Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
06:55 uur

Expert over Russische trollenfabriek: ‘Welkom in de nieuwe Koude Oorlog’

De Standaard

17/07/2018 - 08:59

De Belgische veiligheidsdiensten werken aan een strijdplan om te voorkomen dat Russische trollen zich bemoeien met de federale verkiezingen van 2019. Dat bevestigt Ingrid Van Daele, de woordvoerster van de Staatsveiligheid, aan De Standaard.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zitten we in een nieuwe koude oorlog? (06/04/2018 - VRT NWS)
  De recente opflakkering van de spanningen tussen het Westen en Rusland roepen herinneringen op aan de Koude Oorlog, maar er zijn grote verschillen, zegt Oost-Europa-expert Jan Balliauw.
  [naar artikel]
 2. Reddit blokkeert maker vals seksfilmpje Hillary Clinton en nog 943 andere accounts van Russische 'trollenfabriek' (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het forum Reddit heeft 944 accounts geblokkeerd omdat die zouden zijn aangemaakt door de Russische 'trollenfabriek' Internet Research Agency.
  [naar artikel]
 3. Amerikaans leger verspert hackers van Russische trollenfabriek toegang tot internet (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Computerdeskundigen van het Amerikaanse leger hebben verhinderd dat hackers van een beruchte Russische trollenfabriek in november toegang kregen...
  [naar artikel]
 4. VN-baas Guterres waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog (29/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  VN-secretaris-generaal António Guterres waarschuwt voor een “soort nieuwe Koude Oorlog” nu de relaties tussen het Westen en Rusland onder het vriespunt zijn gezakt na de affaire-Skripal. Dat zei hij donderdag in New York, in een reactie op de vergeldingsmaatregelen van het Kremlin voor de uitwijzing van tientallen Russische diplomaten uit westerse landen.
  [naar artikel]
 5. 'Veel krachten in het Westen willen absoluut een nieuwe Koude Oorlog' (05/11/2017 - Knack)
  Meer dan voldoende parallellen tussen de Koude Oorlog en de huidige onderkoelde relatie tussen Rusland en het Westen. Maar de boosdoener daarbij is niet zozeer Rusland, maar wel het Westen. Dat zei emeritus hoogleraar Yvan Vanden Berghe, expert in de Europese politieke geschiedenis op de Knackdag op de Antwerpse Boekenbeurs.
  [naar artikel]
 6. Waarom dat conflict in Korea, de laatste frontlijn van de Koude Oorlog? (10/08/2017 - De Redactie)
  Vrede is er nooit gesloten na de Koreaanse Oorlog, enkel een bestand dat nu zwaar onder druk staat. Het schiereiland is de tweedeling in het begin van de Koude Oorlog nooit te boven gekomen en en blijft ook nu nog het Verre Oosten bedreigen met een nieuwe oorlog.
  [naar artikel]
 7. DISCUSSIE. Bent u bang voor een nieuwe Koude Oorlog? (15/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaten aan de deur en kondigt nog meer sancties aan. Rusland dreigt met tegenmaatregelen, terwijl de VS zich achter bondgenoot Verenigd Koninkrijk schaart. De Koude Oorlog tussen Theresa May en Alexander Poetin, tussen Oost en West escaleert.
  [naar artikel]
 8. Amerikaans marinecommando uit de Koude Oorlog komt terug (07/05/2018 - De Morgen)
  De spanning tussen de Navo en Rusland breidt zich uit naar de Atlantische Oceaan. Net als tijdens de Koude Oorlog moet de Amerikaanse Tweede Vloot de verbinding met Europa beveiligen tegen de Russische marine.
