De zomermaanden lopen op hun einde, maar wij zeggen onze sunny disposition nog niet vaarwel. Elke hap van deze Griekse souvlaki proeft naar de zon... [naar artikel]
Samen met mozzarella is fetakaas ongetwijfeld één van de populairste kazen om toe te voegen aan een zomerse salade. Maar de ene feta is de andere niet. “De kaas wordt gemaakt van schapenmelk en geitenmelk”, verklapt kaasmeester Frederic Van Tricht. “Hij moet romig aanvoelen in de mond.” Welke versie uit de supermarkt leunt goed aan bij die verwachtingen? Hij proeft er 10 en deelt de ultieme bewaartips. “Dit is echt geen geld voor wat je in de plek krijgt.” [naar artikel]
Blauw en wit zijn de kleuren van de Griekse vlag. Het blauw van zee en de stralende hemel, het wit van de schuimende golven en de witgekalkte huisjes. Het zonnige klimaat, gekoppeld aan een eeuwenoude geschiedenis en cultuur, maken van Griekenland al decennialang een geliefde vakantiebestemming. De crisis van de voorbije jaren -de economische, maar daarnaast ook de migratiecrisis- heeft daar weinig aan veranderd. Voor wie deze zomer richting Hellas trekt, bundelen wij enkele praktische tips en handige weetjes. [naar artikel]
De Griekse gastvrijheid is hartelijk. Ook in de keuken komen familiale waarden en tradities terug. Waarden die ze bij De Griekse Frituur – O Geros in Genk hoog in het vaandel dragen. [naar artikel]
Een gegrilde reuzesouvlaki van filet pur, bekleed met 24 karaat bladgoud: wij kregen de eer om als eerste klanten de signature dish van het gloednieuwe restaurant van Fabrizio Tzinaridis en zijn broer Georgios uit te proberen. Is het met goud bedekte spiesje meer dan een lust voor het oog? [naar artikel]
Naast tzatziki heeft de Griekse keuken nog wel meer culinaire parels in huis. Souvlaki bijvoorbeeld, oftewel een spiesje gegrild vlees. Voor wie zelf aan de slag wil gaan heeft chef Terry Eleutheriadis van het Griekse restaurant El Greco nog enkele tips. [naar artikel]
Wat is het al een prachtig EK geweest voor de Belgian Cats. In de strijd om de derde plaats wacht Griekenland onze basketbaldames vanavond [naar artikel]
Een Grieks slaatje is pas compleet met wat feta erin. Maar wist je dat je die kaas ook kan bakken in de pan? Bedek vooraf met wat bloem (en... [naar artikel]
Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. [naar artikel]
Kunstenaar Jan Van Imschoot (52) trok een streep onder België en woont al twee jaar in een Frans dorpje. Nog tot eind december toont een Parijse galerie zijn werk naast dat van Luc Tuymans en Michaël Borremans. 'Tentoonstellen is een noodzakelijk kwaad.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.