De kust heeft de hoop nog niet opgegeven voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden gehoopt dat de horeca dan al zou mogen heropenen, maar het Overlegcomité besliste daar niet op in te gaan. Zij willen die heropening maar op 1 mei. De horeca vroeg al enige tijd aan het Overlegcomité […] The post Kust onderzoekt mogelijkheden voor horeca tijdens paasvakantie appeared first on Business AM. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
18:40 N-VA, MR, Open Vld en CD&V hebben een wetsvoorstel klaar om de btw in de horeca tijdens de coronacrisis te verlagen naar 6 procent. [naar artikel]
De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. Dat bevestigt provinciebedrijf Westtoer maandag. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel. [naar artikel]
Op de eerste dag van de heropening van de horeca is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) samen met CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De... [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor de Leuvense brouwerijgroep AB Inbev. Tijdens het tweede kwartaal, van april tot juni, daalde de bierverkoop met maar liefst 17 procent. Dat is vooral het gevolg van de gedwongen sluiting van de horeca tijdens de lockdown. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De Heerse horeca kan tijdens de coronacrisis rekenen op de steun van het gemeentebestuur. De oppositie krijgt dan weer lik op stuk. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Met het pilootproject ‘Helpende handen in de horeca’ willen de stad Genk, de VDAB en Horeca Groot Genk het gebrek aan personeel in de horeca aanpakken. Workshops en jobcoaches moeten een oplossing bieden. [naar artikel]
Meer dan zes op de tien (62 procent) Belgische bedienden die tijdens de lockdown aan het werk zijn, doen dat thuis. België scoort daarmee beter dan... [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
December is niet alleen pakjesmaand, maar is ook op de kalender in de horeca al jaren met rood omcirkeld. Met dank aan de feestdagen is het vierde kwartaal het allerbelangrijkste voor onze cafés, cateraars en restaurants. Blijft de horeca ook tijdens eindejaar dicht — waar experts van uitgaan — dan loopt de financiële kater in de miljarden. [naar artikel]
“De bezetting in de Antwerpse hotels was dit weekend 10%. Dat is zelfs minder dan tijdens de lockdown. En daar komt bij dat ongeveer een derde van de horeca in de stad noodgedwongen tijdelijk sluit of de openingsuren flink aanpast. Deze situatie is nefast voor onze ondernemers”, zegt de plaatselijke voorzitter van Horeca Vlaanderen Davy Brocatus. De belangenorganisatie eist betere communicatie. [naar artikel]
De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
Tijdens de coronacrisis koos veel horecapersoneel voor een andere sector, vaak vanwege jobs met betere uren en minder werkdruk. “Er is weinig toename van mensen die de horeca écht omarmen", vertelde Sergio Herman daarover. Hoe zit het met het personeelstekort en wat betekent dat voor de toekomst van de horeca? Matthias De Caluwe (Horeca Vlaanderen), Joke Van Bommel (VDAB), Daan Vanslembrouck (Ter Groene Poorte) en sterrenchefs Nick Bril (**) & Tim Boury (***) leggen uit. [naar artikel]
De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.” [naar artikel]
De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel. De betrokken partijen zoeken nu een consensus om in de loop van volgende week het Overlegcomité een nieuw voorstel te doen. [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
In Londerzeel zullen horeca-uitbaters ook deze winter een groter buitenterras kunnen plaatsen. Op deze manier wil de gemeente de horeca maximaal blijven ondersteunen tijdens de coronacrisis. "De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht en met een groot winterterras kunnen horecazaken meer klanten verwelkomen op een veilige manier", zegt schepen Veerle Pas (CD&V). [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
Ook in de horeca merken ze nu dat de examenperiode aangebroken is. De jobstudenten blijven weg, want die hebben wel wat anders te doen.... [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.