  [naar artikel]
 9. Gaan we terug naar Koude Oorlog? (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds de Koude Oorlog trekken opnieuw Belgische grondtroepen naar de Russische grens met Litouwen. Belgische soldaten zullen in
  [naar artikel]
 10. Grootste aantal manoeuvres Russische duikboten sinds einde Koude Oorlog (16/12/2019 - De Morgen)
  De Navo-lidstaten hebben deze herfst het grootste aantal manoeuvres van Russische onderzeeërs gerapporteerd sinds het einde van de Koude Oorlog. “Rusland optimaliseert voortdurend zijn slagkracht onder water”, zei Navo-woordvoerster Oana Lungescu maandag aan Duitse journalisten. Zo was in oktober een tiental Russische duikboten tegelijk actief in de Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan.
  [naar artikel]
 11. Russische trollen actief in België en Nederland (16/07/2018 - VRT NWS)
  Russische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte 'trollenfabriek' Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten. Dat blijkt uit onderzoek van NRC op basis van ruim 200.000 door de trollenfabriek verstuurde tweets.
  [naar artikel]
 12. VN-baas Guterres waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog (30/03/2018 - Knack)
  VN-secretaris-generaal António Guterres is ongerust. De situatie is 'in veel opzichten gelijkaardig aan wat we tijdens de Koude Oorlog beleefd hebben', zei hij.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe Koude Oorlog is maar net begonnen (10/04/2019 - De Morgen)
  Het staat nog steeds niet vast wie MH17 uit de lucht heeft geschoten, maar zeker is wel dat de 17de juli 2014 het moment was dat de Koude Oorlog tussen Rusland en het Westen terugkeerde. De ramp legde een vergrootglas op de half verborgen oorlog die Moskou al maanden in zijn buurland Oekraïne voerde.
  [naar artikel]
 14. 'Niemand gaat om de Krim WO III riskeren' (05/04/2019 - De Morgen)
  Om Oekraïne woedt een kleine Koude Oorlog tussen het Westen en Moskou. En straks misschien een echt conflict op het schiereiland Krim? 'Energiepolitiek wordt cruciaal in het machtsspel', zegt expert Marcel de Haas. Hoe realistisch is de vrees dat pro-Russische gebieden zich afscheiden?
  [naar artikel]
 15. Russische trollen proberen Belgische en Nederlandse Twitteraars te beïnvloeden met hashtags als #Islamkills (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Russische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte ‘trollenfabriek’ Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten. Dat blijkt uit onderzoek van NRC op basis van ruim 200.000 door de trollenfabriek verstuurde tweets.
  [naar artikel]
 16. Russische trollen proberen Belgische en Nederlandse Twitteraars te beïnvloeden met hashtags als #Islamkills (16/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Russische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte ‘trollenfabriek’ Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten. Dat blijkt uit onderzoek van NRC op basis van ruim 200.000 door de trollenfabriek verstuurde tweets.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de Noordpool (16/06/2017 - Express)
  De Noordpool is een rechtstreekse getuige van de nieuwe Koude Oorlog die wordt gevoerd, maar die volgens experts nog veel gevaarlijker is dan de originele editie. Rusland heeft in het gebied immers een grote militaire aanwezigheid uitgebouwd en in de omliggende regio’s wordt dan ook een koortsachtige activiteit opgetekend om de bewegingen van onder meer de noordelijke Russische oorlogsvloot te kunnen volgen. Eén van de speerpunten van die observaties is volgens een aantal waarnemers het Noorse eiland Vardo, dat zich op amper zestig kilometer van het Russische schiereiland Kola bevindt. Volgens bepaalde bronnen beschikt Vardo over Amerikaanse radarapparatuur om de Russische militaire activiteit te kunnen opvolgen. Ruimteschroot “Er is een nieuwe Koude Oorlog aan de gang,” getuigt ook luitenant-kolonel Tormod Heier, adviseur bij het Norwegian Defense University College in