Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom blijven garnalen uit de supermarkt langer goed dan verse garnalen?

24/08/2023 - 11:10
"Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom blijven garnalen uit de supermarkt langer goed dan verse garnalen? (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]


2. Chef haalt grijze garnalen van de kaart en promoot gerecht met wijting: “Want dat is de vis die onze garnalen opeet” (02/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]


3. Dieven stelen peperduur kerstmaal uit supermarkt: 45 diepvrieskreeften en 15 pakken garnalen (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Twee mannen van 31 en 33 jaar hebben vanmiddag geprobeerd om een bijzonder riante kerstmaaltijd te stelen in een supermarkt in Oostgaarde, een... [naar artikel]


4. ‘Goedkope’ garnalen in de supermarkt, maar soms komen ze met kleine lettertjes (29/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Garnalen zijn schaars en daarom ook ongekend duur, maar hoe duur verkopen onze supermarkten de grijze lekkernij? Wat blijkt: de goedkoopste garnaal ligt al in de rekken vanaf 39,95 euro per kilo. [naar artikel]


5. Hoe herken je échte grijze garnalen? Belgische garnaalvissers leggen uit: “Als ze langer dan twee dagen goed blijven, zijn ze niet vers” (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl jij misschien het liefst je garnaal rauw verslindt, is een ander verzot op smeuïge garnaalkroketten. Culinair journaliste Femke Vandevelde neemt je mee aan boord bij enkele garnaalvissers die vandaag nog overblijven en verklapt hoé je verse garnalen herkent. Als kers op de taart tipt topchef Kobe Desramaults zijn favoriete garnalenrecept. “De roodbruine kleur en pittige smaak zijn afhankelijk van de pekel.” [naar artikel]


6. Uit "Over Eten": waarom we kauwgom (niet) mogen inslikken en verse garnalen niet vers zijn (24/05/2017 - De Redactie)

En Thuis-actrice Marleen Merckx, volgt zij een strak vegetarisch dieet of zondigt zij wel eens? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]


7. ‘Dit houdt geen steek’: waarom garnaalkroketten nutriscore B halen en grijze garnalen maar C (07/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Expert legt uit waarom je garnalen uit de winkel zo lang kan bewaren: “Met deze technieken verlengen ze de houdbaarheid” (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien kan je ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]


9. Waarom 20 euro per kilo garnalen op de ene plek, en 100 euro op de andere? Negen vragen én antwoorden over de peperdure ‘kaviaar van de Noordzee’ (09/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De grote schaarste aan noordzeegarnalen stuwt de prijs van de ‘kaviaar van de Noordzee’ fors de hoogte in. Wat is er precies aan de hand? Kunnen we in de toekomst nog smullen van een betaalbare tomate crevette of een heerlijke garnaalkroket? Of wordt dit een delicatesse? Wij trokken naar de Vistrap in Oostende, naar de vishandel en belden enkele kenners. “De windmolens zitten er voor iets tussen.” Uw negen vragen, evenveel antwoorden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!