Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos donderdag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. Jongeren tussen 18 en 29 weten het minst over voeding. [naar artikel]
Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos vandaag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. [naar artikel]
Een man uit het Nederlandse Schagen die iets te enthousiast zijn blikje chocomel schudde voor gebruik, kreeg onverwacht de politie op zijn dak.... [naar artikel]
Alcohol op kamp. Sinds enkele Waalse burgemeesters een alcoholverbod op hun kampplaatsen uitriepen, is het voer voor discussie. Wanneer mag het? Wie mag er drinken én vooral: hoeveel is te veel? De nuchtere of ‘sobere’ jeugdbewegingen zijn een minderheid, maar ze bestaan wel degelijk. “Wij trekken dat zelfs door. Geen smartphones, geen schermen, geen alcohol, geen frisdrank, ...” [naar artikel]
Steeds meer studenten die met een buis na de examenperiode huiswaarts keren, vechten dat resultaat aan. Maar hoe begin je aan zoiets en hoeveel kans heb je om te winnen? Onderwijsadvocaat Christophe Vangeel ontwierp de site www.studiebetwisting.be waarop je meteen alles kan berekenen. [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
In 2017 gaven we in Vlaanderen gemiddeld 11 procent meer uit aan biologische voeding dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit een enquête in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Met Wallonië (+8) en Brussel (-7) erbij komt het Belgisch gemiddelde uit op +6. Toch blijft het aandeel van bio in het totaalplaatje beperkt, met amper 3,2 procent. [naar artikel]
Er is in 2017 opvallend veel meer duurzaam eten verkocht dan in 2015. Dat is af te lezen in het net verschenen rapport Monitor duurzame voedselkeuzes van het departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.