Voor haar "Pano"-reportage over de leefomstandigheden in commerciële woonzorgcentra, bracht reporter Lina Nasser uren en dagen door met de bewoners van die centra. Vandaag schrijft ze hen een open brief. [naar artikel]
Eén op de vijf minderjarigen wordt in zijn of haar sportclub geconfronteerd met seksueel geweld. Pano, het reportageprogramma van de VRT, liet woensdagavond drie van die slachtoffers aan het woord. Jolien, Leen en Julie werden alle drie misbruikt door hun sportcoach. Nu doen ze moedig hun verhaal: [naar artikel]
Parijs halen, is voor veel renners een doel op zich. Deze keer dringt de vraag zich op of de Tour zelf Parijs wel haalt. Wat als corona er onderweg... [naar artikel]
De laatste regionale ochtendshow van Radio2 zit erop. Sharon Slegers, die jarenlang de ochtendstem was van de radiozender, kreeg het bij haar dankwoord moeilijk. En misschien hadden de mooie woorden van haar collega Dennis Van den Buijs daar ook iets mee te maken. “Jij was familie voor zoveel mensen”, zei Van den Buijs, die Slegers tot tranen bewoog. [naar artikel]
De klassieke festivalfood zoals frietjes met mayonaise heeft élk festival, en zo ook Pukkelpop. Maar wat is daarnaast de moeite om echt geproefd te hebben tijdens het festivalweekend? En hoeveel betaal je ervoor? Onze journaliste zocht het uit en vond 5 toppers voor op je lijstje die je geld meer dan waard zijn én Jonas Lips trok voor TikTok de weide op, op zoek naar wat de jeugd precies eet. [naar artikel]
Hoewel één op de drie cafés in Vlaanderen er sinds 2013 de brui aan gaf, bruist de Belgische biercultuur nog steeds. HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem verzamelde de 400 meest opvallende biercafés in ons land in een boek. “Het is niet evident om te overleven in het huidige klimaat, maar België weet als bierland goed overeind te blijven”, verzekert ze. Hoe ziet een dag in zo’n café eruit? En zijn ze nog even succesvol als vroeger? Drie caféuitbaters vertellen. “Alle 100 stoelen op amper 3 minuten gevuld.” [naar artikel]
Mark Coenen is columnist. [naar artikel]
Gezonder eten en meer bewegen: die goede voornemens heb je misschien al. Maar hoe pak je ze dit jaar aan met succes? HLN-Chef Sandra Bekkari deelt 14 dagen lang tips in een ‘Start Gezond’-challenge waarin ze uitlegt hoe je stap voor stap bouwt aan een gezondere levensstijl die je wél moeiteloos kan volhouden. “Ga op zoek naar jouw persoonlijke motivatie: waarom wil je deze voornemens waarmken? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.