De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.” [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
Vlak voor de feestdagen schieten de prijzen voor lekkers uit de zee plots de hoogte in. Net nu we traditioneel kreeft, een garnalencocktail en tongrolletjes op het menu willen zetten. Zijn er nog goedkopere alternatieven te vinden? Expert Nick Trachet van Visaktua legt uit wat duurder is geworden en waardoor je het kan vervangen. “Diepvriesbereidingen hebben onterecht een slechte reputatie.” [naar artikel]
De vis in de Noordzee en naburige wateren doet het niet bijster goed. Dat ligt aan te gulzige visserij, klagen milieugroepen. Maar ook opwarmend zeewater door de klimaatverandering laat zich voelen. [naar artikel]
De vis in de Noordzee en naburige wateren doet het niet bijster goed. Dat ligt aan te gulzige visserij, klagen milieugroepen. Maar dat is niet de enige oorzaak. “Die duizenden hobbyvissers die zeebaars vangen, hebben ook een aanzienlijke impact.” [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]
De vereniging van de Belgische professionele wijnbouwers lanceert een nieuw label "100% Belgische Wijn". Dat label garandeert dat de wijn niet [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.