De barbecue-houtskool in de winkelrekken bevat vaak tropisch hout en de productie ervan draagt bij tot de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat zegt WWF België, na een grondige analyse van 18 verschillende merken houtskool. Uit de resultaten blijkt dat ruim de helft van de houtskool uitsluitend of deels tropische soorten bevat én dat de exacte herkomst van het hout meestal een mysterie blijft. [naar artikel]
Terwijl de inflatie spaartegoeden opvreet, noteerde de Bel20 vorig jaar 19 procent groei. Logisch dus dat Belgen massaal de weg naar de beurs vinden. Nieuw is dat beleggers daar niet alleen naar rendement maar ook naar impact kijken. Duurzaam investeren is trending, maar wat is duurzaam en wat het verschil tussen licht- en donkergroen? [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Zoals elk jaar lijst Google de meest gezochte (sport)termen van het voorbije jaar op. Bij de Rode Duivels was Eden Hazard de populairste zoekterm, in de eigenste Jupiler Pro League wilden de internetgebruikers vooral weten hoe het met Club Brugge gesteld was. Opvallend: Anderlecht haalt de top tien niet van de meest opgezochte eersteklassers. [naar artikel]
Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]
Duurzaamheid is in trek bij spaarders en beleggers. Toch als het over Triodos gaat. De bank is de snelst groeiende van ons land, maar heeft ook aandelenfondsen met Coca-Cola, Nike, BMW en Toyota. 'Duurzaamheid is een relatief begrip, dat is toch evident?' [naar artikel]
Duurzaamheid is in elke organisatie het belangrijkste woord in het bedrijfswoordenboek geworden. Het valt echt op dat waar artificiële intelligentie (AI) nog tot voor kort het gesprek met organisaties domineerde, nu ook duurzaamheid meer en meer aan bod komt in onze gesprekken in de sector. En dat is een ontzettend goed teken. (Retail)bedrijven zoeken nu […] [naar artikel]
Vanavond begint Coldplay aan hun Belgische concertreeks in het Koning Boudewijnstadion. De Britse groep speelt 4 shows in ons land, goed voor maar liefst 220.000 bezoekers. En dat terwijl de band rond Chris Martin enkele jaren geleden had aangekondigd dat ze alleen nog maar klimaatvriendelijk zouden touren. Gevolg: een hele reeks groene en duurzame maatregelen flankeren de "Music of the Spheres World Tour". Maar een klimaatvriendelijke wereldtournee: hoe realistisch is dat momenteel? [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.