Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
Twee mannen van 31 en 33 jaar hebben vanmiddag geprobeerd om een bijzonder riante kerstmaaltijd te stelen in een supermarkt in Oostgaarde, een... [naar artikel]
Garnalen zijn schaars en daarom ook ongekend duur, maar hoe duur verkopen onze supermarkten de grijze lekkernij? Wat blijkt: de goedkoopste garnaal ligt al in de rekken vanaf 39,95 euro per kilo. [naar artikel]
Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw verslindt, is een ander verzot op smeuïge garnaalkroketten. Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers die vandaag nog overblijven en verklapt hoé je verse garnalen herkent. Als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept. “De roodbruine kleur en pittige smaak zijn afhankelijk van de pekel.” [naar artikel]
En Thuis-actrice Marleen Merckx, volgt zij een strak vegetarisch dieet of zondigt zij wel eens? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien kan je ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
De grote schaarste aan noordzeegarnalen stuwt de prijs van de ‘kaviaar van de Noordzee’ fors de hoogte in. Wat is er precies aan de hand? Kunnen we in de toekomst nog smullen van een betaalbare tomate crevette of een heerlijke garnaalkroket? Of wordt dit een delicatesse? Wij trokken naar de Vistrap in Oostende, naar de vishandel en belden enkele kenners. “De windmolens zitten er voor iets tussen.” Uw negen vragen, evenveel antwoorden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.