BusinessAM

WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales

01/07/2018 - 22:56
" Kroatië heeft zich zondagavond in Nizhny Novgorod voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het schakelde Denemarken in een strafschoppenreeks met 3-2 uit. Na 120 minuten was het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten […] Het bericht WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales verscheen eerst op Metro."

1. WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen (03/07/2018 - Metro)

Na doelpuntenloze verlengingen zal Colombia-Engeland in de achtste finales van het WK in Rusland beslist moeten worden na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd scoorden Harry Kane (57.) en Yerry Mina (90.+3). Voor Kane zijn zesde treffer (3 penalty’s), voor Mina zijn derde kopbaldoelpunt. Het is de derde achtste finale die na strafschoppen beslist moet worden. […] Het bericht WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)

Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken (02/07/2018 - Metro)

De Deense doelman Kasper Schmeichel werd zondag tot Man van de Match verkozen na de achtste finale tegen Kroatië. Het sluitstuk van Leicester City stopte in de 116e minuut een penalty van Luka Modric en sleepte zo een strafschoppenreeks uit de brand. Daarin stopte hij nog twee Kroatische elfmeters. Desondanks was het Kroatië dat zich […] Het bericht WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

4. Penaltyheld Subasic schenkt Kroatië kwartfinale na spectaculaire strafschoppenreeks, Denemarken is uitgeschakeld (01/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Kroatië heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WK voetbal na een bijzonder spannende partij tegen Denemarken. De Kroaten misten diep in de verlengingen een ultieme kans op winst toen Modric vanaf de stip miste. In de strafschoppenreeks lukte het wel: doelman Subasic pakte drie strafschoppen en was de grote held. Na 120 minuten was de stand 1-1, in de penaltyreeks werd het 3-2 voor de Kroaten. [naar artikel]

5. Rusland overtuigend voorbij Kroatië naar kwartfinales EK basket (10/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft zondag het laatste ticket voor de kwartfinales veroverd op het EK basket in Turkije. Het versloeg Kroatië met overtuigende 101-78 [naar artikel]

6. WK 2018 – Kroatië en Denemarken spelen verlengingen (01/07/2018 - Metro)

Kroatië en Denemarken spelen in Nizhny Novgorod verlengingen in hun achtste finale op het WK voetbal. Na 90 minuten is het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten later bracht Mario Mandzukic de stand in evenwicht. […] Het bericht WK 2018 – Kroatië en Denemarken spelen verlengingen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. Rusland overtuigend voorbij Kroatië naar kwartfinales op EK basket (10/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Rusland heeft zondag het laatste ticket voor de kwartfinales veroverd op het EK basket in Turkije. Het versloeg Kroatië met overtuigende 101-78 cijfers in het Turkse Istanboel. [naar artikel]

8. WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales (07/07/2018 - Metro)

Gastland Rusland en Kroatië beslissen in een strafschoppenreeks wie er naar de halve finales gaat op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi, na 120 minuten was het 2-2. De winnaar van het duel neemt het woensdagavond in het Luzhnikistadion in Moskou op tegen Engeland, dat zaterdanamiddag Zweden met […] Het bericht WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

9. Alle kwartfinalisten op het EK voor beloften zijn bekend: Jong Oranje neemt het op tegen Frankrijk (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Denemarken heeft met 3-0 gewonnen van Rusland en heeft zich zo geplaatst voor de kwartfinales op het EK U21. Jacob Bruun Larsen (Anderlecht) wees Denemarken met het openingsdoelpunt de weg naar de kwartfinales. Frankrijk won dan weer met 0-2 van IJsland, terwijl Portugal Zwitserland een 0-3-nederlaag aansmeerde. Kroatië verloor met 1-2 van Engeland, maar plaatste zich danzkij het doelpunt van Bradaric in de extra tijd toch voor de kwartfinales ten koste van de Engelsen. [naar artikel]

