek in het land, maar ook de lekkerste. Topchef Ken Verschueren en zijn vrouw Jenny Callens openen volgende week zowel het gastronomisch restaurant Tinèlle als Barbib in het indrukwekkende decor van het voormalige 17de-eeuwse klooster. En ze lanceren meteen een nieuwe lokale lekkernij: het Mechels peertje. [naar artikel]
Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij. [naar artikel]
Het restaurant van topchef Willem Hiele opent op vrijdag 13 januari opnieuw de deuren. Twee maanden geleden sloot het restaurant nog om ‘medische redenen’. Op zijn Facebook maakt Hiele bekend dat hij als mens op zijn limieten was gestoten. “We kijken ernaar uit om iedereen opnieuw te ontvangen”, klinkt het. [naar artikel]
Speciaal voor de spektakel-musical 40-45 creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met bezieler Gert Verhulst opent hij vanaf 7 oktober 2018 de Churchill Club, een tijdelijk exclusief restaurant in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. [naar artikel]
De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een uitbater gevonden voor het Sint-Michielskasteel in Elzestraat. Nail Kurum (38), een Mechels ondernemer die ook al het naburige Kasteel Tivoli runt, opent in het voorjaar van 2019 een bistro én een restaurant in het 19de-eeuwse kasteel. [naar artikel]
Topchef Sergio Herman gaat samenwerken met het Grand Hyatt Hotel in Singapore. Het restaurant in het iconische hotel opent in het tweede kwartaal van 2023 en wordt het Aziatische debuut van de chef-ondernemer. Dat maakten Hyatt en de Sergio Herman Group gisteren bekend. [naar artikel]
Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]
Speciaal voor de spektakelmusical '40-45' creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met Gert Verhulst opent hij vanaf... [naar artikel]
Het nieuwe restaurant van topchef Willem Hiele in Oudenburg sloot in november de deuren, amper twee maanden na de opening. “Door medische redenen”, klonk het officieel, maar wat er precies aan de hand was wou niemand kwijt. Nu blijkt dat Hiele het restaurant sloot omdat hij “op zijn limieten was gestoten”, zo schrijft hij zelf op zijn facebookpagina. Na twee maanden sluiting kan het restaurant op 13 januari opnieuw openen. [naar artikel]
18:06 Nauwelijks een week nadat topchef Willem Hiele als 'hoogste nieuwkomer' gelauwerd werd door de gastronomische gids Gault Millau met een score van 15/20, blijkt dat zijn restaurant voor de rest van het... [naar artikel]
Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]
Vier maanden later dan gepland opent morgen in het voormalige klooster in Waterschei het nieuwe Thaise restaurant Khamphet. De leverancier die de keuken nooit bracht, is hiervoor nu ook in beroep veroordeeld. [naar artikel]
Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij. [naar artikel]
Meghan Markle, Beyoncé en Jay Z, Michelle en Barack Obama: noem een superster en Karen Shu (37) heeft hun smaakpapillen wellicht al verwend. De Amerikaanse topchef ruilt na achttien jaar echter het blitse leven in Amerika in voor een eigen restaurant in de Brederodebuurt. Met een volledig plantaardig menu en een minimalistisch interieur en hoopt ze nu Antwerpse harten te veroveren: “Koken voor de sjeiks in Qatar was een ervaring, maar ik ben verliefd geworden op deze stad.” [naar artikel]
Topchef Nick Bril zal zijn culinaire geluk in de toekomst ook buiten Antwerpen beproeven. In 2025 opent hij een restaurant in Brussel, zo heeft hij vanavond in ‘De tafel van Gert’ aangekondigd. [naar artikel]
Opschudding in Biarritz. Na een vernederende ontgroening van een jonge assistent heeft de Franse topchef Aurélien Largeau ontslag genomen bij het naar hem vernoemde en met een Michelinster bekroonde restaurant in het prestigieuze Hôtel Du Palais. [naar artikel]
Hotel De Witte Lelie is een van de meest luxueuze hotels van Antwerpen, met betoverende kamers en bijzondere vertrekken vol design, kunst, vintage en antiek. Geen wonder dat internationale sterren, zoals Adele en Harry Styles, er al de nacht kwamen doorbrengen. In dat magische, verborgen plaatje opent nu het nieuwe restaurant Lilium de deuren, met topchef Jo Bussels (48) achter het fornuis. [naar artikel]
Het pas geopende restaurant Willem Hiele in Oudenburg is gesloten tot eind dit jaar. De nieuwe zaak van de gelijknamige topchef scoorde erg hoog in de recentste editie van culinaire gids Gault&Millau. [naar artikel]
Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan. [naar artikel]
Vergeet De Karmeliet, vandaag opent twee huizen verder in de Langestraat het restaurant Zet'joe. Het nieuwe toprestaurant van voormalig [naar artikel]
Topchef Jeff Beyens verlaat na twaalf jaar ’t Poorthuys om een eigen zaak te openen in Diepenbeek. Omdat nieuw personeel amper te vinden is, sluit het gastronomische restaurant in Bokrijk voorlopig de deuren. [naar artikel]
Er komt dan toch geen restaurant in het gerestaureerde stadspaleis Hof van Cortenbach in Mechelen, maar de eigenaars pakken wel uit met een klinkende naam. Quatre Mains Klaviercentrum, een bekende Gentse pianowinkel, opent dit voorjaar een vestiging in het imposante monument. Het huis heeft beroemdheden van over de hele wereld als klant. [naar artikel]
De Italiaanse topkok Massimo Bottura, wiens restaurant vorig jaar werd verkozen tot het beste ter wereld, opent zijn vijfde restaurant speciaal... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.