"Het is vaak moeilijk om gezond te blijven, want we grijpen snel naar koeken en frisdrank. Nu zorgen wij voor een alternatief als je een kleine... [naar artikel]
Op de Oosterschelde is de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist, waarna ze op het strand werden klaargemaakt om te proeven. "De [naar artikel]
Beetje smetvrees als het om voedselhygiëne gaat en toch al wat meer op je gemak als de persoon in kwestie die je eten maakt handschoenen draagt? Dan is dat veilige gevoel misschien niet altijd terecht. Ook handschoenen kunnen namelijk een broeihaard van bacteriën zijn als je er niet correct mee omgaat en je handen te weinig wast. [naar artikel]
Reportagemaker Paul Jambers duikt ook deze verkiezingen achter de schermen bij enkele toppolitici. Deze keer volgt hij de groen-gele boegbeelden... [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. “Wat een bullshit”, lacht ze. “Van een cheesecake tot een tofoekroket of in een pad thai: je maakt het zo lekker als je zelf wil.” De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. Tofoemaagden verenig u. En zet vanavond eens iets nieuws op tafel, je zal het je niet beklagen. [naar artikel]
Liefhebbers kijken er het hele jaar naar uit: aspergeseizoen. Zo ook chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste, als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe bereid je de witte asperges het best om dit te vermijden? En hoe smaken ze het lekkerst? [naar artikel]
Ex-profbasketballer Pieter Loridon opende samen met Annick Devriendt begin oktober ‘healthbar’ Maona in de Zilversteeg. Ook in Brugge blijkt het concept aan te slaan. “Toen Pieter mij vroeg om hier een filiaal op te richten, begon het te kriebelen.” [naar artikel]
2017 is van start gegaan en het liefst van al willen we meteen die feestkilo's kwijt. Met deze smoothies zet je meteen al een eerste stap in de goede richting! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.