Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Véél boter bij de vis: tong, rog, schol en garnalen nog nooit zo duur

30/07/2018 - 11:47
"De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het ­visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Véél boter bij de vis: tong, rog, schol en garnalen nog nooit zo duur (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het ­visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.” [naar artikel]


2. Waarom blijven garnalen uit de supermarkt langer goed dan verse garnalen? (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]


3. Chef haalt grijze garnalen van de kaart en promoot gerecht met wijting: “Want dat is de vis die onze garnalen opeet” (02/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]


4. Verse vis zoals garnalen en tong worden steeds duurder: zijn er goedkopere alternatieven voor je feestmenu? (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vlak voor de feestdagen schieten de prijzen voor lekkers uit de zee plots de hoogte in. Net nu we traditioneel kreeft, een garnalencocktail en tongrolletjes op het menu willen zetten. Zijn er nog goedkopere alternatieven te vinden? Expert Nick Trachet van Visaktua legt uit wat duurder is geworden en waardoor je het kan vervangen. “Diepvriesbereidingen hebben onterecht een slechte reputatie.” [naar artikel]


5. Er is geen tong meer, er zijn amper nog garnalen. Is de Noordzee leeggevist? (05/02/2024 - De Standaard)

De vis in de Noordzee en naburige wateren doet het niet bijster goed. Dat ligt aan te gulzige visserij, klagen milieugroepen. Maar ook opwarmend zeewater door de klimaatverandering laat zich voelen. [naar artikel]


6. Geen tong meer en nog amper garnalen: is de Noordzee stilaan leeggevist? (05/02/2024 - Het Belang van Limburg)

De vis in de Noordzee en naburige wateren doet het niet bijster goed. Dat ligt aan te gulzige visserij, klagen milieugroepen. Maar dat is niet de enige oorzaak. “Die duizenden hobbyvissers die zeebaars vangen, hebben ook een aanzienlijke impact.” [naar artikel]


7. Boter bij de vis of boter op het hoofd? (05/04/2019 - De Morgen)

Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]


8. “Een paarse tong kan erop wijzen dat je kanker hebt”: wat vertelt je tong over je gezondheid? (07/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]


9. Schol! Belgische wijn sneller herkenbaar door nieuw label (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

De vereniging van de Belgische professionele wijnbouwers lanceert een nieuw label "100% Belgische Wijn". Dat label garandeert dat de wijn niet [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!