10. Arsenal na doelpunt van Leandro Trossard en strafschoppen voorbij FC Porto naar kwartfinales Champions League (13/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Leandro Trossard en Arsenal hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Gunners hadden wel strafschoppen nodig nadat het na 120 minuten 1-0 stond, dezelfde eindstand als uit de heenwedstrijd in Porto. [naar artikel]

11. WK 2018 – Argentinië stoot alsnog door naar achtste finales, Kroatië groepswinnaar (26/06/2018 - Metro)

Het in nood verkerende Argentinië heeft zich dinsdag alsnog geplaatst voor de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. Lionel Messi en co. haalden het met 2-1 van Nigeria op de derde en laatste speeldag in groep D. Kroatië, dat IJsland met dezelfde score klopte, is groepswinnaar. Bij de laatste zestien neemt Kroatië het […] Het bericht WK 2018 – Argentinië stoot alsnog door naar achtste finales, Kroatië groepswinnaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

12. WK 2018 – Uruguay voorbij Europees kampioen Portugal naar kwartfinales (30/06/2018 - Metro)

Uruguay heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de kwartfinales van het WK voetbal geplaatst. Het Zuid-Amerikaanse land deed dat door Europees kampioen Portugal met 2-1 te verslaan. Bij de rust stonden de Uruguayanen 1-0 voor. Edinson Cavani nam beide Uruguayaanse doelpunten voor zijn rekening. Tussendoor scoorde Pepe (55e) de 1-1. In de kwartfinales staat Uruguay […] Het bericht WK 2018 – Uruguay voorbij Europees kampioen Portugal naar kwartfinales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

13. Standard na verlengingen en strafschoppen voorbij Kortrijk naar kwartfinale Croky Cup (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na Cercle heeft ook Standard zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Rouches hadden op de schaatsbaan in Kortrijk verlengingen en strafschoppen nodig, maar klaarden uiteindelijk toch de klus. [naar artikel]

14. Spanje klopt alsnog Kroatië en bereikt kwartfinales in Davis Cup (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Spanje heeft een 2-1-achterstand omgebogen in 2-3-winst in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië in de eerste ronde van de Wereldgroep. Daardoor stoten de Spanjaarden door naar de kwartfinales. [naar artikel]

15. Engeland na penalty’s voorbij Colombia naar kwartfinales (03/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Engeland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal. De Engelsen klopten Colombia na penalty’s. Na een zwakke negentig minuten stond het 1-1, na goals van Kane en Yerry Mina in het slot. Verlengingen zorgden ook niet voor goals, dus moesten strafschoppen beslissen wie er naar de kwartfinales mocht. Uiteindelijk trok Engeland aan het langste eind. [naar artikel]

16. Engeland knokt zich in potig duel met strafschoppen voorbij Colombia (03/07/2018 - Knack)

Engeland heeft zich dinsdag als laatste geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Rusland. De Engelsen hadden strafschoppen nodig om Colombia op de knieën te krijgen. [naar artikel]

17. WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” (01/07/2018 - Metro)

De Russische doelman Igor Akinfeev stopte twee Spaanse strafschoppen na de verlengingen in de achtste finale tussen Spanje en Rusland op het WK en had zo een grote hand in de uitschakeling van Spanje. “We hoopten op strafschoppen”, erkende de kapitein, die tot Man van de Match werd uitgeroepen. Zijn bondscoach, Stanislav Cherchesov, denkt al […] Het bericht WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

18. Kroatië wil tegen Denemarken vervolg breien aan uitstekende start (30/06/2018 - Metro)

Kroatië, België en Uruguay zijn de enige landen op dit WK voetbal die de groepsfase met 9 op 9 beëindigden. De Kroaten willen morgen (20u) in Nizhny Novgorod hun uitstekende start doortrekken in de achtste finale tegen Denemarken. Kroatië staat voor het eerst sinds 1998 in de achtste finales op een WK, in Frankrijk eindigden […] Het bericht Kroatië wil tegen Denemarken vervolg breien aan uitstekende start verscheen eerst op Metro. [naar artikel]