Oslo. “Deze nieuwe editie is zelfs veel gevaarlijker dan de originele Koude Oorlog, want Rusland is sindsdien veel zwakker geworden en daarom ook veel onvoorspelbaarder en gevaarlijker.” “Het risico op de nucleaire oorlog is op dit ogenblik veel groter dan tijdens de oude Koude Oorlog, toen de Sovjet-Unie over heel geavanceerde wapens kon beschikken. Wanneer er een conflict uitbarst, zal Vardo ongetwijfeld één van de eerste doelwitten van het Russische leger zijn.” Officieel zijn de radar-installaties op Vardo bedoeld voor de opsporing van ruimteschroot, dat een gevaar zou kunnen vormen voor de bemande en onbemande ruimtevaart, maar die thesis wordt door weinigen geloofd. De installaties worden weliswaar door Noorse kaders bemand, maar opgemerkt wordt dat het grootste hotel van het eiland meestal is volgeboekt met Amerikaanse technici en Amerikaanse spionnen die pretenderen aan vogelobservaties te doen. De Russische autoriteiten hebben dan ook al fel geprotesteerd tegen de radarinstallaties op het Noorse eiland, waarbij wordt opgemerkt dat de infrastructuur een onderdeel vormt van een westerse strategie om Rusland helemaal te omsingelen. (mah) The post Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de Noordpool appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. 30 jaar geleden eindigde de Koude Oorlog in Malta (02/12/2019 - VRT NWS)
  30 jaar geleden zetten de Amerikaanse president George H. Bush en zijn Sovjetcollega Mikhail Gorbatsjov officieel een punt achter de Koude Oorlog. Dat gebeurde tijdens een topontmoeting op een Russisch cruiseschip voor de kust van het eiland Malta in de Middellandse Zee. De voorbije jaren lijkt die Koude Oorlog echter terug van (nooit) weggeweest.
  [naar artikel]
 19. NAVO weigert nieuwe kernwapens in Europa: “Willen geen nieuwe Koude Oorlog” (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de NAVO weigeren om nieuwe nucleaire wapens in Europa te ontplooien, om zo te reageren op een Russische dreiging. Dat zei de...
  [naar artikel]
 20. "Relatie VS-Rusland slechter dan tijdens Koude Oorlog? Trump kan wat lessen geschiedenis gebruiken" (12/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet gezegd dat de relatie tussen Rusland en de VS nu slechter is dan tijdens de Koude Oorlog. "Sterk overdreven", zegt professor Russische politiek aan de KU Leuven Ria Laenen.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe Koude Oorlog op paar vierkante meter (06/04/2019 - De Morgen)
  De Russische soldaten op de Krim krijgen hulp van hun volksgenoten daar. Voor de ontwapende Oekraïense soldaten is het afwachten en ondergaan.
  [naar artikel]
 22. Duits dorp blijft door de Koude Oorlog gescheiden (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Koude Oorlog is al lang voorbij, maar dit klein Duits dorpje heeft nog steeds een grote scheidingslijn in het midden.
  [naar artikel]
 23. Voormalige Sovjetleider Gorbatsjov waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog (09/11/2018 - De Morgen)
  De voormalige Sovjetleider Michail Gorbatsjov heeft gisteren opnieuw gewaarschuwd voor de oplopende spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten. Gorbatsjov zei dat “we niet mogen terugkeren naar de dagen van de Koude Oorlog”.
  [naar artikel]
 24. Russische hype: gaan bevallen in Florida (13/01/2018 - De Morgen)
  Hoogzwangere Russische vrouwen verkiezen tegenwoordig de warme stranden van Florida boven een koude oorlog. Dat hun pasgeboren baby een Amerikaans paspoort krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen.
  [naar artikel]
 25. Historicus: “Hammarskjöld en de VN voerden een offensief tegen de Belgen. Dit was oorlog” (15/01/2019 - De Morgen)
  Historicus Emmanuel Gerard (KU Leuven) was expert in de onderzoekscommissie naar de moord op Lumumba. Als geen ander kent hij de context waarin het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld in 1961 neerstortte, tegen de achtergrond van de Katangese secessie, de Koude Oorlog en Belgische huurlingen. 
  [naar artikel]
 26. Historicus: “Hammarskjöld en de VN voerden een offensief tegen de Belgen. Dit was oorlog.” (14/01/2019 - De Morgen)
  Historicus Emmanuel Gerard (KU Leuven) was expert in de onderzoekscommissie naar de moord op Lumumba. Als geen ander kent hij de context waarin het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld in 1961 neerstortte, tegen de achtergrond van de Katangese secessie, de Koude Oorlog en Belgische huurlingen. 
  [naar artikel]
 27. Hawaï hervat alarmtesten uit Koude Oorlog uit vrees voor Noord-Koreaanse raketten (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Hawaï hervat deze week de maandelijkse testen van de alarmsystemen die sinds het einde van de Koude Oorlog niet meer zijn...
  [naar artikel]
 28. VN-baas Guterres waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog (29/03/2018 - Metro)
  VN-secretaris-generaal António Guterres waarschuwt voor een “soort nieuwe Koude Oorlog” nu de relaties tussen het Westen en Rusland onder het vriespunt zijn gezakt na de affaire-Skripal. Dat zei hij vandaag in New York, in een reactie op de vergeldingsmaatregelen van het Kremlin voor de uitwijzing van tientallen Russische diplomaten uit westerse landen. Meer dan 25 landen, waaronder de Verenigde Staten en verschillende EU-leden hebben de afgelopen week samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uitgezet. Ze deden dat als steunbetuiging voor Groot-Brittannië, waar begin maart de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd werden met Novitsjok. Omdat dat zenuwgas in Rusland wordt gemaakt, verdenkt Londen Moskou ervan achter de aanval te zitten. Het Kremlin slaat nu even hard terug. Rusland wijst zestig Amerikaanse diplomaten de deur en sluit het Amerikaanse consulaat in Sint-Petersburg, kondigde buitenlandminister Sergej Lavrov vanavond aan. De andere betrokken lidstaten, waaronder ook België, mogen zich aan gelijkaardige acties verwachten. VN-baas Guterres is ongerust, zei hij vandaag. De situatie is “in veel opzichten gelijkaardig aan wat we tijdens de Koude Oorlog beleefd hebben”. Er zijn volgens hem “communicatiemechanismen” nodig om escalatie te vermijden, ook als de spanningen nog zouden toenemen. Die communicatiemiddelen werden afgebouwd, “omdat de mensen dachten dat de Koude Oorlog voorbij was”, zei Guterres, maar dat was volgens hem dus onterecht. Tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de val van de Berlijnse muur in 1989 hadden Washington en Moskou een “rode telefoon”, een soort ‘hotline’ waardoor de president van beide landen elkaar snel konden spreken. Bron: Belga   Het bericht VN-baas Guterres waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Hawaï test voor het eerst sinds Koude Oorlog nucleaire alarmsirene na nieuwe rakettest Noord-Korea (02/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Hawaï heeft vrijdag voor het eerst sinds de Koude Oorlog de nucleaire alarmsirene getest. De test komt er amper enkele dagen...
  [naar artikel]
 30. Russische trollen lieten Amerikaanse vaccinatiedebat escaleren (24/08/2018 - De Morgen)
  Russische internettrollen en Twitter-bots hebben zich in de periode voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen actief bemoeid met het vaccinatiedebat. Het gaat om accounts van de Russische trollenfabriek die zich ook bezighielden met het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen.
  [naar artikel]
 31. Sporen van de Koude Oorlog in Moskou: Jan Balliauw daalt af in "bunker 42" (14/07/2018 - VRT NWS)
  Maandag start de top tussen Poetin en Trump, tegen de achtergrond van oplopende spanningen tussen Rusland en het Westen. De Koude Oorlog in de tweede helft van de 20e eeuw was één lange periode van spanningen, en sporen daarvan zijn in Moskou nog altijd zichtbaar. Op verschillende plaatsen zijn toen  bunkers gebouwd voor hoge politici en officieren om in het geval van een atoomaanval, een tegenaanval met kernwapens mogelijk te maken. Eén van die bunkers, in het centrum van de Russische hoofdstad, is nu een museum.
  [naar artikel]
 32. Volgens deze oud-ambassadeur moeten we niet bang zijn voor de Russen: "Koude Oorlog? Volstrekte nonsens!" (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kruisraketten, dreigementen, een vergiftigde spion: de Koude Oorlog lijkt terug. Onzin, zegt voormalig Nederlands Rusland-ambassadeur De Vos van...
  [naar artikel]
 33. Russische zwemster: "De Spelen waren eerder een koude oorlog" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Yulia Efimova haalt opgelucht adem. Eindelijk kan de Russische zwemster na een bewogen avontuur op de Olympische Spelen voet aan bekende grond
  [naar artikel]
 34. Russische nep-twitteraars op 22/3: ‘In wa voor ne wereld leven wij #IslamKills’ (16/07/2018 - De Standaard)
  Russische georganiseerde internettrollen hebben in België en Nederland via Twitter het anti-islamsentiment proberen aan te wakkeren. Dat blijkt uit ruim negenhonderd Nederlandstalige berichten verstuurd vanuit een beruchte trollenfabriek in Sint-Petersburg.
  [naar artikel]
 35. Valse soldaten niet meer welkom aan Checkpoint Charlie (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De valse Amerikaanse en Sovjetsoldaten die Checkpoint Charlie “bewaken”, de bekendste doorgang van de Berlijnse Muur van West- naar Oost-Berlijn tijdens de Koude Oorlog, zijn daar niet meer welkom. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. De beslissing komt er na klachten van bewoners en toeristen.
  [naar artikel]
 36. Gorbatsjov eert “echt partnerschap” aan einde Koude Oorlog (01/12/2018 - Metro)
  Ook de laatste leider van de Sovjetunie, Michail Gorbatsjov, brengt hulde aan de voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush. De twee stonden elk aan het hoofd van hun kamp in de toenmalige wereldorde: Bush was president toen de USSR implodeerde. Gorbatsjov erkent zijn rol bij het einde van de Koude Oorlog en spreekt van een “echt partnerschap”. De 87-jarige Gorbatsjov maakt zijn condoleances over aan de familie van Bush sr., die gisteren op 94-jarige leeftijd stierf. Op de top van Malta, eind 1989 slechts enkel weken voor de val van de Muur, hadden de twee nog het einde van de Koude Oorlog verklaard. Bush steunde er de perestrojka, de hervormingskoers van Gorbatsjov. “Vele herinneringen zijn verbonden aan de man. We hebben het geluk gehad samen te kunnen werken in een tijdperk van enorme veranderingen”, citeert het officiële Russische persbureau Interfax Gorbatsjov. In die periode moesten ze elk “enorme verantwoordelijkheden opnemen”. “Dat leidde tot het einde van de Koude Oorlog en de bewapeningswedloop.” Gorbatsjov bestempelt hun samenwerking als een “echt partnerschap” en eert de bijdrage van Bush sr. “aan die historische verwezenlijking”. Bush en Gorbatsjov ondertekenden later in 1991 het Start I-verdrag voor de vermindering van het aantal kernwapens. Bron: Belga   Het bericht Gorbatsjov eert “echt partnerschap” aan einde Koude Oorlog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Russische zwemster: "Mijn Spelen waren eerder een koude oorlog" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Yulia Efimova haalt opgelucht adem. Eindelijk kan de Russische zwemster na een bewogen avontuur op de Olympische Spelen voet aan bekende grond
  [naar artikel]
 38. De nieuwe wapens van Rusland (07/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag doet de Russische president Vladimir Poetin een stap terug, dan wordt hij eerste minister en neemt de door hem geselecteerde Dimitri Medvedev de functie van staatshoofd over. Of dat tot grote veranderingen zal leiden, is twijfelachtig. En toch zijn die hoognodig, schrijft Edward Lucas, om een nieuwe Koude Oorlog te voorkomen. Door Hans Muys
  [naar artikel]
 39. 'NAVO te zeer verzwakt om eventuele Russische aanval af te slaan' (rapport) (20/10/2017 - Knack)
  Sinds het einde van de Koude Oorlog is de slagkracht van de NAVO zodanig afgenomen dat de alliantie vreest niet opgewassen te zijn tegen een eventuele Russische aanval in het oosten van de regio.
  [naar artikel]
 40. Gevechtspiloot, oliemiljonair, ‘vader van’… maar vooral de president die het einde van de Koude Oorlog inluidde (01/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het einde van de Koude Oorlog en de eerste Golfoorlog waren de markantste gebeurtenissen tijdens het presidentschap van George H.W. Bush. Hij is de laatste Amerikaanse president die maar één termijn heeft mogen ‘dienen’.
  [naar artikel]
 41. Berlusconi: "Dankzij mij is er einde aan Koude Oorlog gekomen" (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse voormalige premier Silvio Berlusconi zegt dat hij de belangrijkste architect was van het einde van de Koude Oorlog. "Toen ik in 2001...
  [naar artikel]
 42. Het zenuwgas Novichok, wat is dat? (13/03/2018 - VRT NWS)
  Volgens Britse experten is bij de aanslag op de Russische ex-spion vorige week in Salisbury het zenuwgas Novichok gebruikt. Dat erg gevaarlijke product werd tijdens de Koude Oorlog ontwikkeld als chemisch wapen in de Sovjet-Unie. Dat zou wijzen op betrokkenheid van de Russische overheid bij de aanslag in Engeland.
  [naar artikel]
 43. Pacifist Peumans (N-VA): "Ik heb de indruk dat we naar een tweede Koude Oorlog gaan" (28/03/2018 - VRT NWS)
  Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) ziet een toenemende bewapening in de wereld en is daar niet gelukkig mee. "Ik heb de indruk dat we naar een tweede Koude Oorlog gaan", zegt hij in "Villa Politica". Peumans heeft dus ook een andere mening over nieuwe gevechtsvliegtuigen dan zijn eigen partij.
  [naar artikel]
 44. Rusland start grootste militair manoeuvre sinds de Koude Oorlog (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland begint vandaag in het oosten van Siberië aan het grootste militaire manoeuvre sinds de Koude Oorlog. Aan de oefening 'Vostok-2018' nemen...
  [naar artikel]
 45. 'We zitten in een piekperiode voor samenzweringstheorieën' (03/04/2017 - Knack)
  Samenzweringstheorieen lijken populairder dan ooit in de VS. 'Sinds het einde van de Koude Oorlog zijn mensen kwijt hoe de wereld in elkaar zit. Samenzweringen geven hen daar handvatten voor', zegt expert Michael Barkun.
  [naar artikel]
 46. Michail Gorbatsjov: 'Een terugkeer van de Koude Oorlog wens ik niemand toe' (30/12/2019 - Knack)
  Achtentachtig is hij intussen, de voormalige leider van de Sovjet-Unie, maar nog steeds houdt Michail Gorbatsjov zich dagelijks met politiek bezig. Voor zijn rol bij de val van de Berlijnse Muur en het einde van de Koude Oorlog kreeg hij in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede.
  [naar artikel]
 47. BBC bouwde bunkers voor personeel om kernramp te overleven, maar hun vrouwen waren niet welkom (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de BBC kregen tijdens de Koude Oorlog de kans aangeboden om een eventuele nucleaire ramp te overleven door uit te zenden vanuit
  [naar artikel]
 48. BBC bouwde bunkers voor personeel om kernramp te overleven, maar hun vrouwen waren niet welkom (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de BBC kregen tijdens de Koude Oorlog de kans aangeboden om een eventuele nucleaire ramp te overleven door uit te zenden vanuit
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.