Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Hoe Belgisch is onze chocolade nog? Het antwoord laat weinig aan de verbeelding over

30/05/2018 - 03:13
"De koninklijke familie van Qatar neemt het chocoladebedrijf Galler over. Hoe “Belgisch” is Belgische chocolade nog, als zowat alle topspelers in buitenlandse handen zijn? “We zijn wereldberoemd en geliefd om die chocolade, en daarom zwaait elke dag wel één of andere Chinees of Arabier met dollars om je op te kopen”, zegt chocolatier Dominique Persoone."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. KIJK. Kendall Jenner laat weinig aan de verbeelding over in opvallende mini-jurk van 1.400 euro (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kendall Jenner (27) geniet momenteel met volle teugen van een deugddoende vakantie in Europa. Op Instagram pronkte het Amerikaanse supermodel alvast in een bijzondere mini-jurk. De creatie, die in bovenstaande videobeelden goed te zien is, laat namelijk weinig aan de verbeelding over. [naar artikel]


2. Foto David Beckham in zwembad laat weinig aan de verbeelding over (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Na 22 jaar huwelijk kunnen Victoria en David Beckham nog altijd om elkaar lachen. Dat bewijst de modeontwerpster met een foto van David aan het zwembad. En het kiekje laat weinig aan de verbeelding over. [naar artikel]


3. Nicki Minaj laat wel érg weinig aan de verbeelding over op deze foto (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nicki Minaj (35) zit nooit verlegen om een ophefmakende foto meer of minder en ook dit keer trakteert ze haar fans op weinig tot de verbeelding... [naar artikel]


4. Onze journaliste vestigt officieus Belgisch record schansspringen (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Neen, ons land stuurt geen schansspringer naar de Spelen. Maar als er één discipline tot de verbeelding zal spreken in PyeongChang, dan wel het skispringen. Kan je die sport als volwassene nog aanleren of is het dan al veel te laat? Onze journaliste trok naar Tirol om het uit te zoeken… en kwam terug met een (officieus) Belgisch record. [naar artikel]


5. Om te onthouden:zwarte chocolade verbetert het geheugen (27/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Dat het ons gelukkig maakt, dat wisten we al, maar een nieuwe studie heeft uitgewezen dat chocolade ook wonderen voor onze gezondheid doet. Onderzoekers van de Loma Linda University in Californië hebben ontdekt dat vooral zwarte chocolade met een ­cacaopercen­tage van meer dan 70 procent positieve effecten heeft: het laat ons stressniveau dalen, verhoogt onze resistentie en verbetert onze geheugencapaciteit. [naar artikel]


6. Hoe Belgisch is Belgische chocolade nog? (02/08/2018 - Knack)

Drie kwart van de Belgische chocoladeproducenten zijn nog altijd puur Belgisch, maar de grote kleppers hebben buitenlandse eigenaars. "Het aandeelhouderschap is in buitenlandse handen. En dan? De chocolade is en blijft Belgisch." [naar artikel]


7. Topmodel Heidi Klum (50) laat weinig over aan verbeelding om nieuwste single te promoten (10/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Heidi Klum timmert aan een carrière als zangeres. En het Duitse ex-topmodel wil blijkbaar veel uit de kast halen voor succes: Klum plaatste een weinig aan de verbeelding overlatende foto op Instagram om haar nieuwste single te promoten. [naar artikel]


8. Jouw vraag over Brussel: Zijn pralines uitgevonden in Brussel? (23/12/2023 - VRT NWS)

België en chocolade, dat is een mariage parfait. Ons land telt 13 chocoladefabrikanten en -winkels per 100.000 inwoners en is na Duitsland de grootste exporteur van chocolade. Chocolade mag dan Belgisch zijn, de praline is wel degelijk een Brusselse uitvinding. [naar artikel]


9. Primeur van vierde chocoladesoort in België: ’Ruby’-chocolade gelanceerd (01/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: ‘Ruby’. De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. Ruby is een product van de Belgisch-Zwitserse chocoladefabrikant Callebaut. [naar artikel]


10. Zwitsers vinden nieuw type chocolade uit in Belgisch labo (05/09/2017 - De Tijd)

18:57 De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een natuurlijk roze chocolade bedacht. Die voegt zich bij pure, witte en melkchocolade. [naar artikel]


11. Dames: er is chocolade tegen menstruatiepijn op komst (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Sommige vrouwen hebben weinig last van hun maandstonden, maar anderen krijgen elke maand te kampen met heel wat ongemak. Een stukje chocolade [naar artikel]


12. Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt? (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen neemt zo nu en dan ‘s avonds laat nog weleens een snack. Van chips tot chocolade: alles kan om de dag mee af te sluiten. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden, maar klopt dat wel? Voedingswetenschapper Guido Camps en gezondheidsexpert Samefko Ludidi geven het antwoord en leggen uit wat er precies gebeurt wanneer je zo laat nog aan het snacken slaat. [naar artikel]


13. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


14. Kampt Luca Brecel met de vloek van de wereldtitel? "Het WK lijkt een toevalstreffer te zijn geweest" (08/01/2024 - Sporza)

De thermometer in ons land laat weinig aan de verbeelding over, maar bij Luca Brecel (28) kan het vriezen of dooien. De wereldkampioen vloog er ook in de Masters meteen uit. Rudy Bauwens, commentator bij Eurosport, spaart onze landgenoot niet. [naar artikel]


15. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


16. De roze chocolade die een Belgisch bedrijf bedacht, is wereldwijd een enorm succes (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’, gevonden door de Belgische producent... [naar artikel]


17. Kom je sneller bij als je laat op de avond toch nog iets snackt? (24/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zondagavond: het perfecte moment om met een snack het weekend af te sluiten voor de televisie. Van chips tot chocolade, alles kan. Maar sommige mensen beweren dat het niet goed is om ‘s avonds laat op de avond nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt dat ook? Voedingswetenschapper Guido Camps en gezondheidsexpert Samefko Ludidi geven het antwoord en leggen uit wat er precies gebeurt wanneer je zo laat nog aan het snacken slaat. [naar artikel]


18. SHOWBITS. Tanja Dexters laat wel érg weinig aan de verbeelding over (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je... [naar artikel]


19. Een boon voor chocolade: 'Weinig mensen kennen de ware geur van chocolade' (26/04/2020 - Knack)

Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. [naar artikel]


20. Klopt het dat je van chocolade meer puistjes krijgt? (06/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van chocolade krijg je puistjes: het is een uitspraak die iedereen al eens hoorde passeren. Maar klopt het echt of is het een volksfabeltje? Dermatoloog Thomas Maselis geeft voor eens en altijd het antwoord. [naar artikel]


21. Boon Hasselt heeft primeur in Limburg met roze chocolade zonder kleurstoffen (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd. [naar artikel]


22. Prijs van cacao op recordhoogte: wordt chocolade een luxeproduct en is het al te laat om goedkope paaseitjes te hamsteren? (22/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich af. Wij maakten een vergelijking van de prijzen voor paaseitjes in de supermarkten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!