Vanille is het nieuwe goud: voor het betere spul uit Madagaskar worden tegenwoordig bedragen van 610 tot 730 euro per kilo gevraagd. Vorig jaar was dat 400 euro, acht jaar geleden amper 10. Een waanzinnige stijging, te wijten aan misoogsten én de steeds toenemende vraag. Wordt ons ijsje stilaan onbetaalbaar? [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij geen autosalon én een forse terugloop van het aantal inschrijvingen. Desondanks maken de meeste automerken meer winst dan gepland en staan in ons land drie luxemerken in de top 5 van meest verkochte auto's. 2021 is ook het jaar van de late bekering van Toyota tot elektrische aandrijving. [naar artikel]
Vier op de tien rusthuizen hebben de jongste tijd hun prijzen opgeslagen, bovenop de index. “Dat zorgt ervoor dat een rusthuis meer nog dan vroeger compleet onbetaalbaar wordt”, zegt Vlaams Parlementslid Jan Bertels (SP.A). Hij stelt voor dat probleem op te lossen door een maximumfactuur in te voeren. “Zodat de kinderen niet opdraaien voor de rekening.” [naar artikel]
Een verblijf in een eenpersoonskamer wordt stilaan onbetaalbaar.?Dat blijkt uit een analyse van 1,4?miljoen facturen door de Christelijke Mutualiteit voor de opnames van 2016. De ereloon- en kamersupplementen gaan verder de hoogte in.?‘Dit is onhoudbaar.’ [naar artikel]
Een kot in Leuven dreigt hoe langer hoe meer onbetaalbaar te worden. In vergelijking met 2010 zijn de kamerprijzen tot 11 procent gestegen. [naar artikel]
De vastgoedprijzen blijven stijgen, alleen volgen de gemiddelde gezinsinkomens niet dezelfde evolutie. Gent en Leuven scoren slecht, maar vooral Antwerpen heeft een huizenhoog probleem. [naar artikel]
Nauwelijks vier maanden nadat de lonen en uitkeringen verhoogd werden, zullen die volgende maand opnieuw stijgen door de alsmaar toenemende inflatie. De werkgevers pleiten voor een indexsprong. ‘Dit wordt stilaan onbetaalbaar voor de bedrijven.’ [naar artikel]
De stijgende levensduurte laat zich in verschillende sectoren voelen. Met name in kapsalons en in de horeca komen klanten minder vaak langs, zo geven ze zelf aan. Dat meldt VRT NWS op basis van een bevraging. Even aftoetsen bij twee mensen met veel ervaring. [naar artikel]
Het is slikken voor wie de menukaart bekijkt: een restaurantbezoek is haast onbetaalbaar geworden. De afgelopen twee jaar zijn de prijzen veel forser gestegen dan de algemene levensduurte. “Het is de rekker uitrekken om te overleven”, zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.