Tien (school)dagen lang bevraagt De Morgen tien leerkrachten. Zij krijgen vijf vragen en spreken vol passie over hun beroep, hun hoogte- en dieptepunten en hun vak. Maar onze tien leerkrachten mogen ook vragen uitdelen. Elke dag vindt u hier hun toets terug. Vandaag: Nederlands. [naar artikel]
“Ik kan niet anders dan alleen maar respect hiervoor hebben”, aldus Winston Lee, die les geeft aan de 'Letcher County Central High School' in Whitesburg, in de Amerikaanse staat Kentucky. Tijdens een toets over de Tweede Wereldoorlog in de '11th grade' - met scholieren die 17 en 18 jaar oud zijn – haalde een van de leerlingen 94 op 100. Door een voorafgaande herhalingstest had die leerling ook nog eens recht op 5 bonuspunten, waardoor hij zijn eindscore kon verhogen tot 99 op 100. Maar deze leerling wilde zijn 5 extra punten niet en schreef op het toetsenblad dat de leerkracht geschiedenis die aan een andere leerling mocht geven, iemand die die punten écht nodig had. Lee publiceerde het verhaal op Facebook, waarna het snel viraal ging. [naar artikel]
Lezen, luisteren, schrijven: op alle vlakken gaat de kennis van het Nederlands er bij leerlingen uit het zesde leerjaar op achteruit. Bij wiskunde is het beeld nauwelijks beter: op een enkele stijging na blijft ook daar het niveau hangen op dat van vorige testen. [naar artikel]
De zomer is nog ver weg, maar laat dat geen reden zijn om niet eens wat zomer in je bord te brengen met een lekkere buffelmozzarella. Al moest kaasaffineur Frederic Van Tricht toch wel ferm zijn best doen om er een te vinden tussen de selectie van tien die we hem voorschotelden. “Gelukkig zaten er toch enkele tussen die ik met plezier opat.” [naar artikel]
Nee het is geen bier, wel een verfrissend, koolzuurhoudend drankje op basis van gember. Didier van cocktailbar Dogma testte 8 ginger beers en ging op zoek naar de juiste hoeveelheid pit en de ideale bellen. “Gemberbier is niet simpel om te maken.” [naar artikel]
Chocolatier Pieter Vaes van The Cacao Project kneep 17 flesjes bloemenhoning leeg. Hij deelde een tien uit aan een huismerk en buisde de duurste honing. “Je wilt die bloemensmaak, maar dit is eerder karamel. Kan op BBQ, maar suiker is dan goedkoper.” [naar artikel]
Chocolatier Pieter Vaes van The Cacao Project kneep zeventien flesjes bloemenhoning leeg. Hij deelde een tien uit aan een huismerk en buisde de duurste honing. “Je wilt die bloemensmaak, maar dit is eerder karamel. Kan op BBQ, maar suiker is dan goedkoper